Facebook Pixel Νικολογιάννης: Η πρόοδος είναι φανερή, αλλά υπερβολές δεν χρειάζονται
| 2016-12-12 10:01:00

Νικολογιάννης: Η πρόοδος είναι φανερή, αλλά υπερβολές δεν χρειάζονται

Νικολογιάννης: Η πρόοδος είναι φανερή, αλλά υπερβολές δεν χρειάζονται

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του φορμαρισμένου Ατρομήτου και για τη νοοτροπία νικητή, που προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει ο Ουζουνίδης στην ομάδα

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα επί του Ατρομήτου (μετά και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ) δείχνει, ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπαθεί εκτός από το να κάνει και πάλι ομάδα τον Παναθηναϊκό, να δώσει σε αυτούς τους παίκτες τη νοοτροπία νικητή. Όπως νικητής ήταν σαν παίκτης του Παναθηναϊκού ο Ουζουνίδης το ίδιο προσπαθεί να κάνει τώρα σαν προπονητής των «πρασίνων». Να μεταλαμπαδεύσει την δική του νοοτροπία στη σημερινή ομάδα. Ηταν μία σημαντική νίκη αυτή στο Περιστέρι διότι ήρθε κόντρα σε μία ομάδα, που κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 4-3 μέσα στην Τούμπα, έφερε 2-2 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, κέρδισε στην Λάρισα με 2-1 και έχασε από τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι επειδή του ακυρώθηκε κανονικό γκολ. Ο φορμαρισμένος Ατρόμητος έχασε εύκολα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό, που είχε να κερδίσει από τον Σεπτέμβριο εκτός έδρας και η ομάδα του Περιστερίου έκανε σε 90 λεπτά μία καθαρή ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο. Ο Παναθηναϊκός εκτός από το γκολ είχε άλλες τρεις ευκαιρίες με τον Μπέργκ και δύο –τρεις καλές στιγμές ακόμα για να βάλει και το δεύτερο και να τελειώνει.

Από το ματς με τον ΠΑΟΚ είχα γράψει ότι ο Ουζουνίδης έκανε τα αυτονόητα και η ομάδα κέρδισε. Στο Περιστέρι αρχίζει και φαίνεται πλέον ότι ο Παναθηναϊκός γίνεται πολύ σφιχτός αμυντικά και ψάχνει τις ευκαιρίες του με την ποιότητα, που έχει μεσοεπιθετικά ,για να βάλει το , η τα γκολ και να έρθει το τρίποντο.

Τώρα στην κατάσταση διάλυσης, που παρέλαβε την ομάδα ο Ουζουνίδης δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα παραπάνω. Μία ομάδα, που ακόμα φυσικά και έχει θέμα φυσικής κατάστασης και ο Ελληνας τεχνικός με διάφορα τρικ προσπαθεί να …κρύψει το πρόβλημα. Ζητάει από τους παίκτες του να κάνουν σωστή κατανομή δυνάμεων κάνει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο τις αλλαγές. Όταν δουλέψει και άλλο η ομάδα με τον Ουζουνίδη και έρθουν και τον Γενάρη τρεις-τέσσερις παίκτες, που θα δώσουν περισσότερες λύσεις, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι και ελκυστικός. Το 4-2-3-1 και οι συγκεκριμένοι ρόλοι σε παίκτες είναι τα πρώτα πράγματα , που έκανε ο Ουζουνίδης και αμέσως έκαναν την …διαφορά σε σχέση με το χάλι που βλέπαμε.

Ακόμα θέλω να πω το εξής. Είναι τόσο άσχημη και η φετινή χρονιά , όσον αφορά τους στόχους που φυσικά δεν είναι για να πανηγυρίζουμε και να λέμε υπερβολές μετά το διπλό στο Περιστέρι. Το μόνο, που είναι σωστό να πούμε είναι, ότι ο Παναθηναϊκός αλλάζει προς το καλύτερο χωρίς αυτό να σημαίνει , ότι δεν θα έχει και χαμένους βαθμούς στη συνέχεια. Και το έχω γράψει από την πρώτη ημέρα και θα φανεί και στη συνέχεια , ότι ο Ουζουνίδης θα κάνει τον Παναθηναϊκό ΟΜΑΔΑ.

ΥΓ: Σπουδαίο παιχνίδι από τον Βιγιαφάνιες , ο κορυφαίος μακράν του δεύτερου, ο Μπέργκ σκόραρε αν και είναι φανερό, ότι ακόμα δεν είναι καλά, ο Λουντ και ο Ζέκα «δένουν» στον άξονα, ο Ιμπάρμπο προσπάθησε να κινηθεί σε θέση δεκαριού, όπως θέλει ο Ουζουνίδης και στο γκολ αυτό φάνηκε, αφού ο Κολομβιανός έκανε την πάσα.

ΥΓ1: Η νίκη ήρθε , αλλά ο Σιδηρόπουλος έκανε λάθη, που μπορεί να ήταν καθοριστικά, αν η ομάδα δεν κέρδιζε. Ιδίως στην περίπτωση του φάουλ, που έδωσε έξω από την περιοχή σε βάρος του Λουντ αντί να δώσει το φάουλ υπέρ του Λουντ. Το φάουλ δεν ήταν εύστοχο, αλλά αν γινόταν 1-1 θα είχαμε αλλοίωση. Επίσης ανύπαρκτη ήταν η κίτρινη στον Ζέκα, που δεν έκανε ούτε το φάουλ, που δόθηκε, ενώ ο Μπέργκ έφαγε πολύ «ξύλο» από τον Φυντανίδη, που έμεινε εντός αγώνα μέχρι την λήξη του...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags