Facebook Pixel Κόλκας για ΠΑΟΚ και... λαμόγια: Κάποτε θα μάθουμε τους στόχους
| 2016-08-23 23:48:00

Κόλκας για ΠΑΟΚ και... λαμόγια: Κάποτε θα μάθουμε τους στόχους

Κόλκας για ΠΑΟΚ και... λαμόγια: Κάποτε θα μάθουμε τους στόχους

Για να επιτευχθεί ένας στόχος πρέπει να έχεις δημιουργήσει τις συνθήκες που χωρίζονται σε δύο τομείς. Δυνατό ρόστερ και σωστά μηνύματα προς την ομάδα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Είναι πολύ μυστήρια περίοδος για τον ΠΑΟΚ και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν πέσουν τα λαμόγια, τότε αναμένεται να γίνει ένα κανονικό πρωτάθλημα. Και τότε θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος να διεκδικήσει μέχρι τέλους το Πρωτάθλημα.

 

Αντιλαμβάνομαι πολλές φορές πως ο επίσημος ΠΑΟΚ φοβάται το ίδιο του το κοινό. Για την ακρίβεια, η πίεση που ασκεί το κοινό αποτελεί δικαιολογία για την στυγνή άρνηση των στελεχών της ΠΑΕ να θέσουν στόχους. Και αναρωτιέμαι εγώ. Σε ποια μεγάλη ομάδα του πλανήτη η πίεση του κοινού νομιμοποιεί την σιγή; Έχει κανείς επίγνωση μέσα στον ΠΑΟΚ πόσο κακό έχει κάνει αυτή η θέση άμυνας απέναντι στο ίδιο το κοινό της ομάδας τόσα χρόνια;

 

Αν αποτύχεις επειδή τα πάντα είναι στημένα, βγες και πες το. Αν αποτυγχάνεις όμως γιατί έχεις τον πήχη χαμηλά, τότε να κριθείς.

 

Η εποχή Σαββίδη κακά τα ψέματα, έχει φέρει στον ΠΑΟΚ το μήνας μπαίνει, μήνας φεύγει, ο λογαριασμός να γεμίζει και όλα καλά.

 

Αυτή η νοοτροπία υπάρχει από την κεφαλή κάτω από τον Ιβάν, μέχρι και τον τελευταίο φροντιστή. Το άλλοθι της ΕΠΟ είναι βαρύ, αλλά μας τελειώνει. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τίτλος αν στρώσουν τα πράγματα; Νομίζω πως σε επίπεδο νοοτροπίας όχι.

 

Για να επιτευχθεί ένας στόχος πρέπει να έχεις δημιουργήσει τις συνθήκες που χωρίζονται σε δύο τομείς. Δυνατό ρόστερ και σωστά μηνύματα προς την ομάδα.

 

Αν υποθέσουμε – γιατί ακόμη δεν το έχουμε δει σε βάθος αγώνων – πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα από τα δύο καλύτερα ρόστερ στην Ελλάδα. Σε επίπεδο βάθους το καλύτερο θεωρητικά. Στο άλλο κομμάτι όμως, η φοβία εκδήλωσης στόχου, δίνει λάθος μηνύματα εντός ομάδας.

 

Πλην του Γιώργου Σαββίδη με τον νεανικό παρορμητισμό του, δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος του ΠΑΟΚ που να έχει πει τη λέξη πρωταθλητής. Δεν έχει γίνει βίωμα, δεν έχει γίνει εμμονή.

 

Η παθητική στάση του οργανισμού ΠΑΟΚ, δεν βοηθάει στο χτίσιμο νοοτροπίας. Και αυτός είναι ο βασικός προβληματισμός μου, όχι το αγωνιστικό.

 

Υ.Γ. Κλήθηκαν στην εθνική τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Τζαβέλλας που τρώει μπινελίκι κάθε μέρα, ο Γλύκος που αποτελεί αντικείμενο βουντού μήπως και παίξει όποιος άλλος υπάρχει και ο Τζιόλης που προπονήθηκε για πρώτη φορά μόνος του. Απλή καταγραφή του γεγονότος κάνω…

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags