Facebook Pixel Αυτή είναι η νέα κίνηση του Σαββίδη στη Μακεδονία
| 2016-11-28 19:53:00

Αυτή είναι η νέα κίνηση του Σαββίδη στη Μακεδονία

Αυτή είναι η νέα κίνηση του Σαββίδη στη Μακεδονία

Πως το αφεντικό του ΠΑΟΚ θα γίνει ο σημαντικότερος παράγοντας μίας σημαντικότατης εξέλιξης.


Από τέλη Φεβρουαρίου του 2017 αναμένεται να ξεκινήσουν οι δύο έδρες, «Ποντιακών Σπουδών» και «Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού» στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, με τη στήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Ιβάν Σαββίδη.

Διαβάζουμε στο e-pontos.gr, ότι όπως ανέφερε ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Δημήτρη Μαυροσκούφη, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν «οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο εδρών στο εαρινό εξάμηνο».

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Μαυροσκούφη, έχει προχωρήσει η προκήρυξη για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τους καθηγητές που θα διδάσκουν. Η προθεσμία λήγει στις 2 Ιανουαρίου και στη συνέχεια αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής των διδασκόντων. Κάθε επιτυχία στις δύο νέες έδρες ευχήθηκε από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Shcherbakov Alexander Petrovich.

Ο σχεδιασμός της ίδρυσης δύο επώνυμων εδρών στη Φιλοσοφική Σχολή, για τις Ποντιακές Σπουδές και τη Ρωσική Γλώσσα και τον Πολιτισμό ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2016, κατά τη διάρκεια υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη». Κατά τη διάρκεια του συμφώνου συνεργασίας ο Ιβάν Σαββίδης, είχε δηλώσει για την ίδρυση Έδρας Ποντιακών Σπουδών ότι «στόχος είναι να μετατραπεί, σταδιακά, σε Επιστημονικό Κέντρο Ποντιακών Μελετών».

Η ίδρυση επώνυμης έδρας Ποντιακών Σπουδών

Στόχοι είναι η διδασκαλία της ιστορίας του πολιτισμού του γεωγραφικού Πόντου κατά τους Νεότερους Χρόνους (από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και έπειτα) και η διδασκαλία της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού κατά την ίδια περίοδο. Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η διεξαγωγή δύο μαθημάτων για την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και άλλων δύο για την ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής.

Η έδρα θα συνδεθεί με τις δομές, τα προγράμματα σπουδών και τα ερευνητικά προγράμματα που υφίστανται ήδη στα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα. Η έδρα θα συντονίσει, θα συστηματοποιήσει και θα καθοδηγήσει την έρευνα, ιδιαίτερα στο πεδίο του Ελληνισμού του Πόντου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags