Facebook Pixel Δεν γίνεται να χωρέσουν όλες οι μεταγραφές
| 2015-08-31 11:30:00

Δεν γίνεται να χωρέσουν όλες οι μεταγραφές

Δεν γίνεται να χωρέσουν όλες οι μεταγραφές

Ο Κώστας Πετρωτός μπαίνει στο μυαλό των οπαδών του ΠΑΟΚ που παρακολουθούσαν χωρίς να αντιδράσουν τα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΣ, βάζει ερωτήματα που μόνο ο Τούντορ μπορεί να απαντήσει και κάνει μία αφοπλιστική σύγκριση μεταξύ Πέλκα και Όλσεν.

Όσοι πιστεύουν ακόμη ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα αρχίσει να γκρινιάζει με τις πρώτες στραβές δεν έχουν παρά να δουν με προσοχή τα τελευταία λεπτά του χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες”. Οι οπαδοί του “Δικεφάλου” έβλεπαν “παγωμένοι” την ομάδα τους να δέχεται τρίτο γκολ και δεν είχαν την παραμικρή αντίδραση όταν ο Βίτορ σκόραρε λίγα λεπτά αργότερα.

Φυσικά και ενοχλήθηκαν από τον τρόπο που δέχθηκε η ομάδα τους τα γκολ, φυσικά και περίμεναν το τέρμα που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα, πολύ νωρίτερα. Είναι, όμως, ξεκάθαρο ότι έχουν αποδεχθεί πως φέτος πρέπει να βάζουν τα συναισθήματά τους σε δεύτερη μοίρα γιατί πρέπει να συμβάλλουν κι αυτοί από την πλευρά τους, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να χτίσει ομάδα.

Έχουν αντιληφθεί ότι δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξει ριζικά η εικόνα του ΠΑΟΚ και είναι προετοιμασμένοι για τα σκαμπανεβάσματα.

Κανένα παράπονο στον προπονητή, καμία διαμαρτυρία σε παίκτες έξω από τα αποδυτήρια. Πήραν μουγκοί το δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους, αφήνοντας τους Γιαννιώτες να τραγουδάνε, ακόμη και να τους πικάρουν σε κάποια διαστήματα.

Τι ψάχνει ο Τούντορ με τους πειραματισμούς

- Το ότι στηρίζουν, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κι αυτοί τους δικούς τους προβληματισμούς.

- Γιατί έπρεπε να φύγει ο Τζιόλης από τη μεσαία γραμμή και να πάει σε ρόλο λίμπερο.

- Γιατί ο Σάμπο έπρεπε να παίξει από την αρχή, ενώ μία εβδομάδα πριν έδειχνε ακόμη χαμένος.

- Γιατί ο Λέοβατς, στην παρούσα φάση, ήταν ανάγκη να αφήσει τον φορμαρισμένο Κίτσιου, εκτός ενδεκάδας.

"Δουλειά μου είναι να βάζω τους καλύτερους” απάντησε ο Ίγκορ Τούντορ, όταν ρωτήθηκε από τον γράφοντα ποιος είναι ο αγωνιστικός στόχος του ΠΑΟΚ φέτος κι αν Άρνεσεν και Σαββίδης του ζήτησαν να φτιάξει ομάδα με κάθε κόστος, ακόμη κι αν χάνονται βαθμοί που στην αρχή της σεζόν θεωρούνται σίγουροι.

Το θέμα είναι ακριβώς αυτό. Είναι ο τωρινός Λέοβατς καλύτερος του Κϊτσιου, μέσα στο σύνολο, με τον τρόπο που έχει μάθει να δουλεύει μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ;

Μπορεί ο Σάμπο, στην παρούσα φάση, που ακόμη προσπαθεί να προσαρμοστεί μακριά από την πατρίδα του να αποδώσει καλύτερα από τον Μυστακίδη; Ή είναι λογικό να φορτώνεται η πίεση του βασικού στον Ζάιρο που κι αυτός προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στον Δικέφαλο;

Η εύκολη απάντηση είναι “φυσικά και όχι”. Μήπως, όμως, ο Τούντορ έχει και άλλα πράγματα στο μυαλό του, όπως για παράδειγμα, ότι Λέοβατς και Σάμπο θα του λείπουν στο διάστημα της διακοπής (αφού είναι διεθνείς) και ως εκ τούτου έπρεπε να τους βρει χρόνο συμμετοχής για να μπουν στη λειτουργία της ομάδας;

Θεωρώ ότι ο Κροάτης τεχνικός οφείλει να εξηγήσει πιο αναλυτικά το σκεπτικό του στον κόσμο του ΠΑΟΚ που δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του, αλλά οφείλει να γνωρίζει γιατί το κάνει και τι ακριβώς περιμένει να δει σε βάθος χρόνου. Διαφορετικά, ο 37χρονος τεχνικός θα αρχίσει να αμφισβητείται από τους πιο δύσπιστους για τις προθέσεις του και θα του χρεωθεί το... γνωστό “πάει να χωρέσει όλους τους πρωτοκλασάτους και τις μεταγραφές στην ενδεκάδα”.

Και είναι πραγματικά κρίμα να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί έχει αποδείξει πως κάνει δουλειά. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή κυκλοφορία μπάλας, αγωνιστικό πλάνο με συγκεκριμένους ρόλους και διάθεση να το εφαρμόσει μέσα από κατακτητικό ποδόσφαιρο. Τα ποσοστά κατοχής μπάλας που σε κάποιο σημείο έφθασαν το 72-28 χθες στα Γιάννινα και το κρεσέντο ευκαιριών στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου το πιστοποιούν.

Σαφώς και λείπει το εύκολο γκολ-παίζοντας απέναντι σε κλειστές άμυνες-και επειδή όλοι μας έχουμε επικεντρωθεί στο φορ που θα έρθει με μεταγραφή ας μη ξεχνάμε τον Κλάους, που με τόσο παραγωγικό κέντρο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ακόμη, πρέπει να ομολογήσω ότι η απορία μου για τον σχεδιασμό στους κεντρικούς αμυντικούς παραμένει, αφού κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ πάει να “ανοίξει” το παιχνίδι εκτίθεται από την αργή άμυνά του.

Σύγκριση που τα λέει όλα

Κλείνοντας, θέλω να αντιπαραβάλλω μέρος των δηλώσεων του Πέλκα και του Όλσεν. Ο νεαρός Έλληνας μέσος, ο κορυφαίος κατά γενική ομολογία του ΠΑΟΚ, τόνισε, μεταξύ άλλων: “Θέλω να πω συγγνώμη γιατί δεν ήταν αυτή η εμφάνιση που πρέπει”, ενώ την ίδια ώρα, ο Ρόμπιν Όλσεν δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για την έξοδό του στη φάση του πρώτου γκολ, παρά μόνο, τόνισε:”Ήταν ένα δυνατό πλάγιο. Είχαν την τύχη με το μέρος τους οι αντίπαλοι και ήρθε το γκολ". Τα συμπεράσματά δικά σας...

Υ.Γ. Άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε, άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ζητήσει επιτακτικά τομές στον τομέα της διαιτησίας χάθηκε. Ας μην απορούν στην ΠΑΕ τώρα που φάσεις σαν κι αυτή που η μπάλα χτύπησε χέρι αντιπάλου μετά το γύρισμα του Ζάιρο, δεν σφυρίζονται πέναλτι και η ζωή συνεχίζεται σα να μην έγινε τίποτα...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags