Facebook Pixel Πέρασαν 14 χρόνια από τη Ριζούπολη... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-05-11 10:11:00

Πέρασαν 14 χρόνια από τη Ριζούπολη... (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασαν 14 χρόνια από τη Ριζούπολη... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα, στις 11 Μαΐου του 2003, έγινε ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που συζητιέται μέχρι και σήμερα...

Οι «πράσινοι» ήθελαν νίκη, ισοπαλία ή ακόμη και ήττα μέχρι ένα γκολ διαφορά. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν αποφασισμένος για την ανατροπή. Και τα κατάφερε.

Το κλίμα από νωρίς ήταν τεταμένο. Μάλιστα, επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων είχαν ξεκινήσει από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας. Αργότερα, το πούλμαν του «τριφυλλιού» έφτασε ύστερα από λάθος χειρισμούς της Αστυνομίας (επικεφαλής ήταν ο αντιστράτηγος Γιάννης Τσιρώνης, μετέπειτα υπεύθυνος ασφαλείας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ) μέσα από τον κόσμο του Ολυμπιακού στο γήπεδο.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δεχτεί επίθεση, με αντικείμενα να φεύγουν με κατεύθυνση τους παίκτες του Παναθηναϊκού από οπαδούς που ήταν τόσο πάνω στις εξέδρες όσο και στον περιβάλλον χώρο.

Στις εξέδρες του γηπέδου υπήρχαν και 2.500 φίλοι των «πρασίνων» και υπήρχε φόβος για επεισόδια.

Κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν τρυπήσει ένα μέρος της φυσούνας, με αποτέλεσμα να βγουν με καθυστέρηση για ζέσταμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Ακόμη και την πόρτα των αποδυτηρίων του «τριφυλλιού» προσπάθησαν να σπάσουν οπαδοί που... βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν ως εκεί. Γενικότερα, επεισόδια υπήρχαν και άλλες χρονιές τόσο σε Καραϊσκάκη όσο και σε Λεωφόρο αλλά για πολλούς θεωρείται ότι η Ριζούπολη ήταν ό,τι πιο τραβηγμένο είχε συμβεί μέχρι τότε.

Τελικά, το ματς ξεκινά με τον Μποροβήλο να έρχεται σε συνεννόηση με την ΕΠΑΕ...

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Μέσα στο πρώτο τέταρτο είχε γίνει το 2-0 και κάπου εκεί έμοιαζαν όλα να έχουν τελειώσει για το «τριφύλλι». Στο 3' Ζιοβάνι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 15' ο Στέλιος Γιαννακόπουλος βάζει τη σφραγίδα του και στο 57' ο ίδιος παίκτης δίνει διαστάζεις θριάμβου στο έβδομο σερί πρωτάθλημα του Ολυμπιακού.

Φίλοι του Παναθηναϊκού αργότερα υποδέχτηκαν στην Παιανία τους παίκτες με άγριες διαθέσεις, ενώ δεν... γλίτωσαν και κάποια αυτοκίνητα. Μάλιστα, ο τότε πρόεδρος της ομάδας Άγγελος Φιλιππίδης αποκάλεσε τους παίκτες «κότες».

«Δεν είστε μάγκες. Κωλώσατε. Είχε δίκιο ο Κόκκαλης που σας έλεγε κότες! Σε όποιον δεν αρέσει, να μην ξανάρθει εδώ».

Κάπου εκεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος, είπε στον Φιλιππίδη: «Εσύ που ήσουν πρόεδρε;», ενώ ο Κριστόφ Βαζέχα συμπλήρωσε: «Δεν είδες τι γινόταν στο γήπεδο; Mας στείλατε μόνους μας, χωρίς προστασία. Θα μας σκότωναν». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags