Facebook Pixel Κετσετζόγλου: «Μη γίνεσαι Σάββας και Γαύρος»
| 2017-05-09 21:07:00

Κετσετζόγλου: «Μη γίνεσαι Σάββας και Γαύρος»

Κετσετζόγλου: «Μη γίνεσαι Σάββας και Γαύρος»

Ο τελικός δεν γυρίζει πίσω. Η κούπα δεν γυρίζει πίσω. Ακόμη κι αν… αυτοκτονήσει από τύψεις αυτός ο Καλφόγλου τίποτα δεν θα γίνει. Ο

Ό,τι έγραψε δεν ξεγράφει και το ξέρουν στον ΠΑΟΚ για αυτό άλλωστε πρότειναν στην ΑΕΚ να… ζητήσει επανάληψη του αγώνα. Δεν πειράζει δεν χρειάζονται επαναλήψεις. Θα γίνουν πολλοί άλλοι αγώνες. Οχι για αυτό το κύπελλο, το τσίγκινο, που πήρε ο ΠΑΟΚ αλλά για το μέλλον. Αυτό που μένει είναι η ντροπή όχι το να πάρεις ένα τίτλο με γκολ - ΜΗ ανθρώπινο λάθος αλλά για να μην πεις απλά ότι το πήρες έτσι να γίνεσαι… Σάββας και Γαύρος. Να διαβάζεις άρθρα δημοσιογράφων του ΠΑΟΚ να αναρωτιούνται “τι λέγαμε για το “χέρι” του Πατίτο στο Καραϊσκάκη” και να βλέπεις την φωτό του Αργεντίνου δευτερόλεπτα πριν καρφώσει, που δεν δείχνει και τίποτα, σε προφίλ ΠΑΟΚτζήδων και δεν εννοώ μόνο στον Γιώργη που είναι μια κατηγορία μόνος του και δεν εκφράζει κάτι πέραν του εαυτού του. Εχει και πιο κάτω, πιθανότατα, αλλά δεν βλέπω να πηγαίνουν γιατί δεν θα χρειαστεί επειδή όλα τα… ωραία κάποτε τελειώνουν και για κάποιους τελειώνουν γρήγορα. Αν η απόδειξη πάντως φίλοι μου για το ότι ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει ξανά είναι ότι πήρε ένα κύπελλο σε τελικό που κρίθηκε από διαιτητικό λάθος τότε να χαίρεστε το… μεγάλωμα σας. Κατά τα άλλα το μόνο που μπορούμε να επαναλάβουμε είναι ότι ο καιρός έχει γυρίσματα αλλά όχι για τον ΠΑΟΚ. Για τον Ολυμπιακό που 20 χρόνια πλαστογράφησε την ιστορία του ποδοσφαίρου για τα φράγκα του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τον ΠΑΟΚ έχει μόνο χλεύη… Αλλά 20 χρόνια με ένα Σαββατόβραδο δεν είναι το ίδιο…

Ας μιλήσουμε και αγωνιστικά λοιπόν αφού εξαντλήθηκε το θέμα και όλοι έχουν κατανοήσει τι έγινε στο Βόλο το Σάββατο. Ο τρόπος λοιπόν που ο Τζάλμα περνάει δύο φορές τον Ντίντακ στο πρώτο γκολ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι η ΑΕΚ ήθελε το κύπελλο λιγότερο κι ας το έπαιρνε στο τέλος όπως θα μπορούσε να συμβεί με φυσιολογική εξέλιξη αν δεν γινόταν το “έγκλημα” Καλφόγλου. Το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό. Σίγουρα δεν περίμενα όπως και κανείς που γνωρίζει τι σημαίνει ΑΕΚ ότι το Σάββατο τα μάτια θα γυάλιζαν όπως στον περυσινό τελικό που είχε 1000 φορές μεγαλύτερη σημασία. Περίμενα όμως περισσότερους διακριθέντες από δύο (Βράνιες, Λάζαρο) και πιο έξυπνο παιχνίδι. Ο μόνος δικαιολογημένος από τους υπόλοιπους, ο Αραούχο, μπορούσε να κάνει πάρτι με αυτή την άμυνα, και δεν πήρε ΜΙΑ φορά σωστά την μπάλα. Οι δύο έχοντες κάθετη πάσα ο Μάνταλος κι ο Πατίτο δεν τον έβγαλαν ΜΙΑ φορά έστω όχι μόνο του αλλά έστω στο ένας με ένας με τον Βαρέλα π.χ που για τον Αραούχο θα ήταν σαν τετ α τετ… Η ευθύνη βαραίνει βέβαια κυρίως αυτούς τους δύο όμως και η ομάδα θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί καλύτερα για να επιδιώξει αυτό το πολύ απλό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Οσο επιφυλακτικός και μαζεμένος κι αν ήταν ο ΠΑΟΚ η ΑΕΚ έχει παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν διαφορά και δεν έκαναν σε αυτό το ματς. Δυστυχώς… Πάντα μετά από μια ήττα έστω και άδικη αρχίζουν οι αμφιβολίες για όλους και για όλα ιδίως όταν είναι σε τελικό και χάνεται ένα τρόπαιο. Με μια ψύχραιμη όμως ματιά στις δύο εντεκάδες θα ήθελα στην ΑΕΚ τον Μάτος. Και τέλος. Κανέναν άλλο από τους 11 που άρχισαν στον ΠΑΟΚ δεν θα ήθελα στη δική μας εντεκάδα. Ομως… Θα ήθελα έναν καλύτερο από τον Ντίντακ και από τον Λέοβατς στα αριστερά, ένα εξτρέμ ακόμη, καλύτερο θεωρητικά και ακριβότερο από όσους έχουμε για να πάρει φανέλα σπίτι και βέβαια από αυτούς που έβαλε ο ΠΑΟΚ, ένα επιπλέον χαφ που να μπορεί να παίζει και οκτάρι και δεκάρι με άλλα χαρακτηριστικά από τον Αϊντάρεβιτς και κυρίως την δυνατότητα των 20-30 μέτρων με την μπάλα και της πάσας, και, λυπάμαι που το λέω, θα ήθελα και τερματοφύλακα παρότι έχουμε τον Μπάρκα τον καλύτερο Ελληνα της νέας γενιάς, τον Ανέστη αλλά και τον Τσιτώντα που επίσης τον θεωρώ άριστη περίπωση.

Αφού όμως η ΑΕΚ δεν μπορεί εδώ και χρόνια να εξελίσει τους τερματοφύλακες της σε τερματοφύλακες πρωταθλητισμού, ε ας φέρει έναν πολύ έμπειρο και ποιοτικό να μην μπορεί τουλάχιστον να γίνει… χειρότερος όπως έχουν γίνει όλοι όσοι έχουν έρθει στην ΑΕΚ… Από τον… Κωνσταντόπουλο, που στην ΑΕΚ ήρθε μετά από σουπερ χρονιά στην Κέρκυρα… διασύρθηκε και μετά πήγε Αγγλία και ανέβηκε Πρέμιερ (!) με την Μίντλεσμπρο, τον Βούρα που ήρθε ψηφισμένος από τους αντιπάλους καλύτερος γκολκίπερ Β Εθνικής και δεν έγινε βασικός ούτε στη… Γ και αμφιβάλω αν βρει ομάδα το καλοκαίρι σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, τον Μπάρκα που έχει προδιαγραφές για μεγάλα πρωταθλήματα και στην ΑΕΚ κάθε μήνα εμφανίζεται χειρότερος και βέβαια τον Ανέστη που και στον τελικό δεν… βγήκε. Οπως δεν… βγαίνει από την Β Εθνική ακόμη όταν ήρθε στην ΑΕΚ και οι αφελείς λέγαμε πως μόλις φτιάξει και την έξοδο, δυο μέτρα παλικάρι, θα πάρει την φανέλα και της… Εθνικής στο σπίτι. Το ότι ο Ενρίκε ήταν οφσάιντ δεν σημαίνει ότι κοιτάμε την μπάλα να έρχεται όπως την θέλει κάθε τερματοφύλακας για να βγει να την αρπάξει, να την διώξει ή να την ΣΚΑΣΕΙ ρε παιδί μου και περιμένουμε στη γραμμή… ΒΓΕΣ ΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. Αυτή ήταν η… τελευταία λέξη μου όπως και αλλων συναδέλφων πριν το τέλος. Δεν θέλει πολλά η ΑΕΚ λοιπόν. Προπονητή έχει. Με τα καλά και τα άσχημα, τον ξέρουμε πλέον καλά.

Με την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω και πάλι ολόψυχα που μας χάρισε πάλι τις… Κυριακές μας. Σε ευχαριστώ Μανόλο, τώρα που το χρειάζεσαι… Και στο κάτω κάτω σε ένα πρωτάθλημα που ψηφίζεται καλύτερος προπονητής ο… Ιβιτς των 200 χιλιάδων που μέχρι πέρυσι δούλευε μόνο σε υποδομές ο Μανόλο είναι μέχρι και πολυτέλεια. Πάντα βέβαια εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Είμαι αισιόδοξος. Είτε μείνει ο αγαπητός Μανόλο που είναι το πιθανότερο είτε έρθει για οποιοδήποτε λόγο κάποιος άλλος η ΑΕΚ έχει εξαντλήσει την… αυτοκαταστροφή με τις περυσινές επιλογές οπότε δεν φοβάμαι. Θα έχουμε προπονηταρά του χρόνου. Αυτά. Και Καλή αρχή την Πέμπτη για την Βασίλισσα μας. Σε ευχαριστώ Θεέ μου που στο μπάσκετ είμαστε εδώ και δεν πανηγυρίζουμε πλέον την… παραμονή.

ΠΗΓΗ: aek365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags