Facebook Pixel Ηρ. Αντύπας: Δεν πείθουν κανέναν
| 2016-03-10 21:31:00

Ηρ. Αντύπας: Δεν πείθουν κανέναν

Ηρ. Αντύπας: Δεν πείθουν κανέναν

Οι χαρακτηρισμοί και οι προσβολές στην άτυπη σύσκεψη της Λίγκας ήταν το ίδιο αποκρουστικές με την υποκρισία. Στόχος του καθενός είναι το καλό του καθενός και όχι συνολικά του ποδοσφαίρου. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Ας αφήσουμε στην άκρη τις διενέξεις, τις προσβλητικές εκφράσεις, τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, τις πολεμικές δηλώσεις και τις ειρωνικές απαντήσεις. Αν και δεν θα έπρεπε, διότι αποδεικνύουν με έμφαση ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Aλλά ας τις αφήσουμε.

Κι ας πάμε στην ουσία, εάν υποτεθεί ότι υπήρξε τέτοια, στη συνάντηση της Τρίτης στα νέα γραφεία της Superleague. (Νέα ήταν μόνο τα κτίρια, οι συνήθειες ίδιες).

Οι προτάσεις που έγιναν από την πλευρά της ΑΕΚ, με την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, κρίθηκαν από πολλούς ως θετικό βήμα προς μια κατεύθυνση συναίνεσης. Η συγκρότηση επιτροπής για να βρεθεί λύση στην κόντρα με την Πολιτεία είναι ασφαλώς μια απολύτως λογική κίνηση, ενώ θα μπορούσε να θεωρηθεί τέτοια και η πρόταση για την οικονομική ενίσχυση εκ μέρους του πρωταθλητή από τα έσοδα του Champions League των ασθενέστερων ΠΑΕ. Πώς, όμως, μπορούν να θεωρηθούν ειλικρινείς κινήσεις με στόχο την εξεύρεση λύσεων; Όχι επειδή δεν έγιναν στη διάρκεια ενός Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής όπως θεσμικά θα έπρεπε, αλλά διότι συνοδεύονται από τη μόνιμη επωδό περί ανατροπής της διοίκησης στην ΕΠΟ που - καλώς ή κακώς - έχει εκλεγεί μέσω θεσμικών και νόμιμων εκλογικών διαδικασιών. Γιατί, επίσης, να δίνει μόνον ο πρωταθλητής έσοδα από την Ευρώπη και όχι όσοι μετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν και έτσι όπως έχει γίνει το πράγμα, δύσκολα θα υπάρχουν έσοδα για κάποια ομάδα...

Για όσα είπε ο ΠΑΟΚ που επιμένει σε απόλυτες απόψεις για ματαίωση και του πρωταθλήματος, μια επισήμανση που μπορεί να γίνει, ως εύλογη απορία, είναι η εξής: ο Ιβάν Σαββίδης είπε ότι ο Παππάς θα έπρεπε να διακόψει άμεσα το ματς στην Τούμπα από τη στιγμή που έπεσε το ποτήρι με το νερό στην πλάτη του Σίλβα. Υπάρχει πράγματι κανείς που πιστεύει ότι αν ο διαιτητής έπαιρνε εκείνη τη στιγμή τη συγκεκριμένη απόφαση, θα κυλούσαν όλα ήρεμα; Δεν θα υπήρχε εισβολή οπαδών; Δεν θα γίνονταν όσα έγιναν και πιθανώς ακόμη χειρότερα από αυτά που ζήσαμε μετά τη φάση με τον Καπίνο και τον Μακ; Και γιατί τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν ολοφάνερο πως ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μη διακοπεί το παιχνίδι, ζητώντας από τον προπονητή και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να το αφήσουν να περάσει;

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αισθάνεται ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ότι τα χρήματα που βάζει δεν πιάνουν τόπο. Μπορεί η ΑΕΚ να θέλει αλλαγή στο τοπίο της διαιτησίας, επιχειρώντας ταυτόχρονα να τα έχει καλά και με την Πολιτεία και με τους οπαδούς της, λέγοντας πότε ότι συμφωνεί με την απόφαση ματαίωσης του κυπέλλου και πότε ότι θέλει να συνεχιστεί το κύπελλο.

Μπορεί να έχουν όλοι τα δίκια τους. Μα είναι υποκριτικό να μιλούν για κάθαρση, εξυγίανση και όλα τα συνώνυμα, όταν ο στόχος του καθενός είναι το καλό του καθενός και όχι συνολικά του ποδοσφαίρου.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags