Facebook Pixel Μαρινάκης, ο καλύτερος έμπορας
| 2017-02-04 16:30:00

Μαρινάκης, ο καλύτερος έμπορας

Μαρινάκης, ο καλύτερος έμπορας

Να σου πω τι περιμένω από τον επιχειρηματία κάθε ΠΑΕ. Βεβαίως επιχειρηματίας είναι, μπίζνες κάνει ο μεγαλομέτοχος κάθε ΠΑΕ, άσε ότι... ντρέπεται να το παραδεχθεί.

Να φτιάξει ομάδα! Αυτό περιμένω. Τότε μετράει ο παίκτης. Το προϊόν που θα μας παρουσιάσει στην αγορά να αξίζει χειροκρότημα. Τότε θα παραδεχθώ την προεδράρα. Να στήσει αξιόπιστο μαγαζί, κατάλληλα στελέχη και στην ανώνυμη εταιρεία του. Κινήσεις με βάθος χρόνου στην επιλογή προπονητή και ποδοσφαιριστών.

Το ένα του παεάρχη είναι να φυσάει η ομάδα του. Το άλλο να ενδιαφέρεται πραγματικά για το ποδόσφαιρο. Όχι να συμβιβάζεται, για να μην πω να τον βολεύει, να κυκλοφορεί η ομάδα του σε πρωτάθλημα με μπόλικη σκαρταδούρα.

Δεν υπάρχει στην Ελλάδα γνήσιος ποδοσφαιρικός επιχειρηματίας Εξαίρεση ο Χρήστος Πανόπουλος που παλεύει με μία ΠΑΕ αντιτουριστική, χωρίς πελατεία, και σε κάθε ευκαιρία δείχνει στην πράξη το ενδιαφέρον του και την ανησυχία γ’ αυτό το πρωτάθλημα που είναι για τα μπάζα.

Ο Μαρινάκης κάνει εμπόριο με τον Ολυμπιακό. Κάνει τη δουλειά του, δηλαδή. Μην τρελαθούμε. Να κατηγορούμε κάποιον επειδή η ανώνυμη εταιρεία του παρουσιάζει κερδοφορία.

Φοβερό! Στη μαλακισμένη Ελλάδα είναι αποδεκτός ο πρόεδρος ΠΑΕ αρκεί να... χάνει λεφτά. Κανένα πρόβλημα αν η ομάδα πάει από το κακό στο χειρώτερο. «Ο άνθρωπος αγαπάει την ομάδα,ρε, και τα σπρώχνει...».

Όχι μονάχα έχει στο τσεπάκι το πρωτάθλημα ο Μαρινάκης, το παίρνει για πλάκα κάθε χρόνο. Κάνει... τσέπη και με τον τρόπο που διαχειρίζεται την ανώνυμη εταιρεία του πρωταθλητή. Ο πετυχημένος ο Μαρινάκης. Ο πρώτος.

Κι εγώ, ο ποδοσφαιρόφιλος, τι κερδίζω που ο Μαρινάκης παίρνει πρωτάθλημα και κονομάει από το νταραβέρι των μεταγραφών; Δεν βλέπω μπάλα. Και ο Ολυμπιακός και το πρωτάθλημα είναι για φτύσιμο, ως θέαμα. Γιατί;

«Ύποπτος» είναι ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο από την... καψούρα του την οπαδική. Ασε, ρε. Την ομαδάρα του κι όλοι οι άλλοι να πάνε να διαλυθούνε. Δεν πάει έτσι. Αυτοί οι τύποι είναι επικίνδυνοι για το πρωτάθλημα, διότι όσο «καλό» χαρίζουν στην ομαδάρα τους, το εν λόγω «καλό» περνάει απαρατήρητο, δεν προσθέτει αξιοπιστία και ποιότητα και υγεία στο πρωτάθλημα.

Ο Μαρινάκης παίρνει το πρωτάθλημα. Υπόθεση προσωπική. Και του Ολυμπιακού. Όχι του ποδοσφαίρου. Ο Μαρινάκης πουλάει παίκτες διπλάσια και δεκαπλάσια απ’ όσο τους αγοράζει. Συγχαρητήρια, ειλικρινά. Αυτή, όμως, η πετυχημένη εμπορική του δραστηριότητα δεν αφορά, δεν εκφράζει το ντόπιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Κυρίως, η επιχειρηματική επιτυχία του Μαρινάκη και η αγωνιστική υπεροχή του Ολυμπιακού απέναντι σε προβληματικούς αντιπάλους, είναι δεδομένα τα οποία δεν ΕΠΙΔΡΟΥΝ θετικά στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Αυτό, βέβαια, δεν ενοχοποιεί τον Ολυμπιακό, απλά το σημειώνουμε.

Δεν υπάρχει καμιά ''δικαίωση Μαρινάκη'' από τη Δικαιοσύνη, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags