Facebook Pixel Γλίτωσε την "κατάστροφα", κέρδισε δύο μήνες
| 2016-02-12 11:32:00

Γλίτωσε την "κατάστροφα", κέρδισε δύο μήνες

Γλίτωσε την "κατάστροφα", κέρδισε δύο μήνες

Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει την πρόκριση με την... ψυχή στόμα του ΠΑΟΚ και πώς τα έφερε τούμπα ο Ιγκόρ Τούντορ στο 2ο ημίχρονο του αγώνα με Πανιώνιο.

Βλέποντας το τι συμβαίνει στο πρώτο 24ωρο του αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από τα ημιτελικά του θεσμού, καταλαβαίνει εύκολα κανείς το τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης. Οι κραδασμοί θα ήταν ακόμα μεγαλύτεροι στον Δικέφαλο του Βορρά, και το χαμόγελο ανακούφισης του Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου μιλούσε από μόνο του.

Έτοιμος ήταν να πει "προκριθήκαμε, έστω και έτσι όπως είμαστε, τι άλλο θέλετε;". ΟΚ, δεν το είπε, μη του το χρεώσω, αλλά πιστεύω πως μέσα του κάπως έτσι ένιωθε. Και σαν να μην έφταναν τα προβλήματα τραυματισμών, ήρθαν και οι δικές του ανορθογραφίες στο 1ο ημίχρονο, που δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Ο Αθανασιάδης δεξί εξτρέμ, ο Μακ κορυφή, ο Μπερμπάτοφ δεκάρι και ο Πέλκας στα αριστερά βάσει του σχεδιαγράμματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, το οποίο κατά τη διάρκειά του ήταν ένα 4-4-2 με το τρόπο που κινούταν ο Πέλκας, που συνέκλινε στον άξονα, ο Μπερμπάτοφ που πήγαινε κοντά στο φορ, που στην αρχή ήταν ο Μακ και στη συνέχεια ο Αθανασιάδης.

Ο φορ κορυφής Μπερμπάτοφ και ο αψεγάδιαστος Χατζηισαΐας
Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Τζιόλη και Αθανασιάδη να μένουν στα αποδυτήρια και τους Κάτσε και Γκολάσα να περνάνε στο γήπεδο. Και μαζί τους και ο Μπερμπάτοφ, που πέρασε στη κορυφή και βρήκε την... υγειά του. Ο Βούλγαρος ταίριαζε γάντι στα σχέδια του Τούντορ, που ίσως να μην τον είχε βάλει στην κορυφή, αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού ο Αθανασιάδης. Έπαιξε πλάτη στην εστία, κράτησε μπάλα και πάνω από όλα είχε όρεξη, είχε διάθεση στο παιχνίδι. Άρχισε να αισθάνεται πιο οικεία και άρχισε να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του.

Ο Κάτσε επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο μετά από αρκετό καιρό και μαζί με τον Τσίμιροτ και τον Γκολάσα ήταν το αντίβαρο στους Σιώπη και Τζανδάρη που είχαν πολλά τρεξίματα, αλλά μέχρι εκεί. Από τον Πανιώνιο έλειπε η τελική πάσα και αυτό οι Νεοσμυρνιώτες το πλήρωσαν. Οι Βίτορ και Χατζηισαΐας πατούσαν καλά, με τον Πορτογάλο να ανεβαίνει στο 2ο ημίχρονο. Ο Χατζηισαΐας κάνει δεύτερο σχεδόν αψεγάδιαστο παιχνίδι, λες και είχε κεκτημένη ταχύτητα από το "Καραϊσκάκης".

Ο Τούντορ ηρέμησε, ο Μπερμπάτοφ έπαιξε κορυφή, ο Κάτσε πήρε συμμετοχή. Ο Κροάτης τεχνικός, έστω και από το 46' και μετά, διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υλικό που έχει στα χέρια του. Για να καταλάβει κανείς σε τι κατάσταση βρισκόταν ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης, με τη λήξη του αγώνα, οι περισσότεροι είχαν στο μυαλό τους το "πάλι καλά, αυτό έλειπε", ενώ αν γινόταν η στραβή, θα έφταιγαν οι πάντες και τα πάντα.

Αν γινόταν η στραβή, δεν θα γυρνούσε
Γι' αυτό και ο Τούντορ ήταν χαμογελαστός μετά από καιρό σε συνέντευξη Τύπου. Ναι, ο ΠΑΟΚ έχει έξι παιχνίδια χωρίς νίκη, παιχνίδια στα οποία έχει πετύχει όλα κι όλα τέσσερα γκολ. Ναι ο ΠΑΟΚ είναι 5ος -μαζί με τον Πανιώνιο- στη βαθμολογία και ο Αστέρας Τρίπολης καραδοκεί, ναι η Τούμπα δεν είχε ούτε χθες τον κόσμο που ευελπιστούσαν οι "ασπρόμαυροι" (περίπου 10.000 φίλαθλοι), ναι οι τραυματίες ίσως αυξηθούν με τον Αθανασιάδη να έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο, ναι στο ματς με τον Ηρακλή δεν θα είναι διαθέσιμοι οι Ζάιρο, Ροντρίγκες, Μυστακίδης, ίσως ο Αθανασιάδης και σίγουρα ο Μακ (λόγω τιμωρίας). Μπορείτε να φανταστείτε τι θα σήμαιναν όλα αυτά με τον ΠΑΟΚ εκτός κυπέλλου σε παιχνίδι εντός Τούμπας; Πώς το έλεγε ο Σέλουκ κάποτε, σε μια φράση που έχει μείνει; "Καταστρόφα"; Αυτό ακριβώς... Δεν ξέρω αν ο ΠΑΟΚ, ως οργανισμός, θα είχε τη δύναμη να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά και δεν ξέρω κι αν θα μπορέσει να βρει τον δρόμο του, αλλά τουλάχιστον, λόγω πρόκρισης, θα τα ψάξει με μια σχετική ηρεμία.

Και τη λέω σχετική, διότι αν κοιτάξετε ξανά όλα αυτά που έχουν μαζευτεί, καταλαβαίνετε πως το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα κυλίσει όπως αυτό με τον Πανιώνιο. Η Τούμπα κάποιες στιγμές δεν είχε υπομονή. Την έπιασε ένα άγχος "μη και γίνει η στραβή" και αν γινόταν, κατά 99% δεν θα γυρνούσε. Και η κερκίδα στο φινάλε του ματς έβγαλε περισσότερο άγχος από όσο η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Είχε καιρό να συμβεί αυτό.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Ηρακλή, ο Τούντορ μπορεί και πάλι να δώσει δυο μέρες ρεπό στους παίκτες (αν γινόταν Τετάρτη το ματς με τον Πανιώνιο και Σάββατο το ματς με τον Ηρακλή ίσως να έδινε και πάλι τρεις) και πάλι κάποιοι μπορεί να γκρινιάξουν, όπως μετά από το ματς με τον Ατρόμητο, όταν τους ξένισε που δόθηκαν τρεις μέρες ρεπό πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αλλά, ας μη προτρέχω. Ας δούμε το ματς με τον Ηρακλή, και τη νέα δοκιμασία του ΠΑΟΚ και του Τούντορ.

ΥΓ: Ο Αθανασιάδης έχει ενοχλήσεις, ο Τσίμιροτ έδειξε σημάδια κούρασης και δεν είχε καθαρό μυαλό. Γενικά, ο μισός ΠΑΟΚ είναι εκτός δράσης και ο άλλος μισός "στα κόκκινα". Για δυο εβδομάδες, ο ΠΑΟΚ δεν έχει μεσοβδόμαδο παιχνίδι. Ώρα διαχείρισης, διότι τη τρίτη εβδομάδα, θα υπάρχει μεσοβδόμαδο παιχνίδι, ο πρώτος ημιτελικός.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags