Facebook Pixel Το σχόλιο του Τσάρλυ για την πρεμιέρα του Euro!
| 2016-06-11 09:27:00

Το σχόλιο του Τσάρλυ για την πρεμιέρα του Euro!

Το σχόλιο του Τσάρλυ για την πρεμιέρα του Euro!

Βρήκαν πρωταγωνιστή αλλά προβλημάτισαν στην πρεμιέρα οι Γάλλοι
 

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολή τους Γκαμεϊρό, Λακαζέτ και να πάρει τον Ζινιάκ.
 

ΜΟΝΙΜΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΣΤΡΑΪΚΕΡ

Με αυτήν την απόφαση έδειξε πως έχει σαν στόχο, να έχει στην βασική ενδεκάδα μόνιμα ένα καθαρό στράικερ. Το πρόβλημα που σαν γηπεδούχος αντιμετωπίζει η Γαλλία, είναι πως πρέπει να αποτινάξει το φάντασμα που δημιουργήθηκε επί Ντομενέκ και στοιχειώνει τους "τρικολόρ". Οι Γάλλοι έμαθαν να αναζητούν χώρους για να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και δεν έχουν μάθει να κερδίζουν παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Σε αυτήν όμως την διοργάνωση σαν γηπεδούχοι είναι υποχρεωμένοι σε μεγάλο αριθμό παιχνιδιών να βγάλουν ανωτερότητα. Ο Ντεσάμπ με την επιλογή της αποστολής έδειξε πως έχει αποφασίσει να έχει μόνιμα ένα καθαρό στράικερ στην ενδεκάδα, που θα ασκεί πίεση στο αντίπαλο αμυντικό δίδυμο και θα έχει σαν στόχο να τελειώνει αυτός την δημιουργία της υπόλοιπης ομάδας.

Η έκπληξη που άλλαξε την ιστορία της πρεμιέρας

Την τελευταία βδομάδα πήρε την απόφαση να προτιμήσει τον καθαρό κόφτη Καντέ, από το να χρησιμοποιήσει τον Καμπάιγ, σε ρόλο πιο δημιουργικού 6αριού. Ο Ντεσάμπ επιφύλαξε μία έκπληξη που φαίνεται ικανή να αλλάξει την ιστορία της Γαλλίας στη διοργάνωση. Επέλεξε τον Παγέ, αντί του Μαρσιάλ. Η συγκεκριμένη απόφαση άλλαξε σίγουρα την ιστορία της πρεμιέρας.
 

ΒΡΗΚΑΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

Ο Ιορντανέσκου με τον Παγέ ήταν οι πρωταγωνιστές της πρεμιέρας. Ο Ρουμάνος προπονητής παρουσίασε μία ισορροπημένη, ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς οι ποδοσφαιριστές του να έχουν ατομική ποιότητα. Οι Ρουμάνοι είχαν καλή τακτική, προσήλωση σε αυτή, πήγαν το παιχνίδι εκεί που τους επέτρεπε να το διεκδικήσουν, αλλά δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν στις αδυναμίες της Γαλλίας. Τους έλειπε το ατομικό ταλέντο.

ΠΙΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ΙΟΡΝΤΑΝΕΣΚΟΥ

Ο Ντεσάμπ ξεκίνησε την διοργάνωση με τα τρία πίτμπουλ στο κέντρο. Καντέ, Ματουϊντι, Πογμπά. Διάταξη που σε παιχνίδι που επιτρέπει στους διοργανωτές να περιμένουν και να παίξουν στον χώρο, εκμεταλλευόμενοι τα κλεψίματα, μπορεί να τους κάνει πολύ δυσκολοκατάβλητους. Σε έναν αγώνα όμως που χρειαζόταν δημιουργία κάπου τους κόλλησε. Οι Ρουμάνοι πήραν την απόφαση να πιέσουν στο ξεκίνημα στην αρχική μεταφορά μπάλας, το πρέσινγκ πάνω στην προσπάθεια αρχικής ανάπτυξης των Γάλλων ανέδειξε μία αδυναμία. Η τριάδα Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά δεν μπορεί να δημιουργήσει εν στάση και να έχει σιγουριά στην αρχική ανάπτυξη, όταν πρέπει να παίξει σε μικρό χώρο.

Δεν κέρδιζαν μέτρα, πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας

Στο πρώτο ημίχρονο που οι Ρουμάνοι είχαν δυνάμεις, έγιναν πολλά λάθη και οι παίκτες του Ντεσάμπ δεν μπορούσαν να ασκήσουν για πολύ μεγάλο διάστημα πίεση και να κερδίσουν μέτρα. Έβγαλαν και προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, με το δίδυμο Κοσιενλί, Ραμί να έχει πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Οι στόπερ του Ντεσάμπ έχασαν τρεις καθαρές κεφαλιές σε κόρνερ από τον Αντόνε που έφεραν καθαρές φάσεις για γκολ για τους Ρουμάνους. Το πρώτο ημίχρονο έφυγε με τους Ρουμάνους να έχουν στο 3ο λεπτό την μεγάλη ευκαιρία με τον Στάνκου και τους Γάλλους να έχουν τελειώσει μόλις 4 φάσεις, απέναντι σε έναν αντίπαλο χωρίς ταλέντο, χωρίς οι ποδοσφαιριστές της Ρουμανίας να διαθέτουν μέτρα με την μπάλα και με τον Ρατς, να βγάζει με το ζόρι τον αγώνα.

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΟΛΟ Ο ΠΑΓΕ

Επειδή οι παίκτες του Ντεσάμπ δεν μπορούσαν να σπάσουν εύκολα την πίεση στην αρχική ανάπτυξη που επιχειρούσαν οι Ρουμάνοι, στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ντεσάμπ έδωσε εντολή στον Παγέ να κατεβαίνει χαμηλά και να προσπαθεί να χτίζει αυτός τις επιθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο, έκλεισε με τον Παγέ πρωταγωνιστή, να έχει βρει ρυθμό και να έχει μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι. Ο Παγέ, που αρχικά ξεκίνησε αριστερά, αλλά στην ουσία έπαιζε ελεύθερος τελείωσε το ημίχρονο με 45 επαφές μπάλας, ενώ ο Γκριεζμάν που η εντολή Ντεσάμπ ήταν να λειτουργεί σαν δεύτερος φορ είχε μόλις 17. Το μεγάλο πρόβλημα των Ρουμάνων, ήταν η ατομική κατάσταση της πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών, η αδυναμία που υπήρχε να εκμεταλλευτούν τα μέτρα και τους διαθέσιμους χώρους και η τραγική εικόνα του αριστερού μπακ, Ρατς. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ήταν σε άθλια κατάσταση. Ο Ντεσάμπ αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει για 66 λεπτά παίκτη πάνω του. Ο Γκριεζμάν στην τακτική του γινόταν δεύτερος φορ και πρακτικά στην αδυναμία του Ρατς, μόνο με ανεβάσματα του Κλισί προσπαθούσε να χτυπήσει η Γαλλία.

Στην επανάληψη, οι Ρουμάνοι ήταν δεδομένο πως δεν θα μπορούν να πιέσουν, τους Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί και θα χάσουν μέτρα. Αυτό συνέβη, ο Παγέ ήταν σε μεγάλη μέρα, έπαιζε πρακτικά σαν επιπλέπν μέσος και όχι σαν εξτρέμ, έκανε την διαφορά σε ελεύθερο ρόλο και δημιούργησε το γκολ για τον Ζιρού. Όταν έγινε το 1-0 είχε δημιουργηθεί ένα σκηνικό παιχνιδιού με τους κουρασμένους Ρουμάνους να φαίνονται έτοιμοι να καταρρεύσουν. Ο Εβρά όμως με μία ερασιτεχνική απόφαση, υπέπεσε σε πέναλτι σε μία φάση που δεν υπήρχε κίνδυνος και τους έδωσε την δυνατότητα να ισοφαρίσουν.

Δεν βγήκαν οι αλλαγές του Ντεσάμπ

Μετά την ισοφάριση ο Ντεασάμπ προσπάθησε να βρει πλάνο που θα ασκήσει πίεση, η αλήθεια όμως είναι πως οι επιλογές του δεν βοήθησαν την ομάδα του. Αρχικά έβγαλε τον Γκριεζμάν και πέρασε τον Κομάν, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Ρατς να βγάλει το παιχνίδι έχοντας, παίκτη πάνω του. Και λίγο αργότερα, πήγε σε τακτική με δύο μόλις χαφ, βγάζοντας τον Πογκμπά και παίρνοντας στην θέση του τον Μαρσιάλ. 4-2-3-1 που ο στόχος του ήταν όταν οι Γάλλοι κέρδιζαν μπάλα και μέτρα, να έχουν γεμάτη την αντίπαλη περιοχή. Παρότι ο Καντέ που μετά το 20ο λεπτό έκανε μεγάλο παιχνίδι και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έκανε πολλά επιτυχημένα τάκλιν, έδειχνε να είναι το αφεντικό του αγώνα και ο Παγέ, ήταν σε μεγάλη ημέρα, οι Γάλλοι δεν είχαν πετύχει να δημιουργήσουν τελικές και να πιέσουν τους Ρουμάνους, από την στιγμή που βγήκαν οι Γκριεζμάν, Πογκμπά και στην θέση τους μπήκαν οι Κομάν, Μαρσιάλ. Η νίκη ήρθε χάρη σε μία έμπνευση και εκπληκτική εκτέλεση του Παγέ εκτός περιοχής, σε ένα διάστημα που το μόνο που έκανε σωστά η Γαλλία είναι να κερδίζει μπάλες με τον Καντε.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑΝ

Οι Γάλλοι κέρδισαν στην πρεμιέρα, με συνθήκες που τους έδωσαν την δυνατότητα να πανηγυρίσουν την νίκη τους, βρήκαν στο πρόσωπο του Παγέ, ήρωα, την ελπίδα, πως η ψυχολογία που απέκτησε από αυτήν την σπουδαία εμφάνιση και το νικητήριο γκολ, θα του δώσει ώθηση για την συνέχεια και διάρκεια να τους οδηγήσει, όμως η αλήθεια είναι πως προβλημάτισαν. Απέναντι σε μία ομάδα που η πλειοψηφία των παικτών της ήταν αγύμναστη και χωρίς φυσική κατάσταση, αντιμετώπισαν πρόβλημα στην ανάπτυξη από χαμηλά, δεν μπόρεσαν να σπάσουν οι τρεις χαφ, την πίεση στην μπάλα στο ύψος της δικής τους περιοχής και κέρδισαν όχι επειδή λειτούργησαν σωστά σαν σύνολο, αλλά επειδή ο Καντέ έκλεψε πολλές μπάλες και χάρη στην καλή ημέρα του Παγέ. Πρακτικά δεν υπήρχε στο γήπεδο 4-3-3 καθώς, ο Παγέ ήταν στον άξονα και ο Γκριεζμάν δίπλα στον Ζιρού, έλλειπε η προσωπικότητα και οι Ραμί, Κονσιελνί δεν προσέφεραν σε καμία περίπτωση ασφάλεια. Η νίκη και ο τρόπος που ήρθε, φτιάχνει ψυχολογία και δημιουργεί συνθήκες για να βρει η Γαλλία πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Παγέ, συνολικά όμως οι διοργανωτές προβλημάτισαν και πρέπει να βελτιωθούν αν θέλουν αν κατακτήσουν την διοργάνωση.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags