Facebook Pixel Μπορούμε να δούμε τον Αλμέιδα των χρόνων της Βέρντερ;
| 2016-07-19 11:47:00

Μπορούμε να δούμε τον Αλμέιδα των χρόνων της Βέρντερ;

Μπορούμε να δούμε τον Αλμέιδα των χρόνων της Βέρντερ;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον παράξενο ποδοσφαιρικό δεσμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία και τον Αλμέιδα που κατάλαβε πως και το δικό του πεπρωμένο είναι δεμένο με τη χώρα μας. 

Αυτό το ποδοσφαιρικό δέσιμο που έχει χτιστεί ανάμεσα στη χώρα μας και τους Πορτογάλους παίκτες, αρχίζει να αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού. Θεωρώ πως τα όσα προηγήθηκαν τις μέρες που πέρασαν με τον Σάντος, τους Ελληνες και την Πορτογαλία, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Αλμέιδα να επιλέξει το δικό μας πρωτάθλημα και την ΑΕΚ για να συνεχίσει την καριέρα του.Την ίδια στιγμή στην οποια σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε στα χέρια του προτάσεις από ομάδες χωρών που το χρήμα ρέει άφθονο, όταν άκουσε για ΑΕΚ και Ελλάδα, από όσα διαβάζουμε τουλάχιστον, φαίνεται πως είχε πάρει ήδη την απόφαση του. Θεωρώ πως αυτή η σκέψη του είχε και συναισθηματική χροιά με βάση τα όσα προηγήθηκαν μόλις κάποιες μέρες νωρίτερα.

Από το 2004 και μετά κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Νικήσαμε δύο φορές τους Ίβηρες και τουλάχιστον όσοι ποδοσφαιρικά αντιλήφθηκαν πώς συνέβη αυτό που έγινε τότε, άρχισαν να τρέφουν έναν τεράστιο σεβασμό για το ποδόσφαιρο μας. Πέρα από τον Σάντος και ο τεράστιος Ρουί Κόστα λίγη ώρα μετά το τέλος του τελικού μιλούσε με απλό κόσμο σε γειτονιές της Λισσαβόνας, εξηγώντας τι έγινε στον παιχνίδι εκείνο.Ο Σάντος ήρθε ξανά, όπως μαζί του ήρθε και ο Μπρούνο Αλβες. Στο πέρασμα των χρόνων όλο και περισσότεροι Πορτογάλοι, άρχισαν να καταφθάνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα ή και Βραζιλιάνοι που αγωνίζονταν εκεί.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο Εντινιο, ο Βιειρινια, ο Ζέκα ήρθαν στην πατρίδα μας. Ο Ελντερ Μπαρμπόσα το τόλμησε στην ΑΕΚ της Football League και ο Σιμόες έγινε κι αυτός παίκτης της ΑΕΚ. Τώρα η πορτογαλική παροικία στην Ένωση μεγαλώνει με έναν παίκτη που έχει πολλές παραστάσεις, αλλά αναζητά και την ποδοσφαιρική του Ιθάκη μετά την περιπλάνηση των τελευταίων ετών.

Υπάρχουν πράγματα που μας έδεσαν με τη χώρα των θαλασσοπόρων και μεγάλων εξερευνητών, πέρα από το ποδόσφαιρο και βασικά τα όσα υπόκεινται οι δυο χώρες από την γερμανική Ε.Ε. Οι Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές πάντως βλέπουν την Ελλάδα, ως ένα πρωτάθλημα από το οποίο πρέπει να περάσουν κάποια στιγμή στην καριέρα τους. Κι όσοι απ' αυτούς πέρασαν απο εδω , πάντοτε έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και γι' αυτό άλλωστε εισπράττουν και τόση αγάπη κι εκτίμηση από το ελληνικό φίλαθλο κοινό.

Για τον Αλμέιδα η Ελλάδα δεν είναι μία ευκαιρία για να αναδειχθεί στην καριέρα του, υπό την έννοια πως είναι κάποιος νεαρός ποδοσφαιριστής. Αποτελεί όμως τον κατάλληλο προορισμό για να ξαναδώσει προς το φινάλε της καριέρας του, την ευκαιρία στον εαυτό του να εχει καλές πιθανότητες για βρεθεί στην αποστολή της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Μα κυρίως γιατί σε μια δύσκολη, όχι μονο επαγγελματικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο περίοδο, μπορεί να βρει γαλήνη, αναγνώριση κι αγάπη σε μια χώρα που έχει αυτό το παράξενο αλλά και ειλικρινές δέσιμο με τους Πορτογάλους. Γι' αυτό κι έχω μια πεποίθηση πως είναι πιθανό να δούμε ακόμα και τον Αλμέιδα της Βέρντερ στην ΑΕΚ.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags