Facebook Pixel Τρελαμένοι στο Λιμάνι για τη «μεταγραφάρα» που... φρενάρει ο Μπέντο - Τι τρέχει με Μανωλά-Τοροσίδη!
| 2017-03-01 23:15:00

Τρελαμένοι στο Λιμάνι για τη «μεταγραφάρα» που... φρενάρει ο Μπέντο - Τι τρέχει με Μανωλά-Τοροσίδη!

Τρελαμένοι στο Λιμάνι για τη «μεταγραφάρα» που... φρενάρει ο Μπέντο - Τι τρέχει με Μανωλά-Τοροσίδη!

Γιατί βράζουν ξανά οι "ερυθρόλευκοι" με τον 47χρονο κόουτς; Τι κάνει ο Πορτογάλος και ποιον βάζει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο; O Σκύλος έχει το αποκαλυπτικό παρασκήνιο-φωτιά!

Ο Παναγιώτης Ρέτσος έπαιξε κόντρα στην Οσμανλίσπορ το δεύτερο επίσημο παιχνίδι του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού ως αμυντικός χαφ και αυτή φέτος είναι η τέταρτη διαφορετική θέση στην οποία χρησιμοποιείται από τον Πάουλο Μπέντο.

Αρχικά ξεκίνησε ως δεξιός μπακ στο ματς με την Αρούκα τον Αύγουστο, στη συνέχεια και για ένα μεγάλο διάστημα αγωνίστηκε στο αριστερό φτερό της άμυνας (λόγω του τραυματισμού του Ντε Λα Μπέγια), ενώ στη φυσική του θέση, αυτή του στόπερ δηλαδή, έχει παίξει ελάχιστες φορές. 

Πάντως, ο παίκτης δεν έχει φέρει καμία αντίδραση στον προπονητή του, καθώς αυτό που τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να παίζει στη βασική ενδεκάδα και να τα δίνει όλα για την ομάδα.

Από την άλλη, όμως, υπάρχει και μία άλλη άποψη εντός του συλλόγου ως προς τη διαχείριση του παίκτη. Σημαίνοντα στελέχη στην πειραϊκή ΠΑΕ σημειώνουν διαρκώς τους κινδύνους που υπάρχουν από τη διαρκή εναλλαγή θέσεων στον νεαρό άσο και αυτό που τονίζουν είναι ότι ποτέ κανένας παίκτης δεν έκανε καριέρα και δεν πήρε μεγάλη μεταγραφή χωρίς πρώτα να πάρει συγκεκριμένο ρόλο στο γήπεδο.

Μάλιστα, στο Λιμάνι φέρνουν δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα με αφορμή τα "πειράματα" του Μπέντο με τον 18χρονο άσο. Αρχικά, θυμούνται τον Κώστα Μανωλά, στον οποίο θεωρούν ότι ο Ρέτσος μοιάζει σε πολλά. Ο διεθνής αμυντικός αγωνίστηκε μόνο σε μία θέση (δεξιός στόπερ) στον Ολυμπιακό, δούλεψε πολύ σκληρά για να τη μάθει και κάνοντας μεγάλα παιχνίδια, τόσο με την ερυθρόλευκη φανέλα όσο και με την Εθνική ομάδα, κατάφερε να πάρει τη μεταγραφή των 15 εκ. ευρώ, ενώ τώρα να αξίζει πολλαπλάσια χρήματα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Από την άλλη, δε συνέβη κάτι ανάλογο με τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος, αν και είχε όλα τα προσόντα, δεν έκανε ποτέ την καριέρα που όλοι περίμεναν όταν πήγε στο Καμπιονάτο και τη Ρόμα. Στον Ολυμπιακό ο έμπειρος μπακ αγωνίστηκε σε πάρα πολλές θέσεις, από μπακ (και αριστερό) μέχρι εξτρέμ και εσωτερικός μέσος, με αποτέλεσμα να μην πάρει ποτέ "ταυτότητα" σαν παίκτης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποτε η Μπάγερν Μονάχου είχε αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον "Tόρο", όταν δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για το αν πρόκειται για "καθαρό" δεξιό μπακ. 

Αυτοί είναι οι προβληματισμοί που εγείρουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και θέλουν, επιτέλους, ο Ρέτσος να καθιερωθεί στη φυσική του θέση, αυτή του στόπερ, προκειμένου να εξελιχθεί όπως πρέπει και να κάνει το "μπαμ" στην καριέρα του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έφτασε μια ανάσα από την ΑΕΚ και τώρα πάει Ολυμπιακό – Θα γίνει τέτοιο γλέντι;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags