Facebook Pixel Αποθεώνει το σύστημα Στραματσόνι o Τσάρλυ!
| 2016-03-20 12:18:00

Αποθεώνει το σύστημα Στραματσόνι o Τσάρλυ!

Αποθεώνει το σύστημα Στραματσόνι o Τσάρλυ!

Επιτέλους... Για πρώτη φορά επί Στραματσόνι, είδαμε μία ποδοσφαιρική ιδέα που αξίζει να δουλέψει πάνω σε αυτήν. Ενας σχηματισμός που με δουλειά, χρόνο και σωστές κινήσεις το καλοκαίρι μπορεί να οδηγήσει τους «πράσινους» σε έναν σωστό δρόμο. 

Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε τιμωρημένο τον Πράνιτς και έπαιξε με κανονικό αριστερό μπακ και μία μόνιμη τρύπα έκλεισε. Τη διαφορά όμως την έκανε η ποιοτική τετράδα στην επίθεση, των Βιγιαφάνιες, Εβανζελίστα, Λέτο, Μπεργκ.

Υπήρχε μία βάση, από την αμυντική τετράδα και το δίδυμο στον άξονα, των Ζέκα, Λουντ και οι 4 ποδοσφαιριστές που έπαιζαν ψηλά έκαναν τη διαφορά. Τα φώτα πέφτουν στους Μπεργκ, Μολέδο που έβαλαν τα δύο γκολ, φυσικά στον Λέτο που προσφέρει στο χαμηλού επιπέδου ελληνικό πρωτάθλημα κλάση στον Παναθηναϊκό, ο πραγματικός πρωταγωνιστής όμως λέγεται Βιγιαφάνιες.

Ο Αργεντίνος, παίζοντας άριστα τακτικά και λειτουργώντας πάντα σαν σύγχρονος δημιουργός, επέτρεψε για πρώτη φορά με ομαλότητα να πηγαίνει σε διαφορετικές διατάξεις ο Στραματσόνι. Επαιξε αριστερό εξτρέμ, πίσω από τον φορ, πήγε και εσωτερικός αμυντικός μέσος. Σε όλες τις θέσεις λειτούργησε με απλότητα και είχε καλές επιλογές. Πρόκειται, μακράν, για την καλύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου.

Για να μπορεί να λειτουργήσει η επιθετική τετράδα, πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή βάση πίσω της. Η επιλογή του Λουντ δίπλα στον Ζέκα βγήκε, όπως φυσικά η αριστερή πλευρά με τον Νάνο λειτούργησε πολύ καλύτερα από ό,τι με τον Πράνιτς. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο Ιταλός τεχνικός πως πρέπει να σταματήσει το παραμύθι με τον Πράνιτς αριστερό μπακ, που έχει ταλαιπωρήσει την ομάδα του.

Ο Ηρακλής δεν βγήκε να παίξει στη Λεωφόρο, κάτι που παραδέχθηκε στο τέλος και ο προπονητής του. Εγινε έρμαιο στις ορέξεις του Παναθηναϊκού, δεν έβγαλε σκληράδα, δεν κράτησε μπάλα και λειτούργησε σαν σάκος του μποξ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags