Facebook Pixel Τρελαμένος ο Αϊβάζης με όσα έγιναν στον τελικό!
| 2017-05-09 22:06:00

Τρελαμένος ο Αϊβάζης με όσα έγιναν στον τελικό!

Τρελαμένος ο Αϊβάζης με όσα έγιναν στον τελικό!

Συγκλονιστική μαρτυρία του Γιάννη Αϊβάζη για όσα έζησε στον τελικό Κυπέλλου. Καταγγελίες για αστυνομική βία, παντελής απουσία ελέγχου και εγκαταστάσεις που μετατράπηκαν σε πολεμοφόδια.

Όσα έζησε στο Πανθεσσαλικό στάδιο, πριν τον τελικό Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, περιέγραψε ο Γιάννης Αϊβάζης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Ο γνωστός ηθοποιός, που ήταν παρόντας στον τελικό, τόνισε πως έφτασε δίπλα στην θύρα τον επισήμων, χωρίς κανείς να του ζητήσει εισιτήριο, σχολίασε την ακαταλληλότητα του γηπέδου και τα ανύπαρκτα μέσα ασφαλείας, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για επίθεση από αστυνομικούς στον κόσμο που κατευθυνόταν στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για όσα έγιναν στον τελικό: «Άκουσα πολλά πράγματα για τον τελικό, θέλω να σταθώ στα σημαντικά από όσα έζησα. Φτάσαμε στον Βόλο γύρω στις 17:00. Στο λιμάνι ήταν όλα ήταν καλά, οπαδοί έπιναν τσίπουρα, κόσμος παντού, ήταν πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα. Ένα τέταρτο μετά, όταν έφτασα στο γήπεδο και μπαίνοντας στη θύρα 107, δίπλα από τα επίσημα, ξεκίνησαν τα επεισόδια στη μεριά της γέφυρας. Τα επεισόδια αυτά ξεκίνησαν ανάμεσα σε οπαδούς και ανθρώπους της ασφάλειας σεκιούριτι, φορούσαν με διακριτικά. Οι ιθύνοντες είχαν προσλάβει για σεκιούριτι παιδιά 18-19 ετών, αμφιβάλλω αν έχουν περάσει κάποια εκπαίδευση. Σε εκείνο το σημείο ακούστηκαν κάποιες βρισιές, σπρωξίματα, αλλά το σκηνικό τελείωσε γρήγορα. Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε όταν άρχισε να χτυπάει αδιακρίτως και να πετάει φωτοβολίδες κρότου λάμψης στα πόδια μας, ανάμεσα σε γυναικόπαιδα. Για να φτάσουμε στο γήπεδο, θα έπρεπε να περάσουμε από μια μικρή σκάλα. Πηγαίνω πάρα πολλά χρόνια στο γήπεδο, δεν έχω ζήσει ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο. Χτυπούσαν αδιακρίτως, έβριζαν όποιον έβρισκαν».

Για τα εισιτήρια: «Το δικό μου εισιτήριο, που έγραφε όνομα και ΑΜΚΑ, ποτέ δεν μου ζητήθηκε. Δεν υπήρξε ούτε ένας στις θύρες -μόνο αστυνομικοί με παρατεταγμένες ασπίδες, που φαινόταν τρομαγμένοι. Δεν μας έλεγχαν. Έχω μαζέψει δέκα εισιτήρια από φίλους και κανένα δεν έχει κοπεί. Κάποια στιγμή ήθελα να πιω νερό και πέρασα στη διπλανή θύρα, δεν με εμπόδισε κανείς. Όλοι αγαπάμε τον αθλητισμό και τις ομάδες μας. Όλο αυτό ήταν πολύ προκλητικό και ανεξέλεγκτο. Ήταν πολύ… έξυπνη ιδέα, δίπλα στα επίσημα να έχουν διακοσμητικές γλάστρες, που έπεσαν στα κεφάλια αυτών που ξεκίνησαν τα επεισόδια. Νομίζω άνοιξαν αρκετά κεφάλια από αυτό!

“Μπράβο”, επίσης σε αυτόν που σκέφτηκε να βάλει αυτές τις ψεύτικες σιδεριές, που ένα παιδάκι θα μπορούσε να ρίξει κάτω, για να βλέπουμε ανθρώπους να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλο κάτω. Μέτρησα τουλάχιστον δέκα άτομα που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να ζητήσουν βοήθεια, με αίματα να τρέχουν στο πρόσωπό τους».

Για την κατάσταση του γηπέδου: «Να κοιτάξουν όλοι τις ευθύνες τους. Το συγκεκριμένο γήπεδο από το 2004, δυστυχώς, είναι αφημένο στη μοίρα του. Μπορεί να έχει ωραίες βαμμένες γεφυρούλες, αλλά μέσα έπεφταν τα πάντα, που θα μπορούσαν να γίνουν πολεμοφόδια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags