Facebook Pixel Άρθρο για τον μπασκετικό ΠΑΟ: Πίσω «στραγγαλίζει», μπροστά «εκτελεί»!
| 2016-09-21 17:47:00

Άρθρο για τον μπασκετικό ΠΑΟ: Πίσω «στραγγαλίζει», μπροστά «εκτελεί»!

Άρθρο για τον μπασκετικό ΠΑΟ: Πίσω «στραγγαλίζει», μπροστά «εκτελεί»!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει καταθέσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και ο Γιάννης Κουβόπουλος αναλύει όλα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής

Μετά το ταμείο που κάναμε έπειτα από τα δύο συνεχόμενα φιλικά του Παναθηναϊκού με το Λαύριο και την Κύμη υπήρξαν… ενστάσεις. Ενστάσεις που αφορούσαν την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των αντιπάλων και υποστηριζόντουσαν με το επιχείρημα πως δε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα κόντρα σε τέτοιες ομάδες. Κατά την ταπεινή μου άποψη, το επιχείρημα είναι αυτό είναι παντελώς λάθος, αλλά κάθε άποψη είναι σεβαστή, οπότε και προχωράμε στο επόμενο… ταμείο. Αυτό, μετά τους αγώνες με την Μακάμπι και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο οποίο δε θα χωρούν ανάλογα επιχειρήματα και ανάλογες ενστάσεις.
 

Απ όσα είδαμε στο ΟΑΚΑ στο «Diamonds Are Forever» οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι για τη σεζόν που ξεκινάει. Τα δείγματα γραφής που κατέθεσαν στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν εξαιρετικά. Αυτό, όμως, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η ομάδα είναι έτοιμη, ή πως δεν υπάρχουν ακόμα τομείς που θέλουν ακόμα πολλή δουλειά. Το αντίθετο… Πάμε να τα δούμε ένα-ένα…

Στην άμυνα ο Παναθηναϊκός έδειξε αυτό που όλοι περιμέναμε. Μια ομάδα η οποία είναι αποφασισμένη να… πεθάνει για να μη δεχθεί καλάθι και πως εκτός της προσωπικής άμυνας, άπαντες δουλεύουν ο ένας για τον άλλον. Η «αλληλοκάλυψη» μοιάζει να είναι η λέξη «κλειδί», ενώ υπάρχουν στιγμές που το «τριφύλλι» μοιάζει με… τοίχος. Νικ Καλάθης και Τζειμς Φελντέιν θα κάνουν… κόλαση τη ζωή των αντιπάλων τους, κάτι που θα φαίνεται με το «καλησπέρα», μιας και η πίεση στη μπάλα είναι αφόρητη, ενώ η αθλητικότητα και η ταχύτητα των «πράσινων» ανεβάζουν το επίπεδο της αμυντικής λειτουργίας κατακόρυφα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η στιγμή που ο Αργύρης Πεδουλάκης έπαιζε με πεντάδα όπου στο «3» ήταν ο Ντιμίτρις Νίκολς, στο «4» ο Τζέιμς Γκιστ και στο «5» ο Κρις Σίνγκλετον… Δεν περνούσε κουνούπι. Χέρια που φτάνουν στο… Θεό και κρύβουν τα πάντα, διασκελισμός απίστευτος, άλμα στο… ταβάνι. Θετικότατο στοιχείο, φυσικά και η συγκομιδή των ριμπάουντ, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά και τα δύο βράδια.

«Φωτιές» στην επίθεση…

Την ίδια ώρα στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός μπορεί ακόμα να μην έχει βρει την χημεία του στον μέγιστο βαθμό, αλλά έχει προλάβει να…πετάει φωτιές και να συνδυάζει την ουσία με το θέαμα. Από τη στιγμή που η δουλειά γίνεται στην άμυνα και οι «πράσινοι» μαζεύουν τα ριμπάουντ, η πρώτη πάσα είναι εύκολη δουλειά. Καλάθης, Τζέιμς, Παππάς, κατεβάζουν τη μπάλα σε χρόνο dt προσπαθώντας να βρουν τις καλύτερες προυποθέσεις για καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι ο Παναθηναϊκός είχε σχεδόν 25 πόντους μέσο όρο στο ανοιχτό γήπεδο.

Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» είναι ιδιαιτέρως… ζεστοί από την περιφέρεια, έχοντας βρει από νωρίς το… χέρι τους και αν καταφέρει ο Κέι Σι Ρίβερς να ανεβάσει ακόμα περισσότερο ρυθμούς και να ενσωματωθεί πιο γρήγορα τότε ο Παναθηναϊκός θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος. Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός στο δεύτερο ματς ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με την αναμέτρηση της Παρασκευής. Η ταχύτητα είναι το ένα κύριο χαρακτηριστικό του νέου Παναθηναϊκού. Η δημιουργία είναι το άλλο. Και για τον λόγο αυτό στο set παιχνίδι ο Γιάννης Μπουρούσης αναμένεται να είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Όποτε οι «πράσινοι» θα θέλουν να ηρεμήσουν το παιχνίδι, η μπάλα θα περνάει στο «ζωγραφιστό», αφού ο Έλληνας σέντερ μπορεί τόσο να δημιουργήσει (και να αποτελέσει στήριγμα για Καλάθη και κυρίως Τζέιμς) όσο και να τελειώσει τις φάσεις με προσωπικές ενέργειες αλλά και να φθείρει τους αντίπαλους ψηλούς.

Υπάρχουν και τα μείον…

Όπως είπαμε και στον πρόλογο η ομάδα σαφώς ακόμα δεν είναι έτοιμη και σαφώς υπάρχουν πολλοί τομείς που χρειάζονται δουλειά. Η ομάδα ακόμα δεν έχει την απαιτούμενη ομοιογένεια, δεν έχει βγάλει τους απαιτούμενους αυτοματισμούς και φυσικά δεν έχει τη διάρκεια στο παιχνίδι της που θέλει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Όλα αυτά φυσικά και έχουν δικαιολογία, μιας και ακόμα είναι πάρα, πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν και ο «Άρτζι» και οι συνεργάτες του έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν όλα τα… κακώς κείμενα. Τα οποία, για να τα λέμε όλα, δεν είναι και πολλά. Επίσης ένα σημείο που θέλει δουλειά είναι η θέση «3». Μέχρι στιγμής ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν έχει πιάσει τα γνωστά στάνταρ απόδοσής του, όπως και ο Κει Σι Ρίβερς. Από τη στιγμή που οι δυο παίκτες βρουν ρυθμό τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα καλύτερος.

ΥΓ: Πολλές φορές οι εικόνες των ομάδων στα φιλικά τους παιχνίδια λειτουργούν… παραπλανητικά. Αν, όμως, οι «πράσινοι» και το Σαββατοκύριακο στη Μόσχα δείξουν το ίδιο καλό πρόσωπο (ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων) τότε θα είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός είναι στο σωστό δρόμο.

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags