Facebook Pixel Θα χρειαστεί και τσαμπουκά ο Ολυμπιακός στο «Έμιρεϊτς»
Ποδόσφαιρο
| 2015-09-29 14:38:00

Θα χρειαστεί και τσαμπουκά ο Ολυμπιακός στο «Έμιρεϊτς»

Θα χρειαστεί και τσαμπουκά ο Ολυμπιακός στο «Έμιρεϊτς»

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Μηνά Τσαμόπουλου για τον Ολυμπιακό!

Μία ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά περιμένει τον Ολυμπιακό. Κόντρα στην Άρσεναλ, μέσα στο Λονδίνο, η αποστολή των ερυθρόλευκων, που πλήττονται από τραυματισμούς και τιμωρίες, μόνο εύκολη δεν θα είναι. Η Άρσεναλ προέρχεται από ένα εμφατικό 5-2 εκτός έδρας κόντρα στη Λέστερ ενώ στην πρώτη αγωνιστική γνώρισε την ήττα στο Ζάγκρεμπ από τη Δυναμό. Δεν το περίμεναν πολλοί και το αποτέλεσμα περιέπλεξε την κατάσταση στον όμιλο από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Πειραιώτες πήγαν στην πρωτεύουσα της Αγγλίας καλά διαβασμένοι. Ο Σίλβα έδειξε κόντρα στην Μπάγερν ότι έχει αναλυτική σκέψη και κατεβάζει η κούτρα του ιδέες. Άλλωστε απέναντι στους μόνιμους πρωταθλητές της Γερμανίας η ομάδα έχανε μέχρι τα τελευταία λεπτά με 1-0, με ένα τυχερό γκολ του Μίλερ, ενώ είχε ανέβει στην άμυνα των Βαυαρών και πίεζε για την ισοφάριση.

Στο «Londinium» οι Πειραιώτες θα παίξουν με ψυχή και μυαλό γιατί το ένα χωρίς το άλλο δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Μεγάλη σημασία θα έχει η αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας και ειδικά στα άκρα. Επίσης, η απουσία του Ντα Κόστα ο οποίος εξαφάνισε τον Λεβαντόφσκι, πριν από 14 βράδια στο Φάληρο, είναι σημαντική για την καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βενγκέρ έχει «σημαδέψει» το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Πειραιωτών. Οι Άγγλοι κάνουν ειδικές αναφορές στον ανασταλτικό μηχανισμό των νταμπλούχων Ελλάδος για τους οποίους θεωρούν ότι θα παίξουν κλειστά για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Όμως εδώ είμαστε ή για να ακριβολογούμε στο Λονδίνο, για να αποδειχθεί πόσο σκληρό καρύδι είναι ο Ολυμπιακός και στην Ευρώπη. Η ομάδα μαθαίνει να προσαρμόζεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, ανάλογα τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται να παλέψει, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Σίλβα μελέτησε τον αγώνα των κανονιέρηδων στο Ζάγκρεμπ και κατεβάζει την ομάδα έτοιμη για όλα.

Θα χρειαστεί και τσαμπουκά στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός για να σταθεί όρθιος στο «Έμιρεϊτς».

Πηγή: Γαύρος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags