Facebook Pixel «Θα τα δώσει όλα ο Γιαννιώτας με τον Ολυμπιακό» – «Λογικό να θέλει τον πιο φορμαρισμένο της Κύπρου»
| 2016-12-08 17:45:00

«Θα τα δώσει όλα ο Γιαννιώτας με τον Ολυμπιακό» – «Λογικό να θέλει τον πιο φορμαρισμένο της Κύπρου»

του Γιώργου Κτενά
«Θα τα δώσει όλα ο Γιαννιώτας με τον Ολυμπιακό» – «Λογικό να θέλει τον πιο φορμαρισμένο της Κύπρου»

Ο Κύπριος δημοσιογράφος, Ανδρέας Ψάλτης, αναλύει το παιχνίδι στο ΓΣΠ που ξεκινάει σε λίγες ώρες. Τι γίνεται στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ; Πώς θα υποδεχτούν τους «ερυθρόλευκους»;

Ο Κύπριος δημοσιογράφος του kerkida.net, Ανδρέας Ψάλτης, μιλάει στο sportdog λίγο πριν την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με το ΑΠΟΕΛ και μεταφέρει το κλίμα που υπάρχει από τη Μεγαλόνησο για τη σημαντική αναμέτρηση.

Παράλληλα, εκφράζει την άποψη ότι η κυπριακή ομάδα θα "χτυπήσει" το ματς, μιλάει για το κίνητρο του Γιαννιώτα να παίξει καλά, ενώ σχολιάζει τα σενάρια περί ενδιαφέροντος για τον Πιέρο Σωτηρίου.

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση και έρχεται για να "χτυπήσει" το ματς και την πρωτιά. Το ΑΠΟΕΛ πώς είναι αυτή την περίοδο; Μπορεί να τον κοντράρει;

"Το ΑΠΟΕΛ έπειτα από τις ήττες από ΑΕΛ, Αστάνα και από την ισοπαλία με τον Απόλλωνα κέρδισε την Ομόνοια στο κλάσικο της Κύπρου με 4-1. Οποιαδήποτε νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο είναι σπουδαία, πόσο μάλλον ότι συμβαίνει με τόσο εμφαντικό τρόπο. Η νίκη επί των πρασίνων σίγουρα δίνει άλλη ψυχολογία στους παίκτες. Όσον αφορά αν μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό, το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει αποτελέσματα πολλάκις στην Ευρώπη  αγωνιζόμενος στην έδρα του".

Πώς το βλέπεις το ματς τακτικά; Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παίξει ανοιχτά. Το ΑΠΟΕΛ θα περιμένει και θα "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις, ή θα κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας;

"Έχω την εντύπωση ότι το ΑΠΟΕΛ δε θα παίξει αμυντικά. Είναι ήδη στην επόμενη φάση του Europa, πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του και να κερδίσει το ματς".

Ποια είναι τα "βαριά χαρτιά" του ΑΠΟΕΛ. Να υποθέσω Γιαννιώτας και Σωτηρίου; Ο πρώτος, πάντως, λογικά θα θέλει να αποδείξει πράγματα και να πάρει την "εκδίκηση" που δεν μπόρεσε να πάρει στο Καραϊσκάκη. Έτσι δεν είναι;

"Το ΑΠΟΕΛ είναι πολύ καλό μεσοεπιθετικά. Τα φτερά του αποτελούνται από εξαιρετικούς παίκτες. Εφραίμ, Γιαννιώτας, Βάντερ, Αλωνεύτης είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Επίσης, ο Σωτηρίου είναι σε εξαιρετική φόρμα, σκόραρε δύο γκο κόντρα στην Ομόνοια, έφτασε τα 9 στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον Γιαννιώτα, πιστεύω ότι αν αγωνιστεί σίγουρα θα έχει έξτρα κίνητρο να αποδώσει τα μέγιστα".

Ο Σωτηρίου από την άλλη ακούγεται ότι ενδιαφέρει πολλές ομάδες στην Ελλάδα. Και τον Ολυμπιακό. Τι μαθαίνεις; Ισχύει; Λογικά θα έχει πολλά κίνητρα σε αυτό το παιχνίδι. Και στο Φάληρο ήταν πολύ καλός.

"Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με το ΑΠΟΕΛ. Είναι ο πλέον φορμαρισμένος Κύπριος παίκτης και είναι λογικό να ακούγονται και να γράφονται πολλά. Τώρα αν ισχύει κάτι απ΄αυτά θα το μάθουμε στην πορεία".

Υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης που πρέπει να φοβηθεί ο Ολυμπιακός; Ποια είναι τα "κρυφά χαρτιά" του Τόμας Κρίστιανσεν;

"Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι το ΑΠΟΕΛ είναι πάρα πολύ δυνατό. Όπως είπα και πριν διαθέτει πολύ καλούς παίκτες στα εξτρέμ και στην επίθεση".

Από την ομάδα τι λένε, τι κλίμα υπάρχει; Πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίσουν; Ο Τύπος πώς αντιμετωπίζει το ματς; Ο κόσμος; Θα είναι γεμάτο το γήπεδο;

"Σίγουρα η νίκη στο Φάληρο είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Το Νότιο πέταλο (των οργανωμένων) θα είναι κλειστό, λόγω τιμωρίας από την UEFA. Οι υπόλοιπες εξέδρες θα είναι γεμάτες. Υπάρχει ενθουσιασμός στον κόσμο, όλοι πιστεύουν ότι μετά το ατυχές αποτέλεσμα στην Αστάνα οι πρωταθλητές θα κλείσουν θετικά την εξαιρετική τους πορεία στους ομίλους".

Υπάρχει κάποιος παίκτης που "φοβούνται" στον ΑΠΟΕΛ; Τον Φορτούνη; Τον Ιντέγιε που είναι σε εξαιρετική φόρμα; Έχει ο προπονητής κάποιο πλάνο εξουδετέρωσής του;

"Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Π.χ. ο Ιντέγιε, ο Φορτούνης. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ συνήθως κρατά κλειστά τα χαρτιά του ωστόσο θα δώσει πιστεύω ιδιαίτερες οδηγίες στους αμυντικούς του προκειμένου να περιορίσει τους κινδύνους".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags