Facebook Pixel Φοβερό άρθρο Καρμοίρη για ΠΑΟΚ - Σαββίδη!
| 2016-04-25 09:00:00

Φοβερό άρθρο Καρμοίρη για ΠΑΟΚ - Σαββίδη!

Φοβερό άρθρο Καρμοίρη για ΠΑΟΚ - Σαββίδη!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τον ψεύτη και τον κλέφτη που χαίρονται τον πρώτο χρόνο, μόνο που για τον Ιβάν τα χρόνια της φαγούρας έγιναν τέσσερα…

Τρεχάτος και με «φουσκωτή» συνοδεία, πριν ή αφότου είχαν τελειώσει κάποια ματς που είχαν «βγάλει»… παράξενα γούστα στην οργίλη εξέδρα της Τούμπας, την… έκανε το αφεντικό από το χώρο του πάρκινγκ, με τα λάστιχα του σοφέρ της λιμουζίνας του να στριγγλίζουν για το Μακεδονία Παλλάς.

Δεν ήταν ώρα για ανταμώματα με τους εξαγριωμένους!..

Η αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ έγινε σφοδρότερη σε εκείνο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο όταν ο μισός κόσμος αποδοκίμαζε με συνθήματα το αφεντικό της ΠΑΕ και ο άλλος μισός αναγκαζόταν σε παρατεταμένο σφύριγμα για να «καλύψει» το περιεχόμενο των «ποιημάτων» του αγριεμένου κομματιού των οργανωμένων, ώστε να μη φτάνει ξεκάθαρα στα αφτιά των ανθρώπων της ηγετικής σουίτας…

Λίγο από δω, λίγο από κει, ο χρόνος κερδήθηκε μέσω των λαϊκισμών του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος παραλίγο να θεσμοθετήσει και… βραβεία ηρωισμού και αντίστασης στο «σύστημα» και το «κατεστημένο του Ολυμπιακού», για όσους πούλησαν τον καλύτερο τσαμπουκά και πρωτοστάτησαν στην επεισοδιακή διακοπή του ημιτελικού του Κυπέλλου.

Έλα όμως που ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Κι εδώ πάει πολύς καιρός που πέφτει σύννεφο το παραμύθι, ώσπου παρά-πύκνωσε και έκανε την μπόρα να ξεσπάσει.

Η καραμέλα περί Ολυμπιακού και κάθε άλλου φταίχτη για το… πολικό ψύχος των -37 βαθμών (!) που χώρισε τον ΠΑΟΚ η τελική εικόνα του πρωταθλήματος από την κορυφή, αφού χρειάστηκε κάποια χρόνια για να λιώσει, μεταβλήθηκε σε φούμαρα που ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη και οπουδήποτε αλλού έχει υποστηρικτές ο δικέφαλος του βορρά, ούτε τα μασάει ούτε τα καταπίνει.

Δέκα Σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ παρέλαβαν τον Ιβάν και τον περνούν… πριονοκορδέλα, με μια τόσο σφοδρή επίθεση σε αφεντικό του συλλόγου που θα την… ζήλευαν ο μακαρίτης ο Βουλινός, ο κατάδικος πρώην πρόεδρος Γιάννης Γούμενος και ο «θρυλικός Batman» Γιώργος Μπατατούδης!

«Ξεροκέφαλο μεγαλομέτοχο που νομίζει ότι είναι ο θεός» αποκαλούν τον Ιβάν Σαββίδη οι οργανωμένοι και υπεύθυνο για την «αγωνιστική τραγωδία των τελευταίων τεσσάρων ετών».

Αυτό το τελευταίο κάλλιστα εκλαμβάνεται και ως κοινή ομολογία για την πορεία του ΠΑΟΚ την τρέχουσα 4ετία. Ποιος Ολυμπιακός και… κόκκινα (πάει εδώ, όχι πράσινα) άλογα; Ποια ΕΠΟ και διαιτησία;

Ο υπαίτιος της αδυναμίας του ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει, να κοντράρει τον Ολυμπιακό και το περίφημο «κατεστημένο των Αθηνών» είναι ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του. Ο ιδιοκτήτης του. Οι ίδιοι το λένε. Με επίσημες ανακοινώσεις τους.

Τέτοιο ξεγύμνωμα, τέτοιο στριπτίζ δεν έχει ξαναγίνει! Και μιας που οι κορνέδες δεν είναι της… μόδας πια και τα τρίγωνα Πανοράματος δεν προσφέρονται από πλευράς υλικού για «ειδικές χρήσεις», η επόμενη κίνηση από τις αποδοκιμασίες και τις ανακοινώσεις θα είναι η… εκτόξευση ρυζόγαλου ή καλύτερα ενός πιο οικείου γλυκού των Κωνσταντινουπολιτών: του ταού γιοκσού…

Έκλεισε τα 31 ο Λεάντρο Σαλίνο. Χρήσιμος ποδοσφαιριστής. Για βασικός και πρώτη αλλαγή. Έκφραση μαχητικού σθένους. Πράττει στο ακέραιο κάθε προπονητική οδηγία με συνέπεια… ρομποτοειδούς! Δεν είναι του «άριστα» σαν παίκτης, αλλά τον υψηλό βαθμό συνέπειας και ανταπόκρισης στα αμυντικά καθήκοντα ενός ακραίου οπισθοφύλακα θα στον δώσει με το παραπάνω. Κάθε φορά που θα αγωνιστεί, όταν, όποτε και όπου του ζητηθεί.

Θα τον αποκαλούσα ένα δεύτερο «πιστό στρατιώτη» του ερυθρόλευκου ρόστερ των τελευταίων ετών, πίσω από το Νταβίντ Φουστέρ.

Η ηλικία του κάθε άλλο παρά απαγορευτική, γιατί όσο και αν ο Μάρκο Σίλβα θέλει να περιστοιχίζεται από «νεαρό αίμα», τα χρόνια του Σαλίνο είναι σχεδόν ιδανικά κιόλας για τη θέση που αγωνίζεται.

Μοναδικό μειονέκτημα στην παραμονή του Βραζιλιάνου στον Πειραιά η εθνικότητα του. Βαστάει θέση ξένου. Ωστόσο υπερισχύουν τόσο όλα τα υπόλοιπα που συνθέτουν την προσωπικότητα αυτού του παίκτη – μαζί με το διακαή πόθο του να εξακολουθήσει να παίζει στον Ολυμπιακό – που κατά τη γνώμη μου πρέπει και θα ξεπεραστεί το μη κοινοτικό διαβατήριο του.

Πηγή: Sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags