Facebook Pixel «Καθάρισε» εύκολα η ΑΕΚ και... περιμένει τη Γιουβέντους!
| 2017-01-25 21:55:00

«Καθάρισε» εύκολα η ΑΕΚ και... περιμένει τη Γιουβέντους!

«Καθάρισε» εύκολα η ΑΕΚ και... περιμένει τη Γιουβέντους!

Η Ένωση έκανε το χρέος της και τώρα περιμένει...

Η ΑΕΚ «έπνιξε» με την άμυνα την Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ, νίκησε με 71-64 και πλέον περιμένει... δώρο από την Γιουβέντους για να περάσει απευθείας στους «16» του Basketball Champions League.

Το καθήκον της έκανε η «Ένωση» στο ματς με τους Πολωνούς, αφού πήρε ρεβάνς για την ήττα του α' γύρου και τέλειωσε την φάση των ομίλων ως 2η (9-5). Πλέον, η ΑΕΚ περιμένει ήττα της Αβελίνο από την Γιουβέντους (21:30) για να προκριθεί απευθείας στους «16». Αν το αποτέλεσμα δεν έρθει, τότε η ομάδα του Ζντοβτς δεν θα... γλιτώσει τον α' γύρο των νοκ-άουτ, όπου θα μπει στην κλήρωση όμως ως μία εκ των ισχυρών.

Καλύτερα μπήκαν στο παρκέ οι Πολωνοί που ήταν «σφιχτοί» στην άμυνα και σημάδευαν τον Χριτσάνιουκ στην επίθεση για το γρήγορο 6-9, στο 5'. Ο Ουίλιαμς με δύο μακρινά σουτ έδωσε... απαντήσεις (14-11, στο 7'), αλλά ο ψηλός των Πολωνών συνέχισε να είναι «καυτός» (12π., στο 10'). Πάντως, η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (19-17).
 

Οι παίκτες του Ζντοβτς μπήκαν πολύ πιο... κεφάτοι στην δεύτερη περίοδο, με τους νεαρούς Τσαλμπούρη-Σκουλίδα στην εξίσωση. Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα (27-17, στο 13') με την άμυνα σε πρώτο πλάνο, αφού κράτησε τους Πολωνούς χωρίς σκορ για 4 λεπτά. Ακολούθησε «μπλακ-άουτ» για την ΑΕΚ, με τον Ντίξον όμως να «ξεκολλά» την ομάδα του με δύο τρίποντα για το 35-24 του ημιχρόνου. 

Τα τρίποντα συνέχισαν να αποτελούν τον «οδηγό» της ΑΕΚ και η διαφορά έφτασε στο +15 (43-28, στο 24'). Οι Πολωνοί δεν είχαν... κίνητρο και δυνάμεις να επιστρέψουν και τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 55-38. Ο Ντίξον είχε κέφια και οδηγούσε την ΑΕΚ επιθετικά στην... τυπική διαδικασία της τελευταίας περιόδου. Τελικά, η νίκη για την «Ένωση» ήρθε με σκορ , αφού η Ζιέλονα Γκόρα έκανε ένα «ξέσπασμα» στο τέλος. 

O MVP: Σε τρομερή κατάσταση ήταν ο Μάικλ Ντίξον! Ο Αμερικανός γκαρντ πάτησε παρκέ για 28 λεπτά και «βομβάρδισε» το αντίπαλο καλάθι με 21 πόντους και 6/9 τρίποντα. Θετικός ο Τζαουάντ Ουίλιαμς που τέλειωσε το ματς με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. 

O Σκληρός: Ο Άνταμ Χριτσάνιουκ ήταν ο μόνος που πάλευε για την Ζιέλονα Γκόρα: ο έμπειρος σέντερ των Πολωνών προσπάθησε αρκετά, ταλαιπώρησε τους ψηλούς της ΑΕΚ και τέλειωσε το ματς με double double (19π., 10ριμπ.). 

Ο Αόρατος: Ο Νεμάνια Ντζούρισιτς είχε «σκοτώσει» την ΑΕΚ στο παιχνίδι του α' γύρου, αλλά σήμερα πέρασε απαρατήρητος μένοντας στο απόλυτο... μηδέν. 

Η Στιγμή: Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ έδειξε πως είναι... πρόθυμη να τελειώσει το ματς. Έκανε γρήγορο 12-0 (29-17), κράτησε την Ζιέλονα χωρίς πόντο για τέσσερα λεπτά και έφερε το ματς οριστικά στα μέτρα της. 

Η Γκέλα: Οι Πολωνοί τα «έσπασαν» από τα 6.75 και με 3/17 τρίποντα μέχρι το 38' δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη στο ΟΑΚΑ. 

Η Διαιτησία: Με την απόδοσή της, η ΑΕΚ έκανε πολύ εύκολο το έργο των διαιτητών. «Καθάρισε» από νωρίς το παιχνίδι και το διαιτητικό τρίο δεν κλήθηκε να λάβει κρίσιμες αποφάσεις. 

Η Εξέδρα: Δεν είχε πολύ κόσμο το ΟΑΚΑ, αφού περίπου 1.500 οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στις εξέδρες. Πάντως, έδωσαν... παλμό στους παίκτες του Ζντοβτς.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags