Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Τι αλλάζει στο μεταγραφικό σκηνικό στον ΠΑΟΚ επί Μίχελ
| 2016-03-31 19:19:00

ΚΟΛΚΑΣ: Τι αλλάζει στο μεταγραφικό σκηνικό στον ΠΑΟΚ επί Μίχελ

ΚΟΛΚΑΣ: Τι αλλάζει στο μεταγραφικό σκηνικό στον ΠΑΟΚ επί Μίχελ

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το πώς θα κινηθεί στις μεταγραφές ο Λούμπος Μίχελ σε σχέση με τον Φρανκ Αρνεσεν

Από αυτά που μαθαίνουμε μέχρι σήμερα, είναι σαφές πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός της εποχής Άρνεσεν, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή του Μίχελ. Ο Σλοβάκος παίρνει τη σκυτάλη και αλλάζει ρότα, όχι τόσο γιατί πιστεύει πως ο Δανός τα έκανε όλα λάθος, αλλά γιατί πρέπει να συμπληρώσει τα κενά που άφησε.

Πρώτη σημαντική διαφορά της εποχής Μίχελ, αφορά στη στροφή του ΠΑΟΚ προς την αγορά των ελευθέρων παικτών. Που δεν δεσμεύονται με συμβόλαια. Και αυτό όχι τόσο γιατί ο Ιβάν Σαββίδης δεν θέλει να δώσει λεφτά σε αγορές, αλλά στο γεγονός πως για να πείσει κάποιον πολύ καλό ποιοτικό και έμπειρο παίκτη να έρθει στην Ελλάδα του 2016, θα πρέπει πρώτα απ όλα να δοθούν μεγάλα ποσά στο συμβόλαιό του.

Ο Μίχελ θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ έχει κορμό και χρειάζεται ποιοτικές πινελιές. Και σωστά νομίζει αφού δεν γίνεται να αποκτηθούν πάλι περισσότεροι από δέκα παίκτες. Δεν γίνεται κάθε χρονιά ο ΠΑΟΚ να χτίζει. Αυτή τη φορά επιθυμεί να προσθέσει.

Άρα, ο Σλοβάκος ρίχνει τα διαθέσιμα χρήματα σε συμβόλαια και όχι σε αγορές, εκτιμώντας πως παίκτης του εκατομμυρίου μπορεί σίγουρα να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα.

Η εποχή Μίχελ αλλάζει και τις ηλικίες αναζήτησης αλλά και τις αγορές. Μετά από την έρευνα που έκανε, ο Σλοβάκος κατέληξε πως το βάρος πρέπει να πέσει στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Και ειδικά τη δεύτερη που το ύφος του πρωταθλήματος ταιριάζει πολύ με αυτό της Ελλάδας. Κανένας προερχόμενος από την Πορτογαλία ποδοσφαιριστής δεν θα πάθει πολιτισμικό σοκ παίζοντας στη Λειβαδιά ή τον Πλατανιά.

Οι ηλικίες αλλάζουν. Ο ΠΑΟΚ αναζητά λύσεις άνω τον 27 χρονών έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία και βέβαια δεν αποκλείονται περιπτώσεις που βαδίζουν στα 31 – 32 τους χρόνια.

Μία κίνηση λογική, αφού ο μέσος όρος ηλικίας του κορμού δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον ανεβάσει δύο με τρία χρόνια έχοντας αυτή τη στιγμή έναν μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 24 έτη.

Αυτό που επίσης αλλάζει στην εποχή Μίχελ, είναι η διάθεση του ΠΑΟΚ να πουλήσει παίκτες. Αυτή τη φορά με κολώνα την περίπτωση του Ρόμπερτ Μακ, ο Μίχελ δουλεύει πάνω σε πώληση. Εννοείται πως σε αυτή τη λίστα υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι και ο Κάτσε, όπως βέβαια και όλοι οι υπόλοιποι αν εμφανιστεί μία συμφέρουσα πρόταση. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι υπέρ των πωλήσεων κυρίως στους βασικούς παίκτες της ομάδας, όμως από την άλλη δεν έχει θέμα πλέον. Δεν θέτει βέτο όπως παλαιότερα.

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags