Facebook Pixel Αναγκαστική προσγείωση!
| 2017-01-22 22:21:00

Αναγκαστική προσγείωση!

Αναγκαστική προσγείωση!

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Κέρκυρας, αλλά έχασε και τους Λέτο-Χουλτ που αποχώρησαν με τραυματισμούς! Γκολάρα ο Μπεργκ, ο Επστάιν ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Κέρκυρα και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι. Μάλιστα, οι Πράσινοι δεν είχαν σε καμία περίπτωση την τύχη ως σύμμαχο, αφού -σα να μην έφταναν οι πολλές απουσίες που μετρούν ήδη- έχασαν και τους Λέτο-Χουλτ που τραυματίστηκαν! Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Μπεργκ και Επστάιν. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε 4ος με 30 βαθμούς, ενώ η Κέρκυρα βρίσκεται στη 12η θέση με 17 πόντους.

Το ματς

Λίγες ευκαιρίες, αλλά δυο γκολ

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικούσε σε καμία περίπτωση δάφνες ποιότητας αφού οι δυο ομάδες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Για την ακρίβεια, ευτύχησαν αμφότερες να σκοράρουν στις μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες που δημιούργησαν!

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να βρει διαδρόμους ώστε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της Κέρκυρας. Την πρώτη φορά που το κατάφεραν οι Πράσινοι, μετουσίωσαν την ευκαιρία σε γκολ. Στο 22’ ο Βιγιαφάνιες πέρασε κάθετη μπαλιά στον Μπεργκ και αυτός έπιασε ένα υπέροχο «σκαφτό» πλασέ περνώντας την μπάλα πάνω από τον Κουτζαβασίλη.

Όμορφο ήταν και το γκολ με το οποίο ισοφάρισε η Κέρκυρα στο 29’. Ο Επστάιν υποδέχθηκε μια μακρινή πάσα περνώντας με το κοντρόλ τον Μαρινάκη σαν… σταματημένο, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε εύστοχα τον Βλαχοδήμο για το 1-1.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν παρακολουθήσαμε κάτι το ιδιαίτερο αφού η απόδοση των δυο ομάδων συνέχισε να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακάτεψε την τράπουλα δίνοντας εντολή για αλλαγή σχηματισμού από 4-3-3 σε 4-2-3-1, η οποία όμως δεν επέφερε την παραμικρή βελτίωση στην επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού.

Παρόμοιο σκηνικό και ατυχία για Παναθηναϊκό

Το δεύτερο μέρος δεν είχε ιδιαίτερη διαφορά με το πρώτο όσον αφορά στην ποιότητα αφού ξανά οι δυο ομάδες παρουσίασαν μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία. Πάντως, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό. Και αυτό γιατί ο Λέτο που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Χατζηγιοβάνη μόλις στο 61’. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του Χουλτ από τον Χουχούμη επίσης λόγω τραυματισμού στο πρώτο μέρος, ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξάντλησε τις αλλαγές του από νωρίς.

Η Κέρκυρα είχε ένα καλό σουτ του Σιόντη που έδιωξε δύσκολα ο Βλαχοδήμος στο 63’, ωστόσο η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου 45λέπτου ανήκε στον Παναθηναϊκό. Στο 69’ ο Κουρμπέλης βρήκε τον Μπεργκ με πολύ ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Αυτός έκανε ακριβώς το ίδιο όπως και στη φάση του γκολ που πέτυχε. Πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κουτζαβασίλη, όμως ο Βενέτης πρόλαβε και απομάκρυνε πάνω στη γραμμή γλιτώνοντας την ομάδα του!

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης. Στα υπολειπόμενα λεπτά η Κέρκυρα είχε ένα σουτ του Επστάιν που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος στο 81’, ενώ στην τελευταία φάση ένα λάθος του Ευαγγέλου θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τον Παναθηναϊκό, αλλά αρχικά ο Ντουαλά καθυστέρησε και εν συνεχεία το σουτ του Κόντου από πλάγια θέση έφυγε άουτ.

Κέρκυρα(Μιχάλης Γρηγορίου):Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (88’ Γεωργίου), Σπίνουλας, Γκόμες, Ανδρεόπουλος (75’ Νίκιτς), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (81’ Κόντος), Ντιόγκο, Ντουαλά

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Χουλτ (33’ Χουχούμης), Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Ζέκα, Λουντ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Π. Βλαχοδήμος (46’ Λέτο, 61’ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags