Facebook Pixel To Champions League έχει αλλάξει!
| 2016-12-08 16:44:00

To Champions League έχει αλλάξει!

To Champions League έχει αλλάξει!

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος αναλύει τις αλλαγές που έχουν έρθει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι οποίες ναι μεν είχαν «ανάψει» την κουβέντα, αλλά αποδεικνύονται σωστές.

Η φάση των ομίλων του Champions League από χτες το βράδυ αποτελεί παρελθόν.  Για μία ακόμη σεζόν, απολαύσαμε τις Τρίτες και τις Τετάρτες μας μια πληθώρα χορταστικών αγώνων που μας γέμισαν χαρά και απόλαυση, ακόμη κι αν δεν είχαμε κάποιον «δικό» μας εκπρόσωπο στη διοργάνωση.
Φέτος, είδαμε για δεύτερη σερί χρονιά, καμία (!) ομάδα να μην έχει τη δυνατότητα να τερματίσει πρώτη με το απόλυτο βαθμών και νικών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης καμία ομάδα (πλην της Ατλέτικο Μαδρίτης) δεν είχε τη δυνατότητα να κυνηγήσει το απόλυτο καθώς από την πέμπτη αγωνιστική όλες οι ομάδες είχαν έστω από μία βαθμολογική απώλεια.

Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να καταλάβουμε πως η διοργάνωση έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Και εξηγούμαστε: Το ότι καμία ομάδα δεν έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει το απόλυτο δείχνει πως η ανταγωνιστικότητα του θεσμού έχει ανέβει. Πλέον όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν ή να κόψουν βαθμούς από όλους και αυτό το αποδεικνύουν τα παιχνίδια της Λέγκια με τη Ρεάλ (3-3) και Παρί με τη Λουντογκόρετς (2-2), όπου το μεγαθήριο ήθελε τη νίκη και δεν τα κατάφερε απέναντι σε έναν φαινομενικά πολύ μικρότερης δυναμικότητας αντίπαλο.

Επιπλέον, αν κοιτάξει κάποιος τις ομάδες που δεν πέρασαν στην επόμενη φάση του Champions League ή του Europa League, θα καταλάβει ότι με βάση την κατάρτιση των ομίλων, έμειναν εκτός συνέχειας σύλλογοι που τα προηγούμενα χρόνια τους βλέπαμε τακτικά στους «16» της διοργάνωσης ή στους «32» του Europa League (ΤΣΣΚΑ, Σέλτικ, Βασιλεία, Ντυναμό Κιέβου, Αϊντχόφεν και άλλες δεν θα χρησιμοποιήσουν τις κοντομάνικες εμφανίσεις τους σε ευρωπαϊκό παιχνίδι).

Έχει αυξηθεί τόσο το επίπεδο των λεγόμενων αδύναμων ομάδων που σε ένα ματς –προσοχή! Όχι στη διάρκεια των ομίλων – μπορούν να ανταγωνιστούν τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Και σε αυτό έχουν παίξει ρόλο οι αποφάσεις που έχουν παρθεί από την UEFA τα περασμένα χρόνια. Πλέον, οι όμιλοι δεν έχουν την ίδια μορφή με τα περασμένα χρόνια και δίνουν τη δυνατότητα σε μία ομάδα όπως η Λέστερ με μηδαμινή ευρωπαϊκή ιστορία να περάσει πρώτη τον όμιλο και την τελευταία αγωνιστική να «φάει» πέντε από την Πόρτο.

Είναι δεδομένο πως η UEFA για να αναπτύξει κι άλλο το προϊόν της έχει «παραδειγματιστεί» από το NBA κατά κάποιον τρόπο. Οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας γνωρίζουν πως η διοργάνωση είχε αρχίσει να «βαλτώνει» κι έτσι άλλαξαν τα γκρουπ δυναμικότητας εισαγωγής των ομίλων γνωρίζοντας πως αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το αποκλειστικό γι’ αυτούς κι εμάς ζητούμενο. Θέαμα κι ανατροπές!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags