Facebook Pixel Έτσι είναι χωρίς προστασία!
| 2016-08-26 23:55:00

Έτσι είναι χωρίς προστασία!

 Έτσι είναι χωρίς προστασία!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Ολυμπιακό πως δεν μπορεί χωρίς... σπρώξιμο, τα νούμερα που το φανερώνουν και τη δικαίωση όλων όσων το υποστήριζαν.

Ξέρω και καταλαβαίνω απόλυτα (αλλά και αντιλαμβάνομαι ταυτόχρονα) την ανάγκη του ΑΕΚτσή να μπει στη διαδικασία να διαβάσει και να μάθει για τις τελευταίες κινήσεις ενίσχυσης της Ένωσης και για το μεγαλύτερο ΜΠΑΜ που τρέχει η ομάδα για φέτος με την απόκτηση του Τζολέον Λέσκοτ! Διότι αν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή θα συνιστά το σούπερ deal του καλοκαιριού στην Ελλάδα (δεν θυμάμαι να 'χουν έρθει ποτέ άλλοι διεθνείς Άγγλοι ποδοσφαιριστές στη χώρα μας).

Την ίδια... λύσσα έχουν οι Ενωσίτες για να ενημερωθούν (και να ανταλλάξουμε απόψεις όπως πάντα όμορφα κάνουμε μέσα απ' αυτόν τον χώρο μας - σας) ουσιαστικά (και) για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και πάλι απόλυτα δικαιολογημένα. Θα κάνουμε μαζί τον απολογισμό, εννοείται όπως πάντα. Η ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι φέτος έχει απογειώσει την ενίσχυσή της σε 11άδα και πάγκο, βασικά έχει εκτοξεύσει ποιοτικά το ρόστερ της (όχι μόνο η ΑΕΚ).

Θέλω να ασχοληθώ όμως τώρα (αν και δεν συνηθίζω να το κάνω με την ίδια συχνότητα με τους υπόλοιπους αρθρογράφους στο site) με τον Ολυμπιακό και την απόλυτη επιβεβαίωση που μας πρόσφερε σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς με το αποτέλεσμα της πειθαρχικής τιμωρίας των χαϊδεμένων ποδοσφαιριστών του (εντός συνόρων από τους προστάτες τους κύριους με τα «μαύρα») όπου συνιστά παράλληλα και δικαίωση όλων εμάς που το... ουρλιάζαμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» προστατεύονται αισχρά και σε κάθε ματς από τη διαιτησία σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους!

Δεν χρειάζεται παρά μία πρόχειρη ματιά στα τέσσερα ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός στα προκριματικά για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για να επιβεβαιωθεί με τον καλύτερο τρόπο ότι η ομάδα του Φαλήρου τυγχάνει άλλης μεταχείρισης σε επίπεδο κατάφορης αδικίας και αθέμιτου ανταγωνισμού με τις υπόλοιπες ομάδες στις εγχώριες διοργανώσεις και όταν αυτό δεν γίνεται στην Ευρώπη (όταν σ' έχουν καλομάθει) είτε σε πετάνε εκτός για πλάκα μέτριες ομάδες είτε ματώνεις για να προκριθείς στην παράταση με απίθανους αντιπάλους...

Τόσα χρόνια απλά ακούγαμε την... καραμέλα (η οποία επίσης έλιωσε με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) «βάλτε κι εσείς λεφτά, επενδύστε κι αφήστε την γκρίνια για τη διαιτησία», τώρα όμως ποιος και πού να το πουν και να μη γελάσουν που αποδείχτηκε πως μόνο με τα ξένα λεφτά που είχαν νταηλίκι δεδομένα τόσα χρόνια από τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ έβαζαν το ένα τρίτο του συνολικού κέρδους (και αν...). Φώναζαν για «κούλες» που άδικα φωνάζουν και... κλαίνε όταν σε ματς που τέλειωσε (το περσινό ντε) 4-0 έπρεπε στο 0-0 να αποβληθούν δυο παίκτες τους και όμως δεν είδαν ούτε κάρτα.

Πάμε στο δια ταύτα όμως. Διαβάστε και (δεν) θα εκπλαγείτε. Ο Ολυμπιακός έδωσε τέσσερα (4) ματς στις προκριματικές φάσεις για Τσάμπιονς Λιγκ και Europa με απολογισμό 2 ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη (και τελικά συμμετοχή στους ομίλους του Europa) αλλά και το πιο σημαντικό: Δεκαέξι (16!!!) κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού σε τέσσερα μόλις ματς: ούτε μία, ούτε δυο, ούτε έξι, ούτε έστω 10, αλλά 16!!!

Ναι κύριοι διότι στην Ευρώπη ισχύουν ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιρικοί κανόνες και δεν υπάρχει προστασία για τον Ολυμπιακό και χάδια για τους παίκτες του όπως στην Ελλάδα που βαράνε στο ψαχνό όπως το κάνουν οι Μποτία, Ντα Κόστα και Μιλιβόγεβιτς αλλά δεν υπάρχει ούτε κίτρινη, ούτε καν παρατήρηση... Απίθανα πράγματα που τα λέμε, τα γράφουμε, τα αναδεικνύουμε όλα αυτά τα χρόνια και όμως φτάσανε κάποιοι με στόχο και μοναδικό σκοπό να βιάσουν την πραγματικότητα να πούνε όσους έλεγαν την αλήθεια να τους... βαφτίσουν γραφικούς.

Προσέξτε τώρα γιατί έχει σημασία: αυτές τις 16 κάρτες τις «είδαν» οι Μποτία (τρεις), Ντα Κόστα (τρεις), Φιγκέιρας (τρεις), Μιλιβόγεβιτς (δυο) και από μία οι Πάρντο, Ντε λα Μπέγια, Σεμπά, Καπίνο και Μπουχαλάκης. Από τις 16 κάρτες και αν εξαιρέσουμε τις 3 που πήρε ο Φιγκέιρας τις 8 από αυτές τις χρεώθηκαν Μποτία, Ντα Κόστα και Μιλιβόγεβιτς (σε τέσσερα ματς είδαν οκτώ κίτρινες) απέναντι σε μέτριες ομολογουμένως ομάδες, εύκολες για τον ευρωπαίο Ολυμπιακό και αντίστοιχες σε επίπεδο με δικές μας μικρομεσαίες...

Στην Ελλάδα ωστόσο και οι τρεις παραπάνω δεν έτυχαν τέτοιου πειθαρχικού ελέγχου (και όταν έγινε με την ΑΕΚ... επαναστάτησαν) όπως αποδείχτηκε σε όλα τα ματς που αγωνίστηκαν και φυσικά αυτό είχε μόνο θετικά αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό σε βάρος της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού (εννοείται και των υπολοίπων ομάδων).

Επειδή όμως δεν είναι σωστό να... μιλάμε και να γράφουμε πράγματα στον αέρα χωρίς να έχουμε τα στοιχεία, ιδού οι συμμετοχές και οι κάρτες που αντίκρισαν οι Μποτία, Ντα Κόστα και Μιλιβόγεβιτς:
Ντα Κόστα: 22 ματς και μόλις 5 κίτρινες. Μποτία: 17 αγώνες, 6 μόνο κίτρινες και 1 κόκκινη. Μιλιβόγεβιτς: 22 ματς και 9 κίτρινες (στον κόφτη και αποδεδειγμένα τον πιο σκληρό του ποδοσφαιριστή στους αγώνες του Ολυμπιακού)... Μαζί λοιπόν οι τρεις τους σε 30 ματς είδαν συνολικά 20 κίτρινες κάρτες ενώ σε 4 παιχνίδια στην Ευρώπη αντίκρισαν 8 (οκτώ), εεε είναι για γέλια όπως καταλαβαίνει και ένα πεντάχρονο παιδί!

Στο σύνολο ο Ολυμπιακός σε 30 αγώνες μετράει 57 κίτρινες (και μία κόκκινη) που είναι εννοείται κατά 20 τουλάχιστον λιγότερες από τους βασικούς ανταγωνιστές του στις εγχώριες διοργανώσεις. Η ΑΕΚ είχε 77 κίτρινες, 1 κόκκινη, ο Παναθηναϊκός επίσης 77 κίτρινες και 2 κόκκινες και ο ΠΑΟΚ μέτρησε 79 κίτρινες, 2 κόκκινες... Εννοείται πως αν υπήρχε απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης και σωστή λειτουργία και σωστός πειθαρχικός έλεγχος στους παίκτες του Ολυμπιακού τα νούμερα θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά. Αλλά δεν...

Υγ: Δεν θέλω να χαλάσω το συγκεκριμένο blog με θέματα της ΑΕΚ είτε της ποδοσφαιρικής είτε της μπασκετικής. Θα τα πούμε για ΟΛΑ στο επόμενο, μετά (και) το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης...

Υγ2: Βέβαια επιτέλους την 1η Οκτωβρίου από τα πανέμορφα Χανιά της υπέροχης Κρήτης (στο πιο δημοκρατικό και μάχιμο νησί της Ελλάδας) θα μπει τέλος στη... χούντα και στους αφεντάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι πιο κοντά από ποτέ το τέλος!

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags