Facebook Pixel Από τον Τσόρι στον Μπούχα κι από τον Σεμπά στον Τσιμίκα
| 2016-07-13 16:12:00

Από τον Τσόρι στον Μπούχα κι από τον Σεμπά στον Τσιμίκα

Από τον Τσόρι στον Μπούχα κι από τον Σεμπά στον Τσιμίκα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει συμπεράσματα από τον καινούργιο Ολυμπιακό.
 

• Ο Τσόρι έκανε επίδειξη κλάσης στο τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού, με την πρωταθλήτρια Βελγίου για το 2015 Γκεντ.

• Και το σόλο με την πάσα στο Φορτούνη στο γκολ του Κώστα και το δοκάρι και μία άλλη φάση στην οποία ξέφυγε του αντιπάλου του αλλά αστόχησε και μία πάσα του στον Σεμπά που έβγαινε μόνος με τον γκολκίπερ, αλλά κόπηκε με οφσάϊντ σε εντελώς οριακή φάση και η όλη του εμφάνιση παρέπεμπε ακριβώς σε αυτή τη λέξη: κλάση.

• Αλλά είχε και δύο στιγμές στις οποίες πραγματικά ενήργησε λάθος. Δύο φάσεις στις οποίες ο Αργεντίνος έπρεπε να κάνει πάσα στον Μανθάτη και δεν το έκανε ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη φορά, προτιμώντας να σουτάρει ο ίδιος και μάλιστα άστοχα.

• Θεμιτό να θέλει να σκοράρει, αλλά σε παιχνίδι μάλιστα στο οποίο ο Τσόρι φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έπρεπε να είχε κάνει τη σωστή κίνηση κι όχι να ακολουθήσει αυτό που είχε κάνει ο Πάρντο σε άλλη φάση νωρίτερα. Έπρεπε να δώσει το παράδειγμα. Κι έχει μεγάλη σημασία το παράδειγμα. Το είδαμε κι όταν λίγο μετά ο πιτσιρικάς Μανθάτης πήρε την μπάλα κι αντί να κάνει πάσα στον Πουλίδο, προτίμησε κι αυτός να σουτάρει, από πολύ μακριά…

• Γενικά, σε ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός πήγε πολύ καλά κι έπρεπε να κερδίσει, κάνοντας εφτά καθαρές φάσεις για γκολ έναντι πέντε των Βέλγων, οι παίκτες του έκαναν αρκετά λάθη χάνοντας εντυπώσεις. Κι είναι κρίμα μία τέτοια προσπάθεια να μην καταλήξει σε μία καθαρή νίκη, που θα έδινε και άλλη ψυχολογία στην ομάδα. Τρεις χοντράδες από Καπίνο, Μποτία, Σιόβα κι αρκετά ακόμη πουλήματα της μπάλας η, λανθασμένες εκτιμήσεις από Τσιμίκα, Βούρο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Ζντιέλαρ ήταν αυτά που λέμε φτηνά λάθη.

• Τακτικά ο Ολυμπιακός σαφώς κι ήταν καλός. Έβλεπες δουλειά ρε παιδί μου. Π.χ. τους δύο εσωτερικούς χαφ να πατάνε περιοχή και να βρίσκονται σε θέσεις γκολ. Άσχετα αν δεν έπιασε το μονοκόμματο σουτ του Μανιάτη και αν αστόχησε από καλή θέση ο Μπουχαλάκης.

• Παρεμπιπτόντως ο Μπούχα αποδεικνύει και σε αυτά τα φιλικά το ταλέντο του, όμως θα πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του και το στοιχείο του γκολ, άρα οφείλει να γίνει πιο αποφασιστικός μπροστά-γιατί στον Ολυμπιακό το 8άρι πρέπει να σκοράρει. Όπως πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στο παιχνίδι. Γιατί π.χ. εύκολα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να χάνει 0-2 σε μία φάση, στην οποία ολιγώρησε ο Κρητικός μέσος και αντί να μείνει εκτός αγωνιστικού χώρου, έσπευσε να μπει κι έτσι ο Βέλγος φορ δεν ήταν οφσάϊντ κι είχε τετ α τετ με τον Καπίνο.

• Εμένα μου άρεσαν από το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού λεπτομέρειες, όπως π.χ. το τάκλιν που έκανε έγκαιρα ο Ντα Κόστα σε ένα μακρινό σουτ, σε αντίθεση με το τάκλιν που έκανε καθυστερημένα ο Μιλιβόγεβιτς στη φάση του 1-0 της Γκεντ. Όπως π.χ. ένα κλέψιμο του Σεμπά που έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Τσόρι.

• Όπως μου άρεσαν κι οι καλές επεμβάσεις του Τσιμίκα, σε συνδυασμό με την ταχύτητα με την οποία ανεβαίνει μπροστά. Όμως, όσο δεν κόβει το ελάττωμα να κάνει εύκολα φάουλ τραβώντας τη φανέλα του αντιπάλου του, θα κινδυνεύει με μίνιμουμ μία κίτρινη ανά ματς…

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags