Facebook Pixel Η λύση για τις ελληνικές ομάδες! Έτσι θα έρθουν παίκτες από το πάνω ράφι και θα βγουν νέα ταλέντα!
| 2016-11-21 18:35:00

Η λύση για τις ελληνικές ομάδες! Έτσι θα έρθουν παίκτες από το πάνω ράφι και θα βγουν νέα ταλέντα!

Η λύση για τις ελληνικές ομάδες! Έτσι θα έρθουν παίκτες από το πάνω ράφι και θα βγουν νέα ταλέντα!

Η πρόταση για μείωση των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος είναι μονόδρομος. Και την οδό αυτή προς την ανάπτυξη την ξέρει καλά μόνο ένας άνθρωπος. Διαβάστε στο Sportdog μια ενδιαφέρουσα άποψη του Απόστολου Αναστασόπουλου.

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος ενθουσιάζεται με την ιδέα της φημολογούμενης πρότασης Πανόπουλου για μείωση των ομάδων στη Super League, γράφει για τα θετικά που φέρνει μια τέτοια αλλαγή και περιμένει την υλοποίησή της…

Και ξαφνικά «έσκασε» θέμα αναδιάρθρωσης της Super League. Όπως γράφτηκε στην εφημερίδα «Goal» υπάρχει σκέψη, στην οποία εμφανίζεται ως μπροστάρης ο Χρήστος Πανόπουλος της Ξάνθης και θα τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της SL, η οποία θα ζητά την άμεση αλλαγή στο φορμάτ του πρωταθλήματος. Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε πως η πρόταση θα αφορά τον υποβιβασμό, από την τρέχουσα σεζόν, τεσσάρων αντί για δύο ομάδων.

Στα πλαίσια της γενικότερης βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή η πρόταση φαντάζει ως την πιο απλή, γρήγορη και αποτελεσματική λύση για να αποκτήσει το πρωτάθλημα ανταγωνισμό, να αυξηθεί η δυναμικότητα των ομάδων και να μειωθούν ή εξαλειφθούν τα οικονομικά προβλήματα των ΠΑΕ.

Εφόσον τεθεί υπό συζήτηση η φημολογούμενη πρόταση του Χ. Πανόπουλου θα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως έχουν ξεκινήσει τα βήματα για την βελτίωση του πρωταθλήματος.

Πλέον, φαίνεται πως ακόμα και οι λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες έχουν εμπεδώσει πως δεν έχουν μεγάλο όφελος από την υπάρχουσα κατάσταση και εφόσον έχουν σκοπό και «όραμα» για την ανάπτυξη και την εξέλιξη τους, γνωρίζουν πως για να συμβούν αυτά, χρειάζονται περισσότερα χρήματα καθώς σε περίπτωση που μειωθούν οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα η «διαφημιστική πίτα» θα μπορεί να μοιραστεί σε περισσότερους.

Αν συμβεί αυτό λοιπόν, με πιο γεμάτες τσέπες οι ΠΑΕ θα έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να προσεγγίζουν ποδοσφαιριστές και τεχνικό προσωπικό με υψηλότερο κασέ, αλλά και να δώσουν βάση σε υποδομές και ακαδημίες. Καλώς ή κακώς όλα αυτά τα χρόνια οι ομάδες μας πορεύονταν στη λογική «να βγει η μέρα και έχει ο Θεός» ελέω των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών και προβλημάτων, πλέον όμως άπαντες γνωρίζουν ποιες είναι οι επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Από την σεζόν που θα ισχύσει αυτή η αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σχεδόν, αυτομάτως θα είναι ορατή η βελτίωση στο θέαμα που θα προσφέρουν οι ομάδες, θα δυναμώσει ο ανταγωνισμός και θα υπάρξουν επενδύσεις σε υποδομές και ακαδημίες. Στην συνέχεια θα αγκαλιάσει ο κόσμος το προϊόν και έπειτα θα έρθουν οι διαφημίσεις για πρόσθετα έσοδα σε διοργανώτρια αρχή και ΠΑΕ.

Υποδεχόμαστε, κλείνοντας, την επερχόμενη πρόταση Πανόπουλου με την έκφραση «καλώς τηνα κι ας άργησε». Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως μία τέτοιου είδους αλλαγής το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί μονόδρομο αν θέλουμε να βλέπουμε τις Κυριακές μας ένα αναβαθμισμένο, πιο θεαματικό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Μέχρι την υλοποίησή της, όμως, αναμένουμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεχάστε τη Superleague που ξέρατε! Τρεις προτάσεις - βόμβα για το νέο πρωτάθλημα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags