Facebook Pixel "Έκρυψαν" την μπάλα Λάζαρος και Αλμέιδα!
| 2016-09-03 20:50:00

"Έκρυψαν" την μπάλα Λάζαρος και Αλμέιδα!

"Έκρυψαν" την μπάλα Λάζαρος και Αλμέιδα!

Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 την Ανόρθωση, αν και δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της. Σταθερός, αλλά θέλει χρόνο ο Λέσκοτ, ντεμπούτο με γκολ για Λάζαρο που συνεργάστηκε άψογα με τον Αλμέιδα.

Τυχερό προβάδισμα, λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος

HAEK ευτύχησε να προηγηθεί με τη συμπλήρωση μόλις δυο λεπτών αγώνα  όταν ο Ντίντακ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης απομάκρυνε με γροθιές, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Αλμπέρτο Αγκιλάρ, ο οποίος σκόραρε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Η συνέχεια, πάντως, δεν ήταν ανάλογη για την Ένωση, η οποία παρουσίασε έλλειψη ρυθμού, δεν μπορούσε να βγάλει αυτοματισμούς και μοιραία δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία για γκολ. Μοναδική εξαίρεση η φάση του Λαμπρόπουλου που δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά στο 44’ από πλεονεκτική θέση.

Όσον αφορά στα μετόπισθεν, η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε, ωστόσο πλήρωσε ένα λάθος του Ντίντακ. Ο Ισπανός υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Γκονσάλβες στο 37’. Ο ίδιος ο επιθετικός της Ανόρθωσης ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1.

Βελτίωση με τις αλλαγές

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε φουριόζος και στο δεύτερο μέρος πετυχαίνοντας γκολ πολύ γρήγορα. Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Χριστοδουλόπουλος γύρισε από τα αριστερά, ο Αραβίδης άργησε να εκτελέσει, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Αλμέιδα που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το 2-1. Οι τρεις προαναφερθέντες ήταν γενικά… όλα τα λεφτά καθώς η είσοδός τους ανέβασε επιθετικά την ΑΕΚ. Ειδικά ο Χριστοδουλόπουλος και ο Αλμέιδα άλλαξαν πολλές φορές θέσεις δημιουργώντας αναταραχή στην αντίπαλη άμυνα και συνεργάστηκαν άψογα ουκ ολίγες φορές. Μια από αυτές τις συνεργασίες και το τρίτο γκολ της ομάδας που ήταν πολύ όμορφο. Ο Αλμέιδα βρήκε τον Λάζαρο με τρομερή «τυφλή» πάσα και αυτός αφού προσποιήθηκε αποφεύγοντας έναν αμυντικό πλάσαρε σωστά για το 3-1 στο 73’.

Στο αμυντικό κομμάτι, η Ένωση άφησε την κατοχή στους αντιπάλους και δέχθηκε αρκετή πίεση, την οποία ωστόσο κατάφερε να «απορροφήσει» δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ ο Ανέστης ήταν πολύ θετικός παρεμβαίνοντας έγκαιρα όταν χρειάστηκε. Η κορυφαία επέμβασή του Έλληνα γκολκίπερ ήρθε στις καθυστερήσεις όταν απέκρουσε εξ' επαφής σουτ του Οικονομίδη!

Ο έλεγχος των νέων

Εξέπληξε ευχάριστα με την απόδοσή του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο νεοαποκτηθείς μέσος ήταν ο κορυφαίους της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας ντεμπούτο… όνειρο, το οποίο επισφραγίστηκε από ένα πολύ ωραίο γκολ!

Όσο για τον Τζόλεον Λέσκοτ, έδειξε πως θέλει χρόνο ακόμα καθώς του λείπει αγωνιστικός ρυθμός, κάτι απόλυτα λογικό. Παρ’ όλα αυτά, η εμπειρία του τον βοήθησε να παίρνει σωστές τοποθετήσεις χωρίς να εκτίθεται. Μοναδική εξαίρεση μια φάση στο πρώτο ημίχρονο ότανο Κολούνγκα εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του περνώντας τον δυο φορές. Ακόμα ένα στοιχείο που πρέπει να βελτιώσει ο έμπειρος στόπερ είναι οι μεταβιβάσεις του. Ο Άγγλος αμυντικός δεν έδειξε ιδιαίτερα σίγουρος με την μπάλα στα πόδια και αναλώθηκε κυρίως σε «τυφλά» γεμίσματα.

Ανόρθωση (Αντόνιο Πούτσε): Κόπριβετς, Γκόμεζ (46' Γκάμπριελ), Καρλίτος, Ράγιος Σέρνα, Ζαπατέρια, Αγκουιλάρ, Οικονομίδης, Κολούνγκα (63' Πελέ), Ολιβέιρα Σάντος, Γκονσάλβες (85' Αριστοτέλους).

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ (85' Κολοβέτσιος), Ντίντακ (66' Ντίας), Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Πλατέλλας (46' Αραβίδης), Βάργκας (46' Χριστοδουλόπουλος), Ροντρίγκες (59' Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46' Αλμέιδα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags