Facebook Pixel Τι αλλάζει η Λίβερπουλ στο κόκκινο καλεντάρι
| 2016-04-15 13:56:00

Τι αλλάζει η Λίβερπουλ στο κόκκινο καλεντάρι

Τι αλλάζει η Λίβερπουλ στο κόκκινο καλεντάρι

Ο αποκλεισμός της Ντόρτμουντ υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει προετοιμασία από το τρίτο 10ήμερο του Ιουνίου. Όσες κινήσεις κρίνει η τεχνική ηγεσία ότι είναι απαραίτητες προκειμένου να κλειστούν "τρύπες", θα γίνουν άμεσα. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν χθες όσοι φίλοι του Ολυμπιακού συμπαθούν και τη Λίβερπουλ. Από τη μία χάρηκαν με την τρομερή ανατροπή της ομάδας του Κλοπ σε βάρος της… πρώην, Ντόρτμουντ, στις καθυστερήσεις. Από την άλλη, ένιωσαν έναν κόμπο στο στήθος, όταν συνειδητοποίησαν ότι αυτό το 4-3 αφήνει ουσιαστικά τους "ερυθρόλευκους" εκτός ομίλων του Champions League.

Κακά τα ψέματα. Αν οι Γερμανοί περνούσαν τον σκόπελο των "κόκκινων" της Αγγλίας θα ήταν αυτομάτως το πρώτο φαβορί για κατάκτηση του Europa κι έτσι οι ελπίδες των πρωταθλητών Ελλάδας να αποφύγουν τα προκριματικά στο "UCL" θα αυξάνονταν κατακόρυφα.

Πλέον ο Ολυμπιακός το μόνο που μπορεί να περιμένει για την απευθείας πρόκριση είναι να σηκώσει το Europa η Σαχτάρ, ενδεχόμενο πολύ πιθανό, αλλά σε συνδυασμό και με την κατάκτηση του ουκρανικού πρωταθλήματος. Στόχος που μόνο εύκολος δεν είναι, καθώς η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου έχει μείνει 5 βαθμούς πίσω από την πρώτη Ντιναμό Κιέβου. Τρέχα, γύρευε δηλαδή…

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

Μεταξύ μας, στον Ολυμπιακό ναι μεν περίμεναν γερμανική "βοήθεια", αλλά δεν το είχαν και δεδομένο ότι η Ντόρτμουντ θα έφτανε στην πηγή και θα έπινε νερό. Με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, τον οποίο πλέον είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν πολύ πιο γρήγορα.

Τα νέα δεδομένα υποχρεώνουν τους "ερυθρόλευκους" να ξεκινήσουν προετοιμασία από το τρίτο 10ήμερο του Ιουνίου και να φέρουν όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ρόστερ ακόμη πιο νωρίς. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι θα γίνει προσπάθεια οι προτάσεις για πωλήσεις παικτών να μετατεθούν προς τον Αύγουστο, ώστε ο Μάρκο Σίλβα να έχει διαθέσιμο τον βασικό κορμό στην προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΙΛΒΑ

Αυτός ήταν κι ένας βασικός λόγος για τον οποίο στον Ολυμπιακό έκαναν νωρίς τις κινήσεις προκειμένου να "κλειδώσουν" την παραμονή του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς πέρα από τη δεδομένα επιτυχημένη παρουσία του, δεν ήθελαν να μπουν στη ρουλέτα των προκριματικών με νέο προπονητή. Εδώ την είχε πατήσει ακόμη κι ο Βαλβέρδε όταν είχε πρωτοέρθει στην πατρίδα μας (από την κυπριακή Ανόρθωση).

Ο στόχος, λοιπόν, είναι όσοι πρόκειται να φύγουν ή έστω οι περισσότεροι, αυτό να γίνει αφού η ομάδα εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους του Champions League, ώστε να μη χάσει τη φετινή της συνοχή. Γι’ αυτό και οι κουβέντες με όσους μένουν ελεύθεροι και υπάρχει διάθεση ανανέωσης, δεν θα αργήσουν με τον Νταβίντ Φουστέρ να βρίσκεται πιο κοντά από τους υπόλοιπους ελεύθερους του καλοκαιριού (Σαλίνο, Καμπιάσο) στην παραμονή.

ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Επίσης, όσες κινήσεις κρίνει η τεχνική ηγεσία ότι είναι απαραίτητες προκειμένου να κλειστούν "τρύπες", θα γίνουν άμεσα. Όσους θεωρεί απολύτως απαραίτητους ο προπονητής, η διοίκηση θα κοιτάξει να του τους προσφέρει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και δη πριν από το βασικό της στάδιο. Στη συνέχεια και ανάλογα με την εξέλιξη θα αποφασιστούν οι επιμέρους προσθήκες ή καλύψεις κενών που θα προκύψουν από πωλήσεις.

Με άλλα λόγια, αν πρόκειται να πουληθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού οι Ομάρ και Μασουακού, πρόθεση των "ερυθρολεύκων" είναι να μείνουν και να παίξουν στα προκριματικά και να φύγουν μετά αν φέρουν τη σωστή πρόταση. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρομπέρτο, αλλά όχι -σε τέτοιο βαθμό- για τον Κασάμι, ο οποίος δεν κατάφερε ούτε φέτος, παρά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, να πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι του.

Στα προκριματικά είναι πιθανό να υπάρξει βοήθεια και από παίκτες που παίζουν τώρα δανεικοί, όπως ο έμπειρος Μανιάτης για παράδειγμα, ενώ μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί κάποιος ή κάποιοι να εξασφαλίσουν και τη μόνιμη παρουσία τους στο ρόστερ στη διάρκεια της επόμενης σεζόν.

Με άλλα λόγια πολλά από αυτά που θα συμβούν τον Ιούλιο δεν θα συνεχιστούν και στα τέλη Αυγούστου. Σε πρώτη φάση ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κι ανάλογα με το αν επιτευχθεί ή όχι ο στόχος, θα καθοριστούν οι επόμενες και τελικές κινήσεις.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags