Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Δύο διαφορετικά θέματα το εσωτερικό της ομάδας και οι θεσμοί!
| 2016-03-11 22:49:00

ΚΟΛΚΑΣ: Δύο διαφορετικά θέματα το εσωτερικό της ομάδας και οι θεσμοί!

ΚΟΛΚΑΣ: Δύο διαφορετικά θέματα το εσωτερικό της ομάδας και οι θεσμοί!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το κουσούρι που υπάρχει στον Δικέφαλο του Βορρά να μπερδεύουν τα εσωτερικά θέματα με τα συνολικά

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα κουσούρι να μπερδεύει κάποιος την βούρτσα με την … σούστα. Δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς πως άλλο πράγμα είναι το εσωτερικό και αφορά το πώς στήνει ο Ιβάν Σαββίδης την ομάδα και άλλο το συνολικό που αφορά το πρωτάθλημα και τους θεσμούς γενικότερα που συμμετέχει αυτή.

Το ότι κάτι συμβαίνει λάθος εσωτερικά δεν είναι ανάγκη να το αναλύσεις ιδιαίτερα. Κάθε χρόνο επί τέσσερα σερί συναπτά έτη, μήνα Μάρτη αλλάζει ο προπονητής και εμφανίζεται ένας κασκαντέρ. Τα προηγούμενα τρία χρόνια ήταν ο ΓΧ, τώρα είναι ο Ίβιτς.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη είναι ένα αλαλούμ. Αλλάζει συνεχώς στελέχη, δεν έχει κεντρική φιλοσοφία, δεν έχει καταφέρει να συνδυάσει τις αρχές του κλαμπ με τον επαγγελματισμό που οφείλει να έχει ένα κλαμπ του επιπέδου αυτού.

Από την άλλη όμως, γνωρίζουμε καλά, πως αν ο ΠΑΟΚ κάνει ομάδα, τότε το σύστημα που επικρατεί θα φροντίσει να τον σταματήσει. Έκανε την προσπάθειά του πέρυσι ξεκάθαρα, το έκανε το 2010, το έκανε και παλαιότερα. Άλλο αν πέρυσι δεν υπήρχαν τα φόντα και όλοι γνωρίζαμε πως το καρπούζι θα σκάσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να δοθεί έμφαση στην διαφθορά. Γιατί ο Ιβάν βάζει λεφτά, κάποτε θα πιάσουν τόπο και μετά θα ψαχνόμαστε γιατί εμφανίστηκε ο νέος Σπάθας σε ένα γήπεδο που η κλήρωση θα φέρει.

Η κατάσταση κακά τα ψέματα είναι αυτή.

Από εκεί και πέρα, είναι σαφές πως στο μέτωπο της διαφθοράς, η κατάσταση έχει ως εξής. Ο στόχος της συμμαχίας των δύο συν έναν, είναι να πεισθούν οι μικροί πως πρέπει η Λίγκα να πάρει πάνω της το κομμάτι της διαιτησίας.

Ο Πανόπουλος έκανε την κίνησή του και μαζεύει κλίμα. Η αλήθεια είναι πως ναι μεν κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι σκέφτεται, ναι μεν το να βάζεις τους τέσσερις μεγάλους μαζί είναι ένα θέμα, όμως από την άλλη αν τα νούμερα που ακουστούν είναι αυτά που πρέπει, τότε δεν αποκλείεται και ο ίδιος και οι υπόλοιποι να το γυρίσουν.

Οι μικροί μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και το ξέρουν άπαντες αυτό. Και στη τελευταία συνεδρίαση, είναι αλήθεια πως μπροστά σε Σαββίδη – Μελισσανίδη ξεθάρρεψαν.

Metrosport 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags