Facebook Pixel Αυτή η Γιουβέντους "δαγκώνει"! Ιγκουαΐν-Μπουφόν "κατάπιαν" τη Μονακό και πάνε για κούπα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-05-03 23:33:00

Αυτή η Γιουβέντους "δαγκώνει"! Ιγκουαΐν-Μπουφόν "κατάπιαν" τη Μονακό και πάνε για κούπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή η Γιουβέντους "δαγκώνει"! Ιγκουαΐν-Μπουφόν "κατάπιαν" τη Μονακό και πάνε για κούπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Αργεντινό "κανονιέρη" να σκοράρει δις και τον γερόλυκο πορτιέρε να... κατεβάζει ρολά, οι "μπιανκονέρι" νίκησαν στην έδρα της Μονακό (2-0) και ετοιμάζονται για τελικό!

Αν και η Μονακό είναι συνήθως αυτή που μπαίνει δυνατά όταν παίζει εντός έδρας, η Γιουβέντους ήταν πολύ «διαβασμένη» και ήταν εκείνη που πίεσε από την αρχή προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες των Μονεγάσκων. Οι Γιουβεντίνοι είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και… γυρόφερναν γύρω από τα αντίπαλα, ωστόσο δεν μπορούσαν να φτιάξουν κάποια κλασσική ευκαιρία στα πρώτο δεκάλεπτο επειδή υστερούσαν στην τελική πάσα. Αντίθετα, η ομάδα που απείλησε σοβαρά για πρώτη φορά ήταν η Μονακό, όταν στο 13’ ο Εμπαπέ βρέθηκε ολομόναχος στην «καρδιά» της περιοχής έπειτα από γέμισμα, αλλά έπιασε αδύναμη κεφαλιά που μπλόκαρε ο Μπουφόν. Ο σπουδαίος Ιταλός γκολκίπερ χρειάστηκε επίσης να επέμβει τόσο σε προβολή του Εμπαπέ στο 16’ όσο και σε κεφαλιά του Φαλκάο στο 19’.

Η Μονακό είχε πλέον ξεθαρρέψει για τα καλά και ανέβασε τον ρυθμό, ωστόσο αυτό ήταν… βούτυρο στο ψωμί της Γιούβε που βρήκε χώρους και κατάφερε να πετύχει το γκολ που έψαχνε στην αντεπίθεση. Στο 29’ οι Ιταλοί βγήκαν στην κόντρα με… σεμιναριακό τρόπο. Ο Ντιμπάλα έκανε φανταστικό τακουνάκι στον Άλβες, ο οποίος έδωσε στον Ιγκουαΐν και προωθήθηκε για πολλοστή φορά στην αναμέτρηση. Ο Ιγκουΐν πάσαρε εκ νέου στον Άλβες, ο οποίος φάνηκε να χάνει την μπάλα προς στιγμήν, αλλά αιφνιδίασε τους πάντες με ένα εκπληκτικό τακουνάκι… πάρε-βάλε στον Ιγκουαΐν που δεν αστόχησε με δεξί πλασέ!

Στο δεύτερο μέρος η Μονακό μπήκε αποφασισμένη να πιέσει για να ισοφαρίσει άμεσα. Μόλις στο 47’ ο Φαλκάο βρέθηκε στην περιοχή απέναντι στον Μπουφόν, όμως ο Ιταλός μπλόκαρε το πλασέ του. Το ίδιο συνέβη στο 49’, όταν ο Ιταλός βγήκε και μάζεψε προ του Εμπαπέ μετά από κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, αλλά στο 51’ που μπλόκαρε το σουτ Σίλβα.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, η εξέλιξη ήταν… καρμπόν με το πρώτο ημίχρονο αφού πάλι η Γιουβέντους βρήκε τον τρόπο να σκοράρει! Οι Τορινέζοι «προειδοποίησαν» στο 54’ με τον Μαρκίζιο να κλέβει την μπάλα και να πλασάρει, αλλά να νικιέται από τον Σούμπασιτς, όμως στο 59’ο Κροάτης γκολκίπερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Ιγκουαΐν έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, ο Άλβες τον βρήκε με σέντρα ακριβείας και ο Αργεντινός πέτυχε το δεύτερο γκολ με προβολή με το αριστερό!

Έκτοτε, η Γιουβέντους έδωσε χώρο στους αντιπάλους για να οχυρωθεί στην άμυνά της και να υπερασπιστεί το ήδη μεγάλο προβάδισμα που είχε εξασφαλίσει. Η Μονακό τα έδωσε όλα, αλλά φαινόταν ότι κάτι της έλειπε προκειμένου να απειλήσει σοβαρά, ενώ όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Ζαρντίμ έδειχναν να μένουν από δυνάμεις. Η τελευταία ευκαιρία των Μονεγάσκων ήρθε με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, αλλά και πάλι ο Μπουφόν «οριζοντιώθηκε» αποκρούοντας την κεφαλιά του Ζερμέν και δείχνοντας για ακόμα μια φορά το πόσο πολύ θέλει την Κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του!

Μονακό(Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Ντιράρ, Γκλικ, Ζέμερσον, Σιντιμπέ, Λεμάρ (67’ Ζερμέν), Φαμπίνιο, Μπακαγιόκο (66’ Μουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (81’ Τουρέ), Φαλκάο, Εμπαμπέ

Γιουβέντους (Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς (89’ Λεμινά), Μαρκίζιο (81’ Ρινκόν), Ντάνι Άλβες, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (77’ Κουαδράδο)
 

 

Монако - Ювентус 0:2. Обзор матча. Лига Чемпионов 2016/17. 1/2 финала. 1-й матч. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags