Facebook Pixel Η Ξάνθη… σκόρπισε τον Παναιτωλικό και άγχωσε την ΑΕΚ!
| 2017-04-05 16:53:00

Η Ξάνθη… σκόρπισε τον Παναιτωλικό και άγχωσε την ΑΕΚ!

Η Ξάνθη… σκόρπισε τον Παναιτωλικό και άγχωσε την ΑΕΚ!

Σε τροχιά πλέι οφ βρίσκεται πλέον η Ξάνθη, η οποία νίκησε άνετα με 3-0 τον Παναιτωλικό με δύο γκολ του Γιουνές και έναν τον Βασιλακάκη και πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση, πάνω από την Ένωση.
 

«Ζωντανή» στο κυνήγι της ΑΕΚ και της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα της Super League που δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στα play off έμεινε ο Ξάνθη, η οποία επικράτησε σε αγώνα της 27ης ημέρας στα Πηγάδια 3-0 του -αδιάφορου βαθμολογικά- Παναιτωλικού και πλέον είναι στο +1 από την Ένωση, αλλά με ματς παραπάνω (αύριο είναι το Πλατανιάς - ΑΕΚ).

Σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων της νικήτριας ο Τυνήσιος Γιουνές στο 3΄ και στο 38΄ με πέναλτι φθάνοντας τα 17 στη διοργάνωση, ενώ το 3ο σημείωσε ο Βασιλακάκης στο 59΄.


Το... τελείωσε πριν ξεκινήσει!

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς στον αγώνα. Στο 3ο λεπτό ο Πιτσέλι έκλεψε την μπάλα, ο Βασιλακάκης έβγαλε κάθετα την μπάλα στην περιοχή του Παναιτωλικού, όπου ο Γιουνές μόνος προ του Κυριακίδη πλάσαρε σωστά για να κάνει το 1-0. Η Ξάνθη συνέχισε την πίεση στην άμυνα της ομάδας του Αγρινίου και στο 8΄ ο Γουάλας έκανε το δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κυριακίδης δήλωσε «παρών» και απομάκρυνε την μπάλα.

Ο Παναιτωλικός απείλησε στο 15΄ με δυνατό σουτ του Πάουλο, το οποίο έφυγε πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς. Οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μία ευκαιρία στο 21΄, όταν τακουνάκι του Γιουνές από μεταβίβαση του Βασιλακάκη δεν αιφνιδίασε τον Κυριακίδη. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο διάστημα αυτό και στο 28΄ ο Πάουλο έκανε το σουτ για τον Παναιτωλικό, ο Ζίβκοβιτς όμως ήταν σε ετοιμότητα. Στο 34΄ νέο σουτ του Πάουλο έδιωξε με δυσκολία ο Ζίβκοβιτς και απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή ο Φλίσκας.

Η Ξάνθη όμως ήταν αυτή που έφθασε στο 2ο γκολ στο 38΄, ξανά με τον Γιουνές. Ο Αρετόπουλος έδειξε -αυστηρή πάντως- ανατροπή του Τυνήσιου από τον Παπάζογλου, το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος, για να «γράψει» το 2-0 και το 17ο τέρμα του στο πρωτάθλημα, ενώ έγινε και ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης στην ιστoρία της στην Super League. Στο 45΄ ο Γιουνές έπιασε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη. Στο 43΄ σουτ του Τσοκάνη έδιωξε ο Ζίβκοβιτς που δεν επέτρεψε στον Παναιτωλικό να μειώσει το σκορ.

Το 2ο ημίχρονο ήταν επίσης πολύ καλό αγωνιστικά και για τις δύο ομάδες, με πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 58΄ ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι, όταν η μπάλα από σέντρα του Λόπες βρήκε στον Παπαγεωργίου, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (59΄) η Ξάνθη έφθασε στο τρίτο τέρμα.
Μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Παναιτωλικό, οι παίκτες της Ξάνθης έβγαλαν την αντεπίθεση με τον Πιτσέλι, ο οποίος μεταβίβασε στον Λουσέρο που τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Γιουνές, το πλασέ του όμως απέκρουσε ο Κυριακίδης. Η μπάλα έφθασε στον επερχόμενο Βασιλακάκη που δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει και να σιγουρέψει τη νίκη της ομάδας του.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες κάρτες: Γουάλας, Καμαρά / Ροντρίγκες, Μάκος, Λόπες

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Παπαγεωργίου, Λουσέρο, Ντε Λούκας (62΄ Καμαρά), Γουάλας, Βασιλακάκης (83΄ Μεχία), Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι (71΄ Τριάδης), Γιουνές.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Ροντρίγκες, Ρόσα (46΄ Κλέσιο), Μάκος (64΄ Μπράβο), Παπάζογλου, Ρέι, Μαρκόβιτς, Τσοκάνης (64΄ Ρότσα), Πάουλο, Λόπες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags