Facebook Pixel Διάσημοι αστέρες στη δίνη του πραξικοπήματος της Τουρκίας
| 2016-07-16 13:28:00

Διάσημοι αστέρες στη δίνη του πραξικοπήματος της Τουρκίας

Διάσημοι αστέρες στη δίνη του πραξικοπήματος της Τουρκίας

Κανένα πρόβλημα με την ελληνική αποστολή που μετέχει στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Τραπεζούντας.

Ολος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στην Τουρκία και στο πραξικόπημα από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Στο περιθώριο των συνταρακτικών πολιτικών εξελίξεων βρέθηκαν και μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, λόγω του φιλικού φιλανθρωπικού αγώνα, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, με εμπνευστή τον Σαμουέλ Ετό!

Συγκεκριμένα για σήμερα ο Καμερουνέζος σταρ είχε προγραμματίσει στην Αττάλεια φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα και προσκεκλημένοι ήταν διάσημοι (εν ενεργεία και μη) παίκτες όπως οι Μέσι, Νεϊμάρ, Αζάρ, Μπενζεμά, Ινιέστα, Τσάβι, Αρντά, Κανού, Ντρογκμπά, Πουγιόλ, Ντέκο, Άπια και Αμπιντάλ. Μεταξύ αυτών ο Μάικλ Εσιέν του Παναθηναϊκού και οι προπονητές Φάμπιο Καπέλο, Ζοζέ Μουρίνιο και ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αρκετοί από αυτούς είχαν ταξιδέψει από χθες στην Τουρκία και βρέθηκαν στη δίνη του πραξικοπήματος. Μεταξύ αυτών οι Αζάρ, Ντέκο, Πουγιόλ, Απία, Εσιέν και Αμπιντάλ, οι οποίοι πήγαν να παίξουν μπάλα και βρέθηκαν μεταξύ τανκς και οδομαχιών! Φυσικά όσοι ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σήμερα στην Τουρκία ακύρωσαν το ταξίδι.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι επρόκειτο να παραστεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ισχυρός άνδρας της γειτονικής χώρας απολάμβανε τις διακοπές του στην Αττάλεια, στα παράλια της Ανατολίας και σήμερα είχε προγραμματίσει να παραστεί στο φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Οι εξελίξεις όμως ήταν συγκλονιστικές...

Παγκόσμια Γυμναστιάδα: Κανένα πρόβλημα με την ελληνική αποστολή στην Τραπεζούντα

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ελληνική αποστολή αποτελούμενη από 70 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, μαθητές λυκείου, στη Γυμνασιάδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) που φιλοξενείται από τις 11 Ιουλίου στην Τραπεζούντα της Τουρκίας. Η απόπειρα πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα προκάλεσε αναστάτωση, κυρίως στους γονείς των μαθητών που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση, ωστόσο φρόντισε να τους καθησυχάσει μέσω facebook, ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, Χρήστος Χρυσοστομίδης που μετέχει στην αποστολή.

«Όλα ήσυχα εδώ στην Τραπεζούντα. Είμαστε σε ασφαλές μέρος, τα παιδιά είναι μία χαρά....ας είναι ήρεμοι οι γονείς. Δόθηκε αναβολή, στα πρωινά αγώνες και προπονήσεις .... πάμε το απόγευμα, να διεκδικήσουμε το καλύτερο..!", έγραψε ο Χρήστος Χρυσοστομίδης.

Η αρχηγός της 92μελούς ελληνικής αποστολής, Μαρία Παπαδοπούλου, διαβεβαίωσε λίγο αργότερα με γραπτή δήλωσή της, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Είμαστε απολύτως καλά και ασφαλείς. Εδώ στην Τραπεζούντα δεν διαπιστώσαμε καμία αναταραχή, όλα είναι ήσυχα. Οι αποστολές φιλοξενείται στους ξενώνες της πανεπιστημιούπολης και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Απλώς οι διοργανωτές αποφάσισαν να υπάρξει μία δίωρη αναβολή και να ξεκινήσουν τα σημερινά πρωινά αγωνίσματα στις 11:00, ενώ σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα κάποια αθλήματα όπως η κολύμβηση θα άρχιζαν από τις 09:00», τόνισε η κα Παπαδοπούλου, η οποία υπογράμμισε πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς του ελληνικού κράτους επικοινώνησαν άμεσα μαζί της, για να παρέχουν κάθε υποστήριξη και διευκόλυνση.

«Το Υπουργείο Παιδείας ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή, σε ανώτατο επίπεδο, και επικοινώνησε μαζί μου, για να μας προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ενώ μαζί μας επικοινώνησαν επίσης οι Πρόξενοι της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, όπως και άλλοι φορείς, τους οποίους ευχαριστούμε». 

Μάλιστα, η αρχηγός της ελληνικής αποστολής πρόσθεσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι συνολικά 92 αθλητές και συνοδοί να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα από την Κυριακή, δηλαδή μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο:

«Το αεροδρόμιο της Τραπεζούντας παραμένει ανοιχτό και οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά, όπως μας ενημέρωσαν. Εμείς ήρθαμε εδώ με απευθείας πτήση τσάρτερ και με τον ίδιο τρόπο είναι προγραμματισμένη η επιστροφή μας, για τη Δευτέρα. Κάνουμε μία προσπάθεια, έτσι ώστε η πτήση μας να επισπευσθεί και να γυρίσουμε στην Ελλάδα από το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Ας γνωρίζουν οι οικογένειες των αθλητών και των συνοδών ότι είμαστε καλά, συνεχίζουμε κανονικά την συμμετοχή μας στους αγώνες και έχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη από τους αρμόδιους φορείς».

Πηγή: praktorio-sports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags