Facebook Pixel Ματσάρα στο Περιστέρι, «καθάρισε» ο Τόνσο!
| 2017-01-07 17:54:00

Ματσάρα στο Περιστέρι, «καθάρισε» ο Τόνσο!

Ματσάρα στο Περιστέρι, «καθάρισε» ο Τόνσο!

Ο Τόνσο άνοιξε το σκορ στο 25' και έβαλε το κερασάκι στις καθυστερήσεις, επαναφέροντας τον Ατρόμητο (2-0 τον Λεβαδειακό) στις νίκες μετά από τρία σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες στο Πρωτάθλημα!

Πρωταγωνιστής και το 2017 ο Τόνσο για τον Ατρόμητο! Ο Αργεντινός, έκανε τα πάντα στο Περιστέρι κόντρα στον Λεβαδειακό. Σκόραρε δις και ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ του Ατρόμητου. Τα δύο τέρματα που σημείωσε κόντρα στην ομάδα της Λιβαδειάς, τον έφτασαν στα 5 τέρματα ένα παραπάνω από τους Ούμπιδες και Λε Ταλέκ.

Ο Αργεντινός, έδειξε να ξεκινάει ορεξάτος το 2017 και μαζί του ο Ατρόμητος πήρε την πρώτη του νίκη. Συνολικά τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια στο νέο έτος. Στα συν που κρατούν οι Περιστεριώτες από το 2-0 επί του Λεβαδεικού και η πολύ καλή συνεργασία του Τόνσο με τον Πλατέλλα, αλλά και οι εμφανίσεις των Λε Ταλέκ, Κυριακίδη...

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιώργος Κορακάκης, παρέταξε την ομάδα του με λίγες αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση στη Κέρκυρα. Κράτησε το 4-2-3-1, με τον Γκορμπούνοφ στα γκολπόστ, τους Φυτανίδη, Λαζαρίδη στα στόπερ, δεξί μπακ ήταν ο Κιβρακίδης και αριστερό ο Μπίτολο. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μπάχα και Κυριακίδης, δεξί εξτρέμ ο Πλατέλλας, αριστερό ο Λημνιός, δεκάρι ο Τόνσο και στην κορυφή της επίθεσης ο Λε Ταλέκ.

Από την πλευρά του ο Ράτκο Ντόστανιτς, παρέταξε τον Λεβαδειακό επίσης με 4-2-3-1. Ο Ναμάσκο ήταν στο τέρμα, στην άμυνα οι Μεντί, Τριποτσέρης, Ουόν και Μουλόπουλος. Σε ρόλο αμυντικών μέσων ήταν οι Καραχάλιος, Κουλιμπαλί, ενώ Μιλιάζες, Καραμπουέ και Γιακουμάκης, βρέθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζιο.

Ανώτερος ο Ατρόμητος

Οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι από τα πρώτα λεπτά. Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, παρά μόνο με κάποια μακρινά σουτ του Πλατέλλα και του Φυτανίδη.

Τελικά το τέρμα ήρθε στο 25', όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Ναμάσκο, ο Τόνσο πήρε το ριμπάουντ και με λόμπα έκανε το 1-0. Το επόμενο πεντάλεπτο ο Λεβαδειακός ανέβηκε και έψαξε την ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα, με τον Ατρόμητο τελικά να φτάνει κοντά και στο 2-0, με τον Κυριακίδη να βλέπει τον Ναμάσκο να διώχνει το πλασέ του σε κόρνερ.

Χαμηλός ρυθμός, άνετα ο Ατρόμητος

Κανένα πρόβλημα στο να κρατήσει το σκορ και να ελέγξει το ματς δεν είχε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Γιώργου Κορκάκη μάλιστα έφτασε και μια ανάσα από το 2-0 στο 55'. Τότε ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Τόνσο, μετά από μια καταπληκτική ενέργεια βρήκε τον Λε Ταλέκ που με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ναμάσκο.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος έλεγχε και ο Λεβαδειακός έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει για την ισοφάριση. Το κρύο έμοιαζε να... κερδίζει την προσπάθεια και των δύο ομάδων, μέχρι το 73'.

«Ξύπνησε» το ματς με δοκάρι ο Λεβαδιακός!

Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν να έχουν τρόπο ώστε να απειλήσουν και να... ταρακουνήσουν τον Ατρόμητο, στο 73' βρέθηκαν κοντά στο 1-1. Ο Καψάσκης, που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι μετά από ατομική ενέργεια έπιασε ένα σουτ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση του Λεβαδειακού στο παιχνίδι, με τον Ατρόμητο να παίρνει από εκεί και πέρα ξανά τα ηνία της αναμέτρησης, φτάνοντας και σε δεύτερο τέρμα. Αρχικά στο 91' ο Τόνσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Ναμάσκο, κάτι που έκανε τρία λεπτά αργότερα. Ο Λε Ταλέκ του πάτησε την μπάλα και ο Αργεντινός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το τελικό 2-0.

MVP: Ο Μάρτοιν Τόνσο ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Σημείωσε το τέρμα που τελικά έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο, δημιούργησε κάποιες ακόμα καλές στιγμές για τους συμπαίκτες του, οι οποίες όμως δεν έγιναν γκολ. Στα θετικά και η πολύ καλή συνεργασία που έδειξε να έχει με τον Πλατέλλα...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ναμάσκο φέρει ευθύνη και στο τέρμα που δέχτηκε η ομάδα του, αλλά και γενικά δεν ήταν και από τους πιο σταθερούς. Είχε αρκετά θεματάκια, αλλά με εξαίρεση το τέρμα του Αργεντινού δεν δέχτηκε άλλο τέρμα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βαγγέλης Πλατέλλας αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με τον Ατρόμητο και είχε πολύ καλή παρουσία. Αρκετά δραστήριος, δημιουργικός και έδειξε να συνεργάζεται πολύ καλά με τον Τόνσο. Δεδομένα στα επόμενα παιχνίδια που θα έχει δέσει ακόμα περισσότερο με τους συμπαίκτες του θα δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Ναμάσκο στη φάση του 1-0. Απομάκρυνε πολύ άσχημα το γέμισμα του Mπίτολο με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Τόνσο που σκόραρε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η διαιτησία του κ. Σέλιμου ήταν πολύ καλή. Δεν είχε ιδιαίτερες δύσκολες φάσεις, ενώ δεν σταμάταγε με πολλά σφυρίγματα το παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Ατρόμητος πήρε αυτό που ήθελε. Την πρώτη νίκη το 2017 και πάτησε (έστω και προσωρινά) ξανά πεντάδα. Κρατάει τον Τόνσο, που πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και την εμφάνιση του Πλατέλλα. Από την άλλη ο Λεβαδειακός προβλημάτισε, έμεινε για ακόμα ένα παιχνίδι μακριά από τις νίκες, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα και συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κιβρακίδης (85' Κοντοές), Μπάχα, Κυριακίδης, Πλατέλλας (72' Βασιλείου), Τόνσο, Λημνιός (59' Μπρίτο), Λε Ταλέκ

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Ουόν, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Παππάς (69' Καψάσκης), Κουλιμπαλί (82' Βασιλείου), Μάντζιος, Γιακουμάκης (84' Σενκά), Καραμπουέ

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags