Facebook Pixel Όταν πάλι ο Ολυμπιακός έκανε το 6 στα 6…
| 2016-03-27 14:45:00

Όταν πάλι ο Ολυμπιακός έκανε το 6 στα 6…

Όταν πάλι ο Ολυμπιακός έκανε το 6 στα 6…

Ο Κ. Νικολακόπουλος θυμίζει την κατάσταση την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε κάνει πάλι 6 στα 6…

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να πανηγυρίσει σε λίγο καιρό την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου πρωταθλήματος, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του ο Β. Μαρινάκης. Οι αντίπαλοι του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου από την πλευρά τους εξακολουθούν να μιλάνε για το ρόλο της διαιτησίας, της ΕΠΟ, της Λίγκας κλπ, κλπ.

Ας πάμε, όμως, στο όχι πολύ μακρινό 2002. Ο Ολυμπιακός και τότε, με τον Σ. Κόκκαλη στην ηγεσία του, συμπλήρωνε έξι σερί χρόνια πρωταθλητής Ελλάδας, όπως ακριβώς και τώρα! Και τότε μάλιστα οι παραδοσιακοί αντίπαλοί του από την πλευρά τους μιλούσαν για τα ίδια πράγματα, το ρόλο της διαιτησίας, της ΕΠΟ, της Λίγκας κλπ, κλπ…

Ποια είναι η μεγάλη διαφορά του τότε με του τώρα; Ότι τότε οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είχαν πραγματικά πολύ ισχυρές ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με βασικούς τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Κυργιάκο, Χένρικσεν, Μπασινά, Καραγκούνη, Κωνσταντίνου. Κι είχε στον πάγκο εκείνη την χρονιά τον Λυμπερόπουλο και τον Ολιζαντέμπε!

Η ΑΕΚ έπαιζε με βασικούς τους Γκαμάρα, Ζαγοράκη, Ζήκο, Τσιάρτα, Ντέμη κι ακόμη τους Λάκη και Κασάπη. Κι είχε στον πάγκο εκείνη την χρονιά τον Ίβιτς και τον Καψή!

Να υπενθυμίσω ότι το πρωτάθλημα το 2002 κρίθηκε προτελευταία αγωνιστική, με το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-3 και τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, τον δε Παναθηναϊκό να τερματίζει τρεις πόντους πίσω τους, διεκδικώντας τον τίτλο ως το τέλος.

Να υπενθυμίσω επίσης ότι την ίδια σεζόν, 2001-02, ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα, μετά από πολύ καλές εμφανίσεις (1-0 εντός έδρας, 1-3 εκτός έδρας, προηγούμενος 0-1). Η δε ΑΕΚ είχε φτάσει στους 16 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου αποκλείστηκε από την Ίντερ μετά από πολύ καλές εμφανίσεις (1-3 εκτός έδρας προηγούμενη 0-1, 2-2 εντός έδρας προηγούμενη 2-1).

Και να σημειώσω ότι ενώ και τότε ο Ολυμπιακός έπαιζε κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, η μεν ΑΕΚ τη συγκεκριμένη εξαετία δεν είχε παίξει ποτέ στη διοργάνωση, ο δε Παναθηναϊκός στο ίδιο διάστημα, είχε τρεις παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ (αλλά τη μία σεζόν δεν είχε καν παίξει Ευρώπη).

Αυτό που εγώ έκανα ήταν να παραθέσω κάποια γεγονότα. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags