Facebook Pixel Απάτσι, Μανόλο, με Μάνταλο στο... σόλο!
| 2017-01-22 17:53:00

Απάτσι, Μανόλο, με Μάνταλο στο... σόλο!

Απάτσι, Μανόλο, με Μάνταλο στο... σόλο!

Στο ντεμπούτο του μετά την επιστροφή του ο Μανόλο Χιμένεθ είδε την ΑΕΚ να επικρατεί άνετα με 2-0 του Αστέρα και να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα. Καλύτερος του γηπέδου ο Μάνταλος, που χρίστηκε και σκόρερ.

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε νικηφόρο ξεκίνημα στην δεύτερη θητεία του στην "Ένωση", βλέποντας τους παίκτες του να είναι πολύ ανώτεροι και να νικούν πολύ εύκολα τον Αστέρα με σκόρερς τους Πέκχαρτ (24') και Μάνταλο (47').

Πώς παρατάχθηκαν

Στο ντεμπούτο του μετά την επιστροφή του ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ο Μπάρκας ήταν στα γκολπόστ, οι Λαμπρόπουλος και Βράνιες το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Γκάλο στο δεξί άκρο και τον Ντίντακ αριστερά. Σιμόες και Γιόχανσον ήταν στα χαφ, με τους Πατίτο, Μάνταλο και Λάζαρο να είναι η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Πέκχαρτ.

Όσο για τον Αστέρα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξεκίνησε με τους Ντοναρούμα, Μπέρτο, Σελίν, Χαμντανί, Γιαννούλη, Τσουκαλά, Δημούτσο, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς, Καλτσά και Μανιά.

Μόνο ΑΕΚ!

Το πρώτο ημίχρονο μπορούμε να πούμε εύκολα ότι ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, αφού από το 1' μέχρι το 45' είχαν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα δεν άφησαν τον Αστέρα να τους απειλήσει ούτε μία φορά.

Στο 5' ο Λαμπρόπουλος απώλεσε την πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ με σουτ, ενώ στο 6' ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή από κοντά για να ανοίξει το σκορ. Μέχρι το 20' μπορεί η "Ένωση" να είχε τον έλεγχο, αλλά οι στιγμές της ήταν ελάχιστες.

Παρόλα αυτά, το γκολ στο 24' ήρθε για να αλλάξει άρδην το παιχνίδι, αφού μετά από την επίτευξή του οι παίκτες του Χιμένεθ έκαναν... πάρτυ. Αρχικά, στην φάση του γκολ, οι Κιτρινόμαυροι γύρισαν ωραία την μπάλα, αυτή έφτασε στα αριστερά στον Ντίντακ, ο οποίος σέντραρε στον Πέκχαρτ, που με σκαστή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Απελευθερωμένη από την πίεση και γεμάτη αυτοπεποίθηση η ΑΕΚ δημιούργησε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, όπως αυτή του 36' με το σουτ του Γιόχανσον, αλλά ιδιαίτερα αυτή του 38', όταν ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε μόνος του απέναντι στο Ντοναρούμα, πλάσαρε, αλλά ο Χαμντανί έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου, στο 44', με τον Πέκχαρτ να συνδυάζεται όμορφα με τον Μάνταλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάγια, σούταρε, όμως ο κίπερ του Αστέρα έβγαλε σε κόρνερ.

Το "κλείδωσε" με το... καλημέρα!

Με την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα, "σφραγίζοντας" ουσιαστικά από πολύ νωρίς το τρίποντο. Ο Μάνταλος έκανε την προσωπική προσπάθεια, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ντοναρούμα για το 2-0 στο 47'.

Η εικόνα των δύο ομάδων δεν έδειχνε πως θα μπορούσε να αλλάξει κάτι στο υπόλοιπο του ματς, κι ας υπήρχαν ακόμα 40 λεπτά αγώνα. Το προβάδισμα των δύο γκολ επέτρεπε στην ΑΕΚ να ρίξει λίγο ρυθμούς, επιτρέποντας και στους Αρκάδες την πρώτη τους φάση μπροστά στην εστία (!), στο 61', με σουτ του Καλτσά, που απέκρουσε ο... θεατής -μέχρι εκείνη την στιγμή- Μπάρκας.

Στην συνέχεια ο Χιμένεθ πέρασε στο ματς τον Αϊντάρεβιτς στη θέση του Πατίτο, περνώντας τον Μάνταλο στα αριστερά, αν και οι δυο τους άλλαζαν συνεχώς θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 69' ο Λάζαρος απείλησε με δυνατό φάουλ, ενώ στο 82' ο Γιόχανσον έχασε μοναδικό τετ-α-τετ, έπειτα από όμορφη κάθετη του Χριστοδουλόπουλου.

Στο 89' ο Γιόχανσον έχασε την τελευταία καλή φάση για τους Κιτρινόμαυρους, με το 2-0 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα και την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη μετά από 5 ανεπιτυχή αποτελέσματα και μάλιστα στο "παρθενικό" ματς του Μανόλο Χιμένεθ, μετά την επιστροφή του στην ομάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87' Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο (65' Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Χαμντανί (71' Κότσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46' Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59' Γκοντό).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags