Facebook Pixel Γιατί τέτοια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;
| 2017-05-01 19:21:00

Γιατί τέτοια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Γιατί τέτοια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;

Έντονος αναβρασμός επικρατεί μερικές ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. O SportDog αναλύει την κατάσταση που δημιουργείται...

Το πρωτάθλημα τελείωσε με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Τί μας έμεινε; Ο τελικός του Κυπέλλου, ο οποίος μονοπωλεί το ενδιαφέρον, πριν την έναρξη των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα είναι μετά από 34 χρόνια οι φιναλίστ του θεσμού, οι οποίοι τυχαίνει να έχουν κοινές καταβολές. Και όχι μόνο ιστορικές, αλλά πλέον και διοικητικές, αφού οι δύο ηγέτες του συλλόγου χαίρουν κοινής καταγωγής. Πόντιος, Σανταίος το αφεντικό των Θεσσαλονικέων, Πόντιος, Καρσλής ο ισχυρός άνδρας της αθηναϊκής ομάδας.

Σαββίδης και Μελισσανίδης διατηρούν χρόνια φιλίας, η οποία φέρεται να διαταράχθηκε τους τελευταίους μήνες, με τη φημολογία να αναφέρει στο σενάριο, ότι υπήρξε ερυθρόλευκη προσέγγιση προς την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Οι δύο άνδρες πάντως πριν τον ορισμό της έδρας του τελικού, είχαν επικοινωνία και συμφώνησαν για το πανθεσσαλικό, δείχνοντας, ότι δεν έχουν καμία κόντρα. Μάλιστα ο γιος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ εξήρε τη συμπαρουσία της ΑΕΚ στον τελικό και του ηγέτη της Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όπως σας ενημέρωσε ο SportDog, Ο Γιώργος Σαββίδης τόνισε «πως ο πατέρας του και ο Δημήτρης Μελισσανίδης», ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος στον γάμο του, «θα δείξουν σε όλους το προσεχές Σάββατο τι σημαίνει καθαρό και δίκαιο ποδόσφαιρο». Και κατέληγε η ανάρτησή του στο Instagram: «Δύο Πόντιοι θα σας δείξουν τι σημαίνει καθαρό και δίκαιο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ας σηκώσει το τρόπαιο η ισχυρότερη ομάδα. Ελπίζω ότι θα είμαστε εμείς».

Την ίδια ημέρα, οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ ανέβασαν τους τόνους με επιθετική ανακοίνωσή τους, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Λίγες ώρες αργότερα αναρτήθηκε εξίσου προκλητική και συνάμα ειρωνική απάντηση της Original 21 στη Θύρα 4.

Είναι προφανές, ότι οι συμπεριφορές και των δύο οργανισμών είναι αλλοπρόσαλες. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση στον τελικό έκανε περίεργες δηλώσεις, λέγοντας «περίμενέ με Μελισσανίδη. Ερχομαι να πάρω αυτό που μου ανήκει». Στην ουσία έριξε το γάντι, το οποίο η ΑΕΚ δεν σήκωσε ποτέ. Ίσως για λόγους στρατηγικής, ίσως και όχι... Στη συνέχεια ο γιος Σαββίδη έστειλε... ποντιακό μήνυμα που μετρίασε τις εντάσεις στο σκηνικό, αλλά τα πνεύματα των οπαδών ήταν έτσι και αλλιώς οξυμένα.

Βλέπετε, μπορεί τα αφεντικά να τα βρίσκουν, οι οπαδοί όμως δεν ξεχνούν. Ανάμεσα σε ΠΑΟΚτζήδες και Ενωσίτες έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Το κακό ξεκίνησε από τη Λαμία, στον τελικό του Χάντμπολ το 2010 και τώρα όλοι κάνουμε την προσευχή μας, να μην φουντώσει στον Βόλο. Πρέπει να μάθουν όμως και οι οπαδοί, ότι δεν πρέπει να «σκοτώνονται» για τις ομάδες τους. Γιατί... άλλοι δεν τις βλέπουν, όπως αυτοί, οι οποίοι στο τέλος είναι οι ουσιαστικά χαμένοι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags