Facebook Pixel Ο Ομπράντοβιτς στη Φενέρ έχει αποτύχει
| 2016-05-16 21:43:00

Ο Ομπράντοβιτς στη Φενέρ έχει αποτύχει

Ο Ομπράντοβιτς στη Φενέρ έχει αποτύχει

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την τριετία του «Ζοτς» στην Τουρκία, τα 120 εκατ. ευρώ στον κουβά και τις ατυχείς δηλώσεις περί διαιτησίας...

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη. Συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Κι όχι μόνο για τους τίτλους που κατέκτησε, ως επί το πλείστον ως προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά και για τον τρόπο που έχει επηρεάσει διαχρονικά το άθλημα. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα και να κάνουμε «βαφτίσια» για να μην ονομάσουμε ΑΠΟΤΥΧΙΑ την τριετία του στη Φενέρ η απόσταση είναι τεράστια.

Δυστυχώς για τον Ομπράντοβιτς και ακόμη πιο… δυστυχώς για τη Φενέρ και τα αφεντικά της, η επένδυση που έχουν κάνει φέρνοντας τον Σέρβο κόουτς και τους παίκτες που τους ζήτησε έχει αποτύχει. Εκτός κι αν τα πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια για ένα πρωτάθλημα Τουρκίας και δυο συμμετοχές σε FINAL 4 θεωρούνται… λογικό ποσό για να πάρεις έναν τίτλο και μάλιστα εγχώριο. Τώρα θα μου πεις με άλλον προπονητή ήταν δεδομένο ότι οι γείτονες θα έφταναν δύο φορές στο FINAL 4 και μία στον τελικό;

Με δεδομένο ότι ο μεν Μπαρτζώκας με τον… λήγοντα του μπάτζετ της Φενέρ πήγε στο Βερολίνο και ο δε Περάσοβιτς με τα ρέστα των Τούρκων για ένα σουτ δεν πέταξε έξω από τον τελικό την ομάδα του «Ζοτς», καταλαβαίνει κάποιος εύκολα αν το ρόστερ των 40 εκατομμυρίων ευρώ είχε ή δεν είχε πολλές πιθανότητες να πάει Βερολίνο ακόμη και χωρίς τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης. Για να μην το κουράζουμε: Όσο επιτυχημένη ήταν η θητεία του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό (κι όχι μόνο) τόσο αποτυχημένη είναι η τριετία του στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Τα υπόλοιπα που λέγονται, γράφονται κλπ. είναι απλά για δημόσιες σχέσεις. Το ότι ο Σέρβος κόουτς έχει αποτύχει- μέχρι τώρα- να φέρει τη Φενέρ στην κορυφή της Ευρώπης, ΞΑΝΑΛΕΜΕ, δεν τον κάνει κακό προπονητή. Όποιος το πει ή το γράψει θα είναι ιερόσυλος και εμπαθής. Όποιος όμως από την άλλη, υποστηρίζει ότι ο «Ζοτς» έχει πετύχει είτε πουλάει εκδούλευση στον κόουτς, είτε είναι απλά άσχετος.
Κάτι ακόμη: Όταν είσαι ο σπουδαίος Ομπράντοβιτς και χάνεις από τον άνθρωπο που 13 χρόνια ήταν δίπλα σου, οφείλεις, αν μη τι άλλο, να του πιστώσεις ότι ήταν καλύτερος στο συγκεκριμένο, έστω, ματς και νίκησε.

Τα παράπονα του κόουτς για τη διαιτησία σε ένα παιχνίδι που για να κλείσει το σκορ οι διαιτητές έπαιξαν 100-0 τη Φενέρ σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, ήταν ατυχή και αν μη τι άλλο unfair απέναντι στον Δημήτρη Ιτούδη.


Πηγή: onsports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags