Facebook Pixel Ε, όχι και από τον Πάσκολο – Τραγική εμφάνιση και ήττα για τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο!
Μπάσκετ
| 2017-01-26 00:33:00

Ε, όχι και από τον Πάσκολο – Τραγική εμφάνιση και ήττα για τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο!

Ε, όχι και από τον Πάσκολο – Τραγική εμφάνιση και ήττα για τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο!

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν τις Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ στην πρώτη θέση, αφού διαλύθηκαν από την Αρμάνι (99-83) με απόλυτο πρωταγωνιστή παντελώς άσημο Ιταλό!

Ήττα εκτός… προγράμματος γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο από την Αρμάνι με αποτέλεσμα να πέσει στο 13-6 στην Ευρωλίγκα και να μείνει δεύτερος στην κατάταξη πίσω από τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυναμικά, αλλά δεν είχαν ανάλογη συνέχεια, ενώ στην τελευταία περίοδο παραδόθηκαν στις ορέξεις του Νταβίντε Πάσκολο και γνώρισαν την ήττα με 99-83. Ο Ιταλός πέτυχε έκανε ρεκόρ καριέρας με 15 πόντους, τους 12 από τους οποίους πέτυχε στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Από τον Ολυμπιακό διασώθηκαν οι Πρίντεζης (16 π.), Παπανικολάου (11 π., 8 ριμπάουντ, 2 τάπες) και Μπιρτς (11 π., 7 επιθετικά ριμπάουντ).

Κυριαρχία και επιθετικά ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος και πήρε από την αρχή κεφάλι στην αναμέτρηση. Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με μεγάλη αστοχία, ωστόσο το γεγονός ότι είχαν 9 επιθετικά ριμπάουντ αποτέλεσε το «όπλο» τους για να κερδίσουν πολύ περισσότερες κατοχές από τους Ιταλούς και να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Καθοριστικός ήταν ο Κεμ Μπιρτς που πήρε σημαντικά ριμπάουντ ανανεώνοντας επιθέσεις, ενώ στο αμυντικό κομμάτι ο Κώστας Παπανικολάου ξεκίνησε πολύ «ζεστός» έχοντας δυο τάπες και προσφέροντας πολλή ενέργεια στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν μέχρι και με 9 πόντους (19-10 στο 9’), προτού η Αρμάνι αρχίζει να μαζεύει τη διαφορά.

Επέστρεψε η Αρμάνι

Οι Ιταλοί βελτίωσαν αισθητά την απόδοσή τους τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά αρχίζοντας να «ψαλιδίζουν» τη διαφορά. Με τον Σπανούλη να αποσύρεται στον πάγκο, ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει έλλειμμα δημιουργίας, με αποτέλεσμα να «ματώνει» για να πετύχει ένα καλάθι και να «ανασαίνει» μονάχα από ατομικές ενέργειες των Πρίντεζη και Παπανικολάου, που ήταν σε καλή βραδιά. Αμυντικά, τα πράγματα άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν μεγάλο πρόβλημα στην αντιμετώπιση του pickn’ rollκαι η Αρμάνι έκανε «πάρτι» από τον κεντρικό διάδρομο. Ειδικά, ο Μακλέιν έκανε τρομερή δεύτερη περίοδο και μαζί με Μάτσβαν, οι δυο τους οδήγησαν την Αρμάνι στην ισοφάριση (26-26 στο 14’) και εν συνεχεία σε ένα επιμέρους σκορ 9-4 για το 37-30 στο 18’.

Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Κεμ Μπιρτς, ο οποίος πήρε δυο συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και πέτυχε 4 πόντους σε δυο διαδοχικές επιθέσεις μειώνοντας 37-34. Οι ψηλοί της Αρμάνι συνέχισαν να έχουν εύκολο έργο μετά από pickn’ roll, αλλά τουλάχιστον ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις σκοράροντας σε τρεις σερί επιθέσεις. Η τελευταία από αυτές ήταν ένα τρίποντο του Πρίντεζη 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με το οποίο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 41-41, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Χέρι-χέρι, αλλά αδράνησε στο τέλος

Στην 3η περίοδο, οι ομάδες παρέμειναν χέρι-χέρι μέχρι τέλους αφού σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε κάποια από τις δυο να απομακρυνθεί στο σκορ με εξαίρεση το +4 του Ολυμπιακού σε δυο περιπτώσεις (43-47 και 46-50) χάρη στις λύσεις που προσέφερε ο Γιώργος Πρίντεζης με 5 σερί πόντους. Τη «σκυτάλη» πήρε ο Βαγγέλης Μάντζαρη, ο οποίος πήρε… φωτιά επιθετικά πετυχαίνοντας τρία τρίποντα στην 3η περίοδο και κουβαλώντας τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε σε κάκιστη μέρα τους Λοτζέσκι κα Γκριν. Αμυντικά, επίσης, οι Πειραιώτες αδυνατούσαν να περιορίσουν τα ατού της Αρμάνι. Δέχθηκαν πόντους από αρκετούς παίκτες προεξάρχοντος του Μάτσβαν που έδωσε πολλές λύσεις με το μακρινό του σουτ. Μάλιστα, στα τελευταία δευτερόλεπτα αδράνησαν και με ένα τρίποντο του Πάσκολο στη λήξη, πήγαν στην τελευταία περίοδο όντες πίσω στο σκορ με 6 πόντους (67-61).

Η «ραψωδία» του Πάσκολο

Στην 4η και τελευταία περίοδο, η Αρμάνι βρήκε έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Πάσκολο. Ο Ιταλός φόργουορντ πέτυχε 6 πόντους, έβγαλε μια πολύ κρίσιμη άμυνα με κλέψιμο και στη συνέχεια σκόραρε στον αιφνιδιασμό το καλάθι που έφερε τους Ιταλούς στο +7 (79-72). Τουλάχιστον, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να δει τον Γκριν να «ξυπνάει». Ο Αμερικανός πέτυχε δυο κρίσιμα μειώνοντας σε 79-75, αλλά ο Πάσκολο συνέχισε τα… δικά του. Με καλάθι και ασίστ στην επόμενη φάση, ο Ιταλός έγραψε το 83-77, προτού ακόμα ένας αιφνιδιασμός και καλάθι του Σίμον ανεβάσει τη διαφορά στους 8 (85-77). Ο Ολυμπιακός δεν επέδειξε καθαρό μυαλό παραμένοντας άστοχος και κάνοντας λάθη στις κρίσιμες. Ουσιαστικά, η χαριστική βολή στους Ερυθρολεύκους δόθηκε από ακόμα ένα καλάθι του Σιμόν στον αιφνιδιασμό που ανέβασε τη διαφορά στο +11 (90-79) τρία λεπτά πριν το τέλος. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 99-83 και τον κόσμο να αποθεώνει τον Πάσκολο στο φινάλε!

Δεκάλεπτα: 15-21, 41-41, 67-61, 99-83

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛέιν 10, Χίκμαν 2, Καλνιέτις 5 (1), Ραντούλιτσα 7, Ντράγκιτς (1), Μάτσβαν (1), Πάσκολο (1), Τσιντσαρίνι 7, Σάντερς 10, Σίμον 16 (2).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 11, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 8, Γουότερς 4, Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης 9 (3), Λοτζέσκι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags