Facebook Pixel Το βάρος στη Euroleague
| 2017-03-02 12:54:00

Το βάρος στη Euroleague

Το βάρος στη Euroleague

Μπασκετική η σημερινή ημέρα, με τις αναμετρήσεις της Euroleague να κλέβουν την παράσταση.

Ζαλγκίρις Κάουνας - Φενερμπαχτσέ

 

Όποιος την υποτίμησε στην αρχή της χρονιάς, προφανώς το έχει μετανιώσει. Η Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν γι' ακόμα μία φορά εντυπωσιακή και με 86-91 έριξε στο καναβάτσο τη Μπάμπεργκ. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρέθηκε σε πολύ καλό βράδυ επιθετικά (σούταρε με 60.7% στα δίποντα και 56.5% στα τρίποντα) με αποτέλεσμα να βελτιώσει σε 10-13 το ρεκόρ της στη Euroleague. «Όλα τα λεφτά» οι Λεκαβίτσιους (G) και Γιανκούνας (F) που σημείωσαν από 29 και 24 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη, σημαντική νίκη πανηγύρισε την προηγούμενη εβδομάδα η Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και παρά την απουσία του Βασίλη Σπανούλη, λίγο έλειψε να ηττηθεί. Εν τέλει έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 67-64 και βελτίωσε 15-8 το ρεκόρ της στη Euroleague. Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε με νίκη κι εντός των συνόρων (73-85 την Καρσίγιακα στην παράταση, συνεχίζει στην 1η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος μαζί με την Εφές), ωστόσο τα δυσάρεστα νέα ήρθαν από το αγωνιστικό ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σλούκας (G, 10.2π., 50%τρ., 4.5ασ.) έκανε επέμβαση στο γόνατο και τέθηκε νοκ άουτ, ενώ τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις θα χάσει κι ο Βέσελι (F/C, 10.6π., 4.4ρ.) που υπέστη διάστρεμμα. Κοινώς, η Φενέρ έχασε τον καλύτερο δημιουργό της και τον τρίτο της σκόρερ, που παράλληλα είναι από τους πιο αξιόπιστους ψηλούς της.

 

Με βάση τις απουσίες της Φενέρ και την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ζαλγκίρις, το 2.50 που συναντάμε στον άσο μοιάζει value. Καλύτερα, όμως, να κοιτάξουμε τους πόντους. Βρισκόμασταν ανάμεσα στο over 74.5 των Λιθουανών και το under 79.5 των Τούρκων. Κρατήσαμε το δεύτερο, που έτσι κι αλλιώς είναι πιο χαμηλό από τον μ.ο. της Φενέρ (77.1π.).

 

Ζαλγκίρις Κάουνας - Φενερμπαχτσέ Φενέρ Under 79.5 Points (1.80)

 

Μακάμπι – Ολυμπιακός

 

Πήρε με πολλά προβλήματα κι ως το απόλυτο αουτσάιντερ στη Μόσχα, ωστόσο ήταν... κάπως ανταγωνιστική κι εν τέλει έχασε μόλις με 12 πόντους από την ΤΣΣΚΑ. Ο Λάντεσμπεργκ (F) με 19 πόντους και ο Ραντ (F) με 14 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τη Μακάμπι, η οποία άφησε θετικές εντυπώσεις, ωστόσο υποχώρησε στο 8-15 και πλέον οι ελπίδες της για πρόκριση στα playoffs είναι ελάχιστες. Σίγουρα, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί καλύτερα την έδρα της (5-6 ρεκόρ), αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, αυτό μόνο εύκολο δεν φαντάζει, από τη στιγμή που υπάρχουν τεράστια αγωνιστικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί θα παραταχθούν δίχως τους Αλεξάντερ (F/C, 1.5π.), Γκάουντλοκ (G, 17.3π.), Σμιθ (F, 9.8π., 5.9ρ.) και Μίλερ (F,, 7π., 3.3ρ.) που είναι τραυματίες, κάτι που συνεπάγεται πως ετοιμοπόλεμοι είναι μόλις 8 παίκτες! Σημειώνεται πως αποκτήθηκε ο Σίμπσον (F) από τη Νίμπουρκ, ακόμα, όμως, δεν είναι έτοιμος. Για το πρωτάθλημα Ισραήλ (15-5), επικράτησε δύσκολα της Μακάμπι Χάιφα με 97-96.

 

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά στην Πόλη και παρά το γεγονός ότι τελικά έχασε από τη Φενέρμπαχτσε με 67-64, υπήρξε ικανοποίηση για το γεγονός ότι διατήρησε τη διαφορά των 9 πόντων με την οποία είχε επικρατήσει των Τούρκων στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός είναι μόνος του στην 3η θέση με ρεκόρ 16 νίκες και 7 ήττες, επομένως στα ματς που ακολουθούν θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό αν θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs ή όχι. Η σημαντική είδηση είναι πως ούτε στο Τελ Αβίβ θα έχει τον αρχηγό του. Ο Σπανούλης (G, 12.8π., 6.2ασ.) συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον προσαγωγό του, τουλάχιστον, όμως, επιστρέφει ο Γιανγκ (C). «Έχουμε μπροστά μια επικίνδυνη αποστολή, γιατί η Μακάμπι είναι πολύ ανταγωνιστική στην έδρα της. Είχε κάνει κοιλιά, από την οποία φαίνεται πως έχει ανακάμψει. Αυτό φαίνεται από τις δύο σερί νίκες που έχει εντός έδρας, με Ούνικς και Μπασκόνια», δήλωσε ο coach Σφαιρόπουλος. Για τη Basket League, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Πάτρα με 70-87, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Παπαπέτρου (F) με 15 πόντους.

 

Τι θα ποντάρουμε; Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, με τις πολλές απουσίες της Μακάμπι, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος ακόμα και χωρίς τον Σπανούλης. Παράλληλα, έχει ισχυρότερο βαθμολογικό κίνητρο, ενώ φέτος έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει σημαντικές εκτός έδρας νίκες. Σε λογικά πλαίσια το χάντικαπ, κρατάμε το διπλό με -3.5 πόντους.

 

Μακάμπι – Ολυμπιακός 2 (-3.5) (1.75)

 

Περισσότερα σημεία για ποντάρισμα στο Foxbet.gr!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags