Facebook Pixel Συνέντευξη - κόλαση: «Δεν είναι μαλ... ο Μαρινάκης - Για γέλια ο ΠΑΟ με Λύμπε, μαύρο σκοτάδι στην ΑΕΚ»!
| 2017-03-02 11:30:00

Συνέντευξη - κόλαση: «Δεν είναι μαλ... ο Μαρινάκης - Για γέλια ο ΠΑΟ με Λύμπε, μαύρο σκοτάδι στην ΑΕΚ»!

του Γιώργου Κτενά
Συνέντευξη - κόλαση: «Δεν είναι μαλ... ο Μαρινάκης - Για γέλια ο ΠΑΟ με Λύμπε, μαύρο σκοτάδι στην ΑΕΚ»!

Ατάκες που θα κάνουν πάταγο απ' τον Νίκο Καραγιαννίδη στο Sportdog για τα πάντα όλα! Ποιος είναι ο "κουτσός", ποιοι είναι οι "καυλ...νοι" και γιατί έχει κόμπλεξ ο ΠΑΟΚ; Χαμός...

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον SportDog o Nίκος Καραγιαννίδης, για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Ο ιστορικός εκδότης της εφημερίδας Φίλαθλος, αναφέρθηκε στον Μπέντο και στο ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό, στην επόμενη μέρα του συλλόγου, στον τελειωμένο Καρντόσο αλλά και στους νεαρούς παίκτες των πρωταθλητών.

Έδωσε προβάδισμα στον "κομπλεξικό" ΠΑΟΚ για να κερδίσει το ντέρμπι της Τούμπας, αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό τού Μαρίνου Ουζουνίδη και του Νίκου Λυμπερόπουλου, αλλά και στο ...μαύρο σκοτάδι που υπάρχει στην ΑΕΚ.

Κύριε Καραγιαννίδη, πώς βλέπετε τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό με τον Μπέντο, την παραμονή του στην ομάδα κ.λπ.; Ήδη υπάρχει όνομα προπονητή στον Τύπο, ως υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Μπέντο.

"Είναι επόμενο ο Μαρινάκης να σκέφτεται την εναλλακτική λύση. Είτε άμεσα είτε για το προσεχές καλοκαίρι. Ένας άνθρωπος που ασχολείται σοβαρά με τη δουλειά του (και ο Μαρινάκης το κάνει για τον Ολυμπιακό) κάθεται και σκέφτεται. Την απόφαση δεν την παίρνει ο Μαρινάκης, τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού την παίρνουν, η πορεία του. Ο Μαρινάκης έχει τρία αγγούρια μπροστά του: Να διακριθεί και να προχωρήσει στην Ευρώπη (γιατί με το συμμετέχει στο Europa League είναι σα να παίζει στη Β' Εθνική, μια ομάδα που έχει μάθει να βρίσκεται στη βιτρίνα του Champions League), να προκριθεί στο Κύπελλο (ο Ατρόμητος γυαλίζει τα δόντια του, αν την πατήσει ο Ολυμπιακός δεν θα είναι μία απλή γκέλα, μία απλή απώλεια, αλλά συνέχεια αποτυχίας μετά από δύο ήττες στο πρωτάθλημα και ο Μαρινάκης θα βρεθεί στην κόψη: Τον διώχνω τώρα ή μετά; Αλλά αποτελεί μοντέρνα εκδοχή παράγοντα, δεν θα φέρει έναν παλαίμαχο να αναλάβει, αυτά ανήκουν σε άλλον αιώνα ποδοσφαιρικής σκέψης) και τρίτο αγγούρι είναι το ματς της Τούμπας. Που το λογικό φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ. Οπότε δεν αποφασίζει ο Μαρινάκης, αλλά τα γεγονότα. Αν είναι μάγκας, που είναι μάγκας και δεν λειτουργεί σα φυτό να γίνονται γεγονότα γύρω του και να στρέφει αλλού το πρόσωπο, θα αντιδράσει. Έχει τρία ανοιχτά μέτωπα, αλλά μπορεί να βγει νικητής και στα τρία. Υπάρχει βέβαια μία δυναμική αρνητικής ενέργειας που έχει δηλητηριάσει τον Ολυμπιακό".

Ενδιαφέρον θέμα στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα είναι η αξιοποίηση των Καρντόσο και Ανσαριφάρντ στην 11άδα του Ολυμπιακού.

"Δεν είναι μαλάκας ο Μαρινάκης να πει στον προπονητή: «βάλε αυτόν ή βάλε τον άλλον». Αν το κάνει, θα του πει αύριο ο προπονητής ότι εκείνος του είπε να πράξει με αυτόν τον τρόπο. Οπότε όταν θα φτάσουνε να πούνε στον προπονητή: αντε στο καλό και στην ευχή της Παναγίας, θα είναι διαφορετικό. Ο Καρντόσο είναι τελειωμένη ιστορία για τον Ολυμπιακό. Το παλικάρι αυτό δεν κάνει, τον πιάνεις και του λες: «κύριε δεν περπάτησε η συνεργασία μας, μην καταστρέφεσαι γιατί γράφει αρνητικά και για εσένα το κοντέρ. Δεν είναι σωστό να σε κρατάω και να μην σε χρησιμοποιώ, δεν κόλλησες με την ομάδα». Ο Καρντόσο δεν κάνει, είναι τελειωμένος. Το παλικάρι είναι φανερό για όποιον βλέπει, ότι ψυχολογικά πιέζεται για να παίξει και να δείξει πράγματα. Οπότε το δίλημμα δεν είναι Καρντόσο - Ανσαριφάρντ, αλλά ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να μη στηρίζεται σε έναν κουτσό ποδοσφαιριστή. Κουτσό όσον αφορά την παρουσία του στην ομάδα, την προσφορά του".

Πώς βλέπετε τους πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού;

"Πρόκειται για τρία πυρόκαυλα παιδιά, πολύ καυλωμένα που χρειάζονται όμως ειδική μεταχείριση, για να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα. Αν ήμουν ο Μαρινάκης, θα έκανα τα πάντα για να προσέξω αυτή την περιουσία του Ολυμπιακού. Ο προπονητής θα φύγει κάποια στιγμή, τα παιδιά θα μείνουν. Γι'' αυτό και θα χειραγωγούσα τον Τύπο που μπορώ να επιβληθώ και θα τους έλεγα: «Μαλάκες, άντε γαμηθείτε! Προσέξτε να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα!». Αλλά και για να μη γίνει αυτό που έγινε κάποτε με τον Νίνη, τον οποίο δε θεώρησα ποτέ μεγάλο ταλέντο. Αλλά ας δεχτούμε ότι ήταν: Ο Παναθηναϊκός τον κατέστρεψε. Γιατί ήταν διαφορετικό το 2010 και διαφορετικό το 1950, που έπαιξε ο Πελέ στα 15-17 του χρόνια μπάλα. Άλλες οι εποχές, άλλες οι απαιτήσεις. Πριν από 40-50 χρόνια μπορούσε να γίνει, σήμερα του παίκτη του γαμάς τα κωλοβάρδουλα αν τον βάλεις να παίξει σε ένα κρίσιμο ματς και σπάσει τα μούτρα του. Αυτά τα τρία παιδιά είναι μία κραυγαλέα, φωτεινή περίπτωση ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με οποιονδήποτε Ευρωπαίο. Αλλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα ο κατάλληλος εξοπλισμός και η κατάλληλη στελέχωση. Σήμερα το ποδόσφαιρο σχετίζεται με τη λεπτομέρεια και πρέπει και οι ΠΑΕ να ποντάρουν στη λεπτομέρεια".

Πώς περιμένετε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ;

"Είναι το κλασικό ντέρμπι. Πιο κλασικό και από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Είναι ντέρμπι που δεν έχει καμιά σχέση με το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ηρακλής, που ο ίδιος ο Ίβιτς είπε ότι ντράπηκε με ό,τι είδε από την ομάδα του. Υπάρχουν στα αποδυτήρια άγνωστες, αόρατες δυνάμεις, που φτιάχνουν το κλίμα και βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές σαν ταύροι στο γήπεδο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κάνουν αυτό που επιβάλλεται να κάνουν: Αίμα θέλουν, θα φάνε κόσμο. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός. Το φυσιολογικό, στατιστικά και ιστορικά, είναι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Ο κομπλεξικός ΠΑΟΚ, που δεν κοιτάζει να πάρει πρωτάθλημα αλλά το απωθημένο του είναι να κερδίσει μόνο τον Ολυμπιακό. Έχεις μία συγκεκριμένη ατζέντα ως ΠΑΟΚ, θα πρέπει να βλέπεις το ματς με τον Ολυμπιακό και τους τρεις βαθμούς που δίνει, όπως εκείνα εναντίον του Λεβαδειακού και της Βέροιας. Ο ΠΑΟΚ επειδή είναι κομπλεξική ομάδα θα βγει να κερδίσει τον Ολυμπιακό και θα νομίζει ότι πήρε το πρωτάθλημα. Ενώ είναι προβληματική ομάδα, γιατί έτσι δεν πηγαίνεις πουθενά. Να κερδίσεις τον Ολυμπιακό, αλλά να αντιμετωπίσεις αυτή τη νίκη όπως συμβαίνει εναντίον του Ατρομήτου".

Πώς βλέπετε τις μεταγραφές του χειμώνα που έκανε ο ΠΑΟΚ; Ειδικά ο Πρίγιοβιτς πηγαίνει πολύ καλά.

"Απαγορεύεται η κριτική δια ροπάλου. Είναι νωρίς. Να τους δούμε, πρώτα, για ένα διάστημα και μετά να αποφασίσουμε. Όχι για τον παίκτη ως παίκτη, αλλά για το αν έκανε σωστή κίνηση ο ΠΑΟΚ. Αν έδωσε εξετάσεις ο ΠΑΟΚ απέναντι στην καφεναική ιστορία του. Γιατί στην εποχή του Σαββίδη δεν έχει αλλάξει τίποτα ο ΠΑΟΚ, που πετάει τα λεφτά του και κάνει τις γκέλες των γκελών με επιλογές τύπου Άρνεσεν. Δεν θα κρίνουμε λοιπόν τον Πρίγιοβιτς και τον Ενρίκε, αλλά τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για τις επιλογές της".

Πώς βλέπετε τον Παναθηναϊκό και την περίπτωση του Ουζουνίδη;

"Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει φύλο. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός που ήταν και δεν συμπεριφέρεται ως ομάδα εξουσίας. Πάει, τελείωσε, συμπεριφέρεται σαν ελληνικό ποδοσφαιρικό μέγεθος και όχι ως ευρωπαϊκό. Είναι ομάδα διαμαρτυρίας. Αυτό σημαίνει ότι έχει αλλοιωθεί και συνεχίζει να αλλοιώνεται γεννετικά το dna της ομάδας. Δεν μιλάμε για σύλλογο και αυτές τις μαλακίες που λένε, αλλά για εταιρεία. Ανώνυμη εταιρεία, που έχει αναλάβει να διαχειρίζεται κοινωνικά, πολιτιστικά και, φυσικά, ποδοσφαιρικά την αγάπη ενός τεράστιου πλήθους, ενός μεγάλου όγκου ανθρώπων που γουστάρουν τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει σύλλογος, ούτε σωματείο είναι. Είναι μία εμπορική εταιρεία που παίρνει παίκτες, πηγαίνει στο γήπεδο και παίζει μπάλα.

Τώρα όσον αφορά τον Ουζουνίδη, δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του. Δεν ξέρουμε αν ήταν η σωστή επιλογή να πάρει τον Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκός, καθώς δεν τον πήρε γιατί στρατηγικά αποφάσισε ότι θέλει αυτόν. Έδιωξε τον Στραματσόνι και βρήκε μπροστά του κάποιον εύκαιρο, που είχε θετικό πρόσημο στην προηγούμενη ομάδα του. Αλλά επειδή μία ομάδα πηγαίνει αλλά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο προπονητής είναι εκείνος που του ανήκει η επιτυχία. Τυχαία είναι η επιλογή του και δεν ήρθε μετά από σκέψη. Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του Ουζουνίδη, λοιπόν, γιατί ένας σοβαρός επαγγελματίας θα ήθελε να αρχίσει από το 0 και όχι στη μέση ενός πλάνου που είναι αποτυχημένο. Κανονικά θα έπρεπε να πει ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε λάθος δρόμο, δεν θα κριθεί ο ίδιος και για να αλλάξει και να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα, χρειάζονται εκείνα και εκείνα. Εδώ πήγαν και πήραν τον Λυμπερόπουλο χωρίς κριτήρια. Επειδή ήταν παλιός παίκτης της ομάδας, λέει! Πλάκα κάνουμε; Δεν τον απορρίπτω, αλλά με τι φόντα παίρνεις τον Λυμπερόπουλο; Ή τον Φύσσα; Είναι για να γελάμε".

Το σχόλιό σας για την ΑΕΚ;

"Μαύρο σκοτάδι, στην ΑΕΚ δεν βλέπω τίποτα. Μία ομάδα που προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι η ΑΕΚ. Και δεν πατάει καλά η ομάδα. Δεν ξέρεις τι θα κάνει μέσα στο γήπεδο, αν θα χάσει, αν θα κερδίσει κ.λπ. Εγώ δεν ασχολούμαι με το αποτέλεσμα, βλέπω τι κάνει η ομάδα στο γήπεδο. Κι αυτό που κάνει η ΑΕΚ είναι λίγο, χαμηλού επιπέδου ποδόσφαιρο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags