Facebook Pixel Φοβερή ατάκα Πασκουάλ για Διαμαντίδη!
| 2016-11-23 09:26:00

Φοβερή ατάκα Πασκουάλ για Διαμαντίδη!

Φοβερή ατάκα Πασκουάλ για Διαμαντίδη!

Τι είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού για τον παλαίμαχο άσο του "τριφυλλιού"!

Τον δικό του Ναβάρο, τον Διαμαντίδη, θα ήθελε να είχε στον Παναθηναϊκό ο Τσάβι Πασκουάλ, όπως σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Cope»:

Από όσο σε γνωρίζω κοιμάσαι λίγο και δουλεύεις πολύ, έτσι δεν είναι;

"Ναι (γελάει), η ζωή κάπως έτσι είναι".

Δυσκολεύομαι να σκεφτώ τον Πασκουάλ σε άλλο πάγκο, από αυτόν της Μπαρτσελόνα. Εσύ;

"Η αλήθεια είναι ότι όχι. Είμαι εδώ ένα μήνα και είναι λες και είμαι ένα χρόνο! Αισθάνομαι πλήρως ενσωματωμένος (σ.σ προσαρμοσμένος) στην ομάδα, είναι πολύ καλή ομάδα, όπως και οι παίκτες. Είναι ένα οργανωμένο κλαμπ ο Παναθηναϊκός.  Επίσης, το βιοτικό επίπεδο της πόλης είναι καλό, οπότε η αλήθεια είναι ότι όχι. Κοιτάζω μόνο τον Παναθηναϊκό, δεν σκέφτομαι την εποχή μου στην Μπαρτσελόνα".

Έχεις σπίτι στην Αθήνα ή μένεις σε ξενοδοχείο;

"Αυτή τη στιγμή μένω σε ένα ξενοδοχείο, ψάχνω σπίτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολλή ώρα για να ψάξω. Έχουμε παίξει πέντε φορές εκτός έδρας, μαζί με τις προπονήσεις δε μένει πολύς χρόνος. Έχω αρχίσει να ψάχνω, είμαι κοντά και πιστεύω ότι σε λίγες ημέρες θα έχω βρει που θα μένω".

Από τη θητεία σου στην Μπαρτσελόνα, την οποία γνωρίζω, πιστεύω ότι αυτό με το μπάσκετ είναι μέγιστος εθισμός. Τέσσερις μήνες έπειτα από την αποχώρησή σου από την Μπαρτσελόνα, προπονείς ξανά...

"Λοιπόν, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου εμφανιστούν τα πράγματα. 'Οταν έφυγα από την Μπαρτσελόνα, όλοι οι πάγκοι της Euroleague ήταν κατειλημμένοι και οι προτάσεις που έφθασαν δεν ήταν ελκυστικές. Δεν ξέρεις πότε θα φθάσει κάτι που θα σε "πιάσει" (σ.σ αιχμαλωτίσει). Η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ήταν πολύ μεγάλο και μου άρεσε πολύ αυτή η προοπτική, και για τους στόχους που έχει. Δεν ξέρεις τι θα συμβεί τον επόμενο μήνα, τον επόμενο χρόνο...".

Δεν έμεινες εκτός προπονητικής ώστε να αναλάβεις από την αρχή ένα πρότζεκτ δικό σου...

"Ναι, δεν ξέρω. Μερικές φορές, παρά τις δυσκολίες σε εμπνέει κάτι. Στην τελική τα συναισθήματα είναι κάτι σημαντικό σε όλα τα πράγματα και ήταν σημαντικό και σε αυτό. (εννοεί την επιλογή)".

Πας σε μια ομάδα που είναι ειδική και δύσκολη επίσης. Αν δεν κάνω λάθος, υπέγραψες τριετές συμβόλαιο, το οποίο σου προσφέρει μια κάποια ασφάλεια. Τι σου ζήτησε ο Παναθηναϊκός και τι τους ζήτησες εσύ;

"Στο πρώτο που είπες, είμαστε σύμφωνοι ότι το να καθοδηγείς τον Παναθηναϊκό - όπως είναι και στην Ισπανία - έχει τις δυσκολίες του (συμπληρώνει ο δημοσιογράφος ότι είναι από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος). Έχει την ιδιοσυγκρασία του, τον τρόπο του να κάνει πράγματα, τον τρόπο του να ξεκινά πράγματα, φθάνουν ειδήσεις όπως γίνεται και στην Ισπανία, με διαφορετικό τρόπο, και όλα είναι ιδιαίτερα. Ο στόχος είναι να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο άμεσο μέλλον σε ένα υψηλό επίπεδο, όχι πολύ μακρινό σε σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα κλαμπ που στο πρόσφατο παρελθόν είχε μια ιστορία και νοοτροπία νικητή, και αυτό θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε στο εγγύς μέλλον".

Θα πάμε σε ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ από αυτό που μας είχε συνηθίσει ο Τσάβι Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα;

"Το μπάσκετ πάντα εξαρτάται από τους παίκτες, όχι τόσο από τους προπονητές. Οπότε, ο κάθε προπονητής πρέπει να προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά των παικτών του, στο υλικό που έχει στα χέρια του και να βγάλει το καλύτερο από αυτούς ώστε να έχουν την καλύτερη απόδοση. Πρέπει να συνδυάσουμε το καλό μπάσκετ με τα θετικά αποτελέσματα. Έχω ιδέες, θέλω να περάσω στον Παναθηναϊκό ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ, εγώ θέλω να περάσω την δουλειά μου στους παίκτες, αλλά οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές, εκείνοι, κυρίως, φέρνουν τα αποτελέσματα, τις νίκες".

Οι παίκτες σου τραυματίζονται ένας ένας..

"Στη Μαδρίτη τραυματίστηκε ο Γκιστ κι επειδή δεν έχουμε πολύ μεγάλο ρόστερ, αυτό μας κόστισε. Είναι σημαντική η απουσία του.. Αλλά, η ομάδα ανταγωνίζεται πολύ καλά απέναντι σε όλες τις ομάδες, πάντα προσπαθεί να νικάει και είμαστε πάντα ανταγωνιστικοί. Θα προσπαθήσουμε με τον καιρό να βελτιωνόμαστε".

Πώς είναι το ελληνικό πρωτάθλημα σήμερα;

"Πολύ πολύ σκληρή λίγκα. Νομίζω, δεν έχει τόση σχέση με την ACB. Θα έλεγα ότι είναι ανώτερη της ACB. Υπάρχουν ομάδες που δεν είναι υψηλού επιπέδου, αλλά άλλες που είναι. Έχω συναντήσει εδώ πολλή ένταση στα ματς, κάτι που δεν το είχα συναντήσει τόσο στην Ισπανία".

Για εσένα ήταν εκτός μυαλού σου το να μη δουλέψεις για μία σεζόν;

"Όχι, ήταν εντός του μυαλού, ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένος. Πάντα σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό, δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον, με ενέπνευσε πολύ αυτή η αποστολή, η ευκαιρία να γίνω προπονητής στον Παναθηναϊκό, γι' αυτό και την ανέλαβα".

Αισθάνθηκες λίγο βέρτιγκο όταν ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό - γιατί ήσουν συνδεδεμένος μια ζωή με μία ομάδα - κι ανέλαβες κάτι διαφορετικό ή είχε απόλυτη αυτοπεποίθηση και είπες θα πάω εκεί;

"Πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνω, στον τρόπο που δουλεύω. Δεν έχω αμηχανία. Στην αρχή μου προσέφεραν συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά τρία χρόνια, οπότε δεν έχω κανένα άγχος. Έχω απόλυτη αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάνω και πάντα ήταν έτσι".

Έζησες την Παρασκευή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, διαπίστωσες ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από τον οπαδό σε σχέση με ο,τι συνάντησες στην Ισπανία;

"Πρώτα από όλα, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι οπαδοί πιο ασυνήθιστοι, ειδικά σε ο,τι αφορά το ζήτημα της ήττας. Πιο παθιασμένοι, με περισσότερο πάθος, αυτό το ντέρμπι είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, έχουν μπασκετική κουλτούρα".

Θα έρθουν μεταγραφές τα Χριστούγεννα ή θα ήταν καλύτερο να έρθουν λίγο νωρίτερα;

"Δεν θέλω να μιλήσω για μεταγραφές, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Οι νέοι (ηλικιακά εννοεί) πρέπει να βελτιωθούν γρήγορα και μας βοηθήσουν σύντομα. Χρειαζόμαστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, περιμένουμε και την ανάρρωση του Τζέιμς, από τον οποίον περιμένουμε πολλά".

Τσάβι, όταν σε ρώτησα εάν ο Παναθηναϊκός θα παίζει το μπάσκετ της Μπαρτσελόνα εννοούσα την επόμενη σεζόν, όταν θα φτιάξεις τη δική σου ομάδα. Κρίμα που δεν είναι στον Παναθηναϊκό, ο δικός σου Ναβάρο, ο Διαμαντίδης. Το σκέφτηκες ποτέ;

"Μου έτυχε να ζήσω την "μετά Διαμαντίδη εποχή". Είναι σημαντικό γιατί είναι παίκτες που προσδίδουν στυλ, που έχουν σημαδέψει μια εποχή στην ομάδα τους. Μακάρι να ήταν εδώ ο Διαμαντίδης και να έπαιρνε λίγο χρόνο γιατί θα μας βοηθούσε πολύ. Αυτή είναι άλλη μια πρόκληση που ανέλαβα να δημιουργήσω μια ταυτότητα στην ομάδα στη "μετα Διαμαντίδη εποχή". Είναι μοναδικός κι ένας από τους καλύτερους που υπήρξαν ποτέ".

Ο Παναθηναϊκός παίζει με την Νταρουσάφακα. Σε εκπλήσσει η κατάσταση της τουρκικής ομάδας;

"Όχι, όχι. Είναι μια θεαματική ομάδα με παίκτες με υψηλό επίπεδο με υψηλό μπάτζετ, έκανε μεταγραφές υψηλού επιπέδου γι' αυτό και δημιούργησε αυτή την εξαιρετική ομάδα"

Την ίδια στιγμή που είχε το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είχε και το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ. Το είδες;

"Όχι δεν το είδα. Αλλά, σίγουρα θα το δω. Γιατί σε δυο εβδομάδες παίζουμε με την Μπαρτσελόνα για να προετοιμάσω τους παίκτες"».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags