Facebook Pixel Μα τα χίλια πέναλτι…
| 2015-12-06 12:50:00

Μα τα χίλια πέναλτι…

Μα τα χίλια πέναλτι…

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης αναζητά έναν και μόνο λόγο που ο Ολυμπιακός, σ΄ ένα τελειωμένο Πρωτάθλημα, συνεχίζει να ευνοείται συστηματικά από τη διαιτησία.
 

Βρίσκει και τα κάνει; Πιθανότατα, αφού ο Παναθηναϊκός είναι πιο αποδυναμωμένος από ποτέ σε διοικητικό επίπεδο. Άγεται και φέρεται, με μία μονόπατη λογική του «Ζορό», τη στιγμή που κάθε αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε γιατί έχει καλύτερη ομάδα.

Αγωνιστικά αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, αλλά η απορία είναι μία και δεν έχει απάντηση. Γιατί σ΄ ένα Πρωτάθλημα που θα πάρει άνετα έχει αυτές τις διαιτησίες; Ποιος ο λόγος; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν οι ίδιοι στον Ολυμπιακό πώς τα όσα γίνονται προσβάλουν τη δουλειά του Σίλβα και των παικτών του;

Πως όσο και να βγει ο Θεοδωρίδης στην τηλεόραση, μάλλον χειρότερα κάνει τα πράγματα και όχι καλύτερα. Οι «ερυθρόλευκοι» δημιουργούν νέες γενιές φιλάθλων με τις επιτυχίες. Παιδιών που θα μπουν στη διαδικασία του συναγωνισμού και του ανταγωνισμού στο σχολείο. Κι επειδή ο αθλητισμός επηρεάζει προσωπικότητες, ο χαρακτήρας τους ο ίδιος θα ποτιστεί έτσι. Το ότι είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός δεν σημαίνει πώς μία φιγούρα από βαρύ ζεϊμπέκικο του Φινμπόγκασον είναι πέναλτι στον Σερφά, ο οποίος είδε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή να πέφτει επάνω του. Γίνεται ένας μαθητής να είναι καλύτερος από τον άλλο, αν παίρνει συνέχεια άριστα με σκονάκι; Και το «18» βαθμός καλός είναι…

Την ίδια ώρα που ο Σελίμος άφησε τον Μπεργκ έρμαιο και απροστάτευτο ενός σκληρού μαρκαρίσματος, ο Καλογερόπουλος – όντας εμπρός στη φάση – ξεμπλόκαρε τους φιλοξενούμενους στην Κομοτηνή. Το έκανε και ο Κύζας με τον Αστέρα Τρίπολης, το έκανε ο Δελφάκης την πρώτη αγωνιστική στη διπλή μανσέτα Ντουρμάζ και Φορτούνη. Ακόμη κι αυτός ο χάλια Παναθηναϊκός αν είχε μία τέτοια απόφαση υπέρ του, στο 0-0 ή στο 1-1, σε κάθε ματς θα είχε περισσότερους βαθμούς. Για να μην εισέλθουμε σε πιο πικάντικες λεπτομέρειες, γιατί η φωτοβολίδα στη Βέροια είναι μία αγωνιστική κεκλεισμένων και η φωτοβολίδα στη «Λεωφόρο» εξόντωση!

Αν σε όλα αυτά αναζητείται λογική, φυσικά και δεν μπορεί να υπάρξει. Διότι είναι τόσο αδύναμος ο Παναθηναϊκός που, λόγω σφαλμάτων δικών του, δεν μπορεί να σηκώσει ανάστημα. Με σπασμωδικές κινήσεις γίνεται γραφικός, οργανώνοντας και ακυρώνοντας συλλαλητήρια. Πλέον οι διαιτητές σφυρίζουν τον Ολυμπιακό από μόνοι τους καλά, ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να γίνουν κάποια στιγμή διεθνείς… Απλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Δεν κάνει τον Ολυμπιακό ούτε τέλειο, ούτε ονειρώδη, ούτε υπέροχο, ούτε φανταστικό ο απολογισμός του στη Σούπερ Λιγκ.

Το όλο σύστημα καλείται να αυστηροποιηθεί στην Ευρώπη, όσον αφορά την κριτική που ασκείται. Έρχεται παιχνίδι με την Άρσεναλ, στο οποίο αν η πρόκριση χαθεί θα πρόκειται για ποδοσφαιρικό έγκλημα… Οι «πράσινοι» αποκλείονταν από την Πόρτο του Μουρίνιο και χαλούσε ο κόσμος, μην ξεχνιόμαστε. Εκεί θα φανεί αν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πραγματικό κίνητρο διάκρισης στην Ευρώπη. Εκτός αν είναι πολύ βολικό κάθε χρόνο πρώτος – με κάθε τρόπο – στο χωριό, τσέπωμα των 25 εκατομμυρίων, δύο-τρεις νίκες στην Ευρώπη και πάλι από την αρχή!

Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σοβαρό για όποιον δεν καταλαβαίνει. Δημιουργούνται οι συνθήκες να σταματήσει ο κάθε νοήμων νους ν΄ ασχολείται. Στην Ελλάδα της ανεργίας θα χαθούν κι άλλες θέσεις δουλειάς, αν απαξιωθεί κι άλλο το ποδόσφαιρο. Μακάρι να μπορούσε να κάνει κάποιος κάτι, όμως όταν όλοι θέλουν να γίνουν Μαρινάκηδες στη θέση του Μαρινάκη φως δεν υπάρχει… Μα τα χίλια κάλπικα πέναλτι, το πράγμα χειροτερεύει και δεν ασχολείται ουσιαστικά κανείς. Και, ok, το ζήτημα πώς έτσι χτίζονται ισχυρές τροπαιοθήκες δεν είναι μείζον. Ότι διαμορφώνονται, όμως, συνειδήσεις είναι…

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags