sportdog dog

Έβαλε θηλιά στον λαιμό του ο Φώτης

Έβαλε θηλιά στον λαιμό του ο Φώτης
06.06.2016 - 17:35

Ο Γ. Κογκαλίδης γράφει για την απόφαση του Κατσικάρη να αφήσει εκτός Εθνικής τον Παππά και κάνει μία εκτίμηση, για το αν θα είναι στην ομάδα ο Αντετοκούνμπο.

Οι 16 της Προεθνικής είναι ήδη γνωστοί. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, αφήνοντας εκτός κλήσεων τον Νίκο Παππά, το… δεύτερο καλύτερο "δυάρι" που υπήρχε, από τη στιγμή που Σπανούλης και Ζήσης είναι εκτός Εθνικής. Με αυτήν την επιλογή, παρακαλά να έρθει το βασικό του όπλο, αυτό που θα αλλάξει τα δεδομένα: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Αν δεν έρθει… κλάψτε μανούλες.

Εξ ορισμού υπήρχαν ζητήματα για το ρόστερ της "επίσημης αγαπημένης". Από τη στιγμή που οι δύο σταθερές δεν υπάρχουν στην περιφέρεια, έμοιαζε να είναι ο Παππάς ιδανικότερη των λύσεων. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι σχέσεις του Κατσικάρη με τον διεθνή παίκτη του Παναθηναϊκού είναι στο χειρότερο σημείο τους, όμως εδώ δεν υπάρχει η πολυτέλεια αποκλεισμού παικτών, καθώς με τις δεδομένες απουσίες δεν περισσεύει κανείς.

Είναι πρόδηλο ότι η Εθνική δεν μπορεί να στηριχθεί στον Ντόρσεϊ, ο Αθηναίου θα είναι έκπληξη αν φτάσει στους 12 (για να συμβεί αυτό θα υπάρχει μια εξόχως αρνητική εξέλιξη), οπότε ποιος θα είναι το "2άρι" της Εθνικής; Γιατί μπορεί ο Σλούκας να παίξει κάποια λεπτά στο "2", δεν είναι όμως αυτή η θέση του.

Ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε μέχρι και στον "άσσο". Είναι το… φαινόμενο (σπάνιο), που μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις. Κι αν χρησιμοποιηθεί στο "2", δημιουργεί μια εντυπωσιακή εικόνα, με την Εθνική να ψηλώνει υπερβολικά, χωρίς να χάνει σε ταχύτητα.

Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει αν ο Γιαννάκης θα είναι στην Εθνική. Παρότι ο Φώτης Κατσικάρης του έκανε το χατίρι να πάρει τον Θανάση στην προεθνική, η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας κι αφού μεσολαβήσει το ραντεβού του Γιάννη με τους ανθρώπους του Μιλγουόκι. Αν ασκήσουν πιέσεις δεν θα πάει στο Προολυμπιακό και τότε… ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Προσωπική εκτίμηση: Δεν θα παίξει στην Εθνική ο Αντετοκούνμπο. Δεν βαυκαλίζομαι ότι γνωρίζω καλύτερα το ΝΒΑ από άλλους. Το αντίθετο. Ξέρω με σιγουριά, όμως, δύο πράγματα:

Οι Αμερικανοί δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Είμαι βέβαιος ότι έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους μια εβδομάδα (βαριά 10 μέρες) μετά το τέλος των υποχρεώσεων. Έχουν ήδη δρομολογήσει τα της προετοιμασίας, ποιος θα είναι πού.

Ο Αντετοκούνμπο θέλει και μπορεί να είναι αποκάλυψη την ερχόμενη σεζόν. Να γίνει "All Star" παίκτης. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ σε ατομικό επίπεδο.

Θαρρώ ότι ο Γιαννάκης έχει τα προσόντα να κάνει τον πλανήτη να μιλά δεκαετίες γι' αυτόν, από τότε που θα σταματήσει (πολύ αργότερα) το μπάσκετ. Έχει το κορμί, έχει το ταλέντο, έχει την αυτοσυγκέντρωση, έχει όλο το πακέτο. Μόνο που η επόμενη χρονιά είναι καθοριστική, για να συνεχιστεί η άνοδος και να δείξει από τώρα ότι πάει να τρυπήσει το ταβάνι.

Συνδυάστε όλα αυτά και κάντε τη δική σας εκτίμηση. Αν (μακάρι να μην) δικαιωθώ, ο Κατσικάρης θα έχει βάλει μόνος του τη θηλιά στον λαιμό της "επίσημης αγαπημένης", ενδεχομένως και στον δικό του, με την απόφαση να αφήσει εκτός κλήσεων τον Νίκο Παππά. Δεν είναι ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη, δεν είναι το καλύτερο παιδί, αλλά είναι ο καλύτερος από αυτούς που έχει… Ή σωστότερα, από αυτούς που μπορούσε να έχει.

Τελευταία Σχόλια

Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!

Τελευταία Νέα