Facebook Pixel Απορίες προκαλεί η σιωπή του Αλαφούζου και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού
| 2016-03-22 16:22:00

Απορίες προκαλεί η σιωπή του Αλαφούζου και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Απορίες προκαλεί η σιωπή του Αλαφούζου και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Καίσαρη, για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

ΟΠΩΣ ακριβώς το έχει πει ο ένας και μοναδικός Σταύρος Τσιώλης, στο σενάριο της ταινίας «Φτάσαμεε!»: «Αισθηματίας ο Χρηστάκης, ναι, να το παραδεχτώ. Αλλά άστατος χαρακτήρας. Προχθές παίζει επί τρεις ώρες το 34. Μόλις το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα, τα παίρνει από το 34 και τα βάζει στο 8. Ξέρεις εσύ το αποτέλεσμα: "Οχι". Ρεπετισιόν το 34 έξι φορές. Δεν έχει ξαναγίνει. Τον ρωτάει ένα γεροντάκι απ' το Αίγιο: "Κύριε Χρηστάκη, τον κυνηγάνε τον λαγό"; "Τον κυνηγάνε". "Οχι, Παναγιώτη. Τον λαγό τον περιμένεις. Ετσι και κάνεις το λάθος και τον κυνηγήσεις, αυτός γυρίζει γύρω γύρω κι έρχεται και κάθεται εκεί όπου καθόσουνα. Και σε κοροϊδεύει από πάνω. Γι' αυτό έχει μουστάκια. Την μπίλια, τη γυναίκα και τον λαγό στήνεσαι και τα περιμένεις"».

Το βάζουμε στην άκρη αυτό και το κρατάμε, και πάμε στην ωραία Λευκάδα. Οπου έγινε γης Μαδιάμ, για να θυμηθούμε τον Μωυσή, με τον οποίο παρομοίασε τον εαυτό του ο Σιορ Κοντονής. Κάνανε ντου τα «πράσινα» ντερβισόπαιδα και δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο. Πού είναι όμως το περίεργο ή το πρωτότυπο; Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός παίζανε. Εστω κι αν επρόκειτο για μπάσκετ γυναικών. Λογικό ήτανε και αναμενόμενο ότι θα πλακωθούνε. Το μόνο που δεν κάνανε τα αλάνια ήτανε να φωνάξουνε «ερχόμαστε». Στις πέντε το πρωί έγινε η μπούκα στο ξενοδοχείο των «γαύρων». Βάσει σχεδίου και οργάνωσης που δουλέψανε ρολόι. Ο απολύτως αιφνιδιασμός. Λίγα λεπτά κράτησε η επιχείρηση. Ολους τους πιάσανε στον ύπνο: Ολυμπιακούς και πολιτσμάνους. Με μηδέν απώλειες. Οπως στις κινηματογραφικές ταινίες. Αυτό έλειπε, άλλωστε, να έχουν την ίδια ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα οι χουλιγκάνοι με την Αστυνομία. Σοβαροί να είμαστε. Για πρωινό τους έχουνε τους μπάτσους.

Κι εδώ είναι που επιστρέφουμε στον Σταύρο Τσιώλη. Δεν είναι δηλαδή μόνο η μπίλια, η γυναίκα κι ο λαγός που στήνεσαι και τα περιμένεις. Είναι και ο χουλιγκάνος. Ετσι και τους κυνηγάς τους χουλιγκάνους, δεν κάνεις τίποτα. Αυτοί γυρίζουνε γύρω γύρω και σε κοροϊδεύουνε. Ετσι και τους περιμένεις, όμως, έρχονται από μόνοι τους για να τους βάλεις στην απόχη. Για να μπούνε στη φάκα. Ξέρεις, σαν αστυνομία, ότι κάθε φορά που έχεις τέτοιο παιχνίδι στην επαρχία, τα αλάνια θα τσαμπουκαλευτούνε. Αυτό είναι δεδομένο. Στήνεσαι, λοιπόν, τους περιμένεις και λες «καλώς τα πουλάκια μου». Για να θυμηθούμε κι έναν άλλον μεγάλο του ελληνικού κινηματογράφου, τον Κώστα Γκουσγκούνη (φωτό). Τους κάνεις τσακωτούς, τους αποχιάζεις και τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες.

Αυτά σ' ένα κανονικό κράτος, με κανονικούς υπουργούς και κανονική αστυνομία. Που κάνουνε τη δουλειά τους και το αυτονόητο. Στην Ελλάδα, υπουργοί, αστυνομικοί διευθυντές, κ.λπ., κ.λπ., ξύνουνε πατσές. Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος αν είχανε γίνει αυτά που γίνανε στη Λευκάδα, ο πρωθυπουργός θα τους είχε διώξει όλους με τις κλωτσιές. Στην Ελλάδα δεν τρέχει κάστανο. Στην Ελλάδα οι υπουργοί όλη την ημέρα κάνουνε δηλώσεις. Αν δεν πάνε αυτοί στο στούντιο, πάνε οι κάμερες στο γραφείο τους. Κι αν δεν υπάρχει εύκαιρο συνεργείο, μιλάνε από το τηλέφωνο. Πού να βρούνε χρόνο να δουλέψουνε;

Απορίες όμως προκαλεί η σιωπή του Γιάννη Αλαφούζου. Οπως και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Που δεν έχουν βγάλει ακόμα ανακοίνωση, με την οποία να ζητάνε από την Αστυνομία να μπουζουριάσει όλους αυτούς τους αληταράδες. Η θέση άλλωστε του Γιάννη Αλαφούζου είναι δεδομένη και εκπεφρασμένη: «Τα θέματα της βίας, που ταλαιπωρούν τα ελληνικά γήπεδα και το ποδόσφαιρό μας, ξεπερνούν κατά πολύ τα ομαδικά σχήματα». Κι ότι «πρόκειται για δράσεις "μπαχαλάκηδων", οργανωμένου εγκλήματος και "κοσοβάρων", που δρουν τη νύχτα και σε διαδηλώσεις». Οπως νύχτα κάνανε τη δουλειά στη Λευκάδα. Γιατί, λοιπόν, ο Γιάννης Αλαφούζος σιωπά και δεν καταγγέλλει την ολιγωρία της αστυνομίας απέναντι στα κακοποιά στοιχεία που επέδραμαν στη Λευκάδα; Γιατί δεν διαμαρτύρεται ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, για την αδράνεια της αστυνομίας να συλλάβει τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, που κάνανε καλοκαιρινό το Ionian Star Hotel; Αυτά.

Η Παλαιά Διαθήκη, πάντως, δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Μωυσής είχε δώσει εντολή να διακοπεί το Κύπελλο στο Ισραήλ τη σεζόν 1416-15 π.Χ.
-Observer

Η βιασύνη ποτέ δεν έκανε καλό

ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ και παίρνεις: Ο Πογιέτ κέρδισε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, άρα είναι προπονηταράς και πρέπει εκεί στην ΑΕΚ να κόψουνε τον λαιμό τους να τον κρατήσουνε για του χρόνου. Ο Πογιέτ είναι μυρωδιάς αφού έχασε μέσα στο ΟΑΚΑ, από Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό. Εχασε στο Περιστέρι, δεν κέρδισε σε Τρίπολη, Καυτανζόγλειο και την Κυριακή στο Αγρίνιο κάθισε απάνω στο παγωτό. Η σούμα, λοιπόν, θα γίνει όταν πρέπει να γίνει. Στο τέλος της σεζόν. Προς το παρόν, θα πούμε τούτο: Και οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι αρέσκονται να θυμούνται και να κρατάνε τα ευχάριστα. Και να αφήνουνε στην άκρη και να ξεχνάνε τα δυσάρεστα. Μέχρι το ματς στο Αγρίνιο, ο Πογιέτ ήτανε ο μάγκας που είχε κάνει το τρία στα τρία. Κι ο πονηρός που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, ακόμα κι όταν η ομάδα δεν παίζει καλά. Με το 1-0 από τον Παναιτωλικό έφτασε το έκτο ματς (μέσα-έξω) όπου πέταξε βαθμούς. Η απάντηση στο γιατί είναι εύκολη: Ούτε ιδιαίτερη ποιότητα έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ της ούτε έχει δείξει βελτίωση στην απόδοσή της. Οι περισσότερες από τις νίκες της ήταν φυματικές. Κι επειδή τα πάντα και οι πάντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος, όλα καλά κι όλα ωραία. Συμπέρασμα: Η βιασύνη ποτέ δεν έκανε καλό. Οπως δεν θα κάνει καλό στην ΑΕΚ να αρχίσει να γίνεται Παναθηναϊκός και να ασχολούνται όλοι με τη διαιτησία. Οπως ο βοηθός του Πογιέτ, που είπε ότι πριν από το γκολ του Παναιτωλικού είχε προηγηθεί χέρι.

Αν ο «πράσινος» λαός τα έκανε λαμπόγυαλο στη Λευκάδα, φταίει ο Κοντονής;

ΤΟ κακό παράγινε. Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Με ποιον παρομοίασε τον εαυτό του ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής; Α) με τον Δαλάι Λάμα; Β) με τον Αριστείδη τον Δίκαιο; Γ) με τον οπλαρχηγό Δημήτριο Πλαπούτα; Χάσατε, κύριοι. Ο μέγας Ζακυνθινός αναγόρευσε τον εαυτό του σε κάτι πολύ υψηλότερο και σπουδαίο: «Ο Νόμος εφαρμόζεται. Και ο Μωυσής, που έδωσε τις δέκα εντολές, έλεγε «ου φονεύσεις», αλλά ο φόνος δεν καταργήθηκε. Ετσι και η βία δεν καταργήθηκε». Τι ήθελε να μας πει σ' αυτές τις 25 λέξεις ο δαιμόνιος Επτανήσιος; Οπως ο Μωυσής, «ο ηγέτης του έθνους του Ισραήλ, μεσίτης της διαθήκης του Νόμου, προφήτης, διοικητής, ιστορικός και συγγραφέας», έδωσε στην ανθρωπότητα τις δέκα εντολές, έτσι κι ο Κοντονής έδωσε στους Ελληνες τον Νόμο για την πάταξη της βίας. Οπως οι δέκα εντολές αποτέλεσαν τη βάση του κώδικα ηθικής και θρησκείας, πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης, έτσι και ο Νόμος Κοντονή αποτελεί τη βάση του κώδικα ηθικής και κοινωνικής οργάνωσης του ελληνικού αθλητισμού. Είπε ο Θεός διά του Μωυσή στην Παλαιά Διαθήκη: «Εγώ ειμί Κύριος ο Θεός σου, ουκ έσονται σοι θεοί έτεροι πλην εμού. Θεός ζηλωτής αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα». Είπε ο Κοντονής διά του νόμου (φωτό): «Εγώ είμαι ο απόλυτος θεός του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχουν άλλοι θεοί πλην εμού. Ούτε ο Γκιρτζίκης ούτε ο Ινφαντίνο. Εγώ κλείνω θύρες. Εγώ δικάζω και επιβάλλω πρόστιμα. Εγώ αποφασίζω και διατάσσω τη διακοπή του πρωταθλήματος και τη ματαίωση του Κυπέλλου». Δεν θα πρέπει όμως να είμεθα άδικοι και υπερβολικοί. Λέει η όγδοη εντολή «ου κλέψεις». Αν οι άνθρωποι επιμένουν να ψειρίζουνε και να τσουρνεύουνε, φταίει ο Μωυσής; Αν ο «πράσινος» λαός τα έκανε λαμπόγυαλο στη Λευκάδα, φταίει ο Κοντονής;

ΕΡΩΤΗΣΗ
Από πού κι ως πού το σοκ με τον Μυστακίδη στον ΠΑΟΚ; Επειδή οι θλάσεις από τριάντα μία γίνανε τριάντα δύο;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags