Facebook Pixel Ηγέτης που δεν μπορεί ο Μάνταλος! Πρέπει να πάρει δημιουργικό χαφ η ΑΕΚ
| 2017-05-13 21:32:00

Ηγέτης που δεν μπορεί ο Μάνταλος! Πρέπει να πάρει δημιουργικό χαφ η ΑΕΚ

Ηγέτης που δεν μπορεί ο Μάνταλος! Πρέπει να πάρει δημιουργικό χαφ η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πρόβλημα που πρέπει να λύσει επιτακτικά το καλοκαίρι η ΑΕΚ, για να μπορέσει να εμφανιστεί ως πραγματική διεκδικήτρια του τίτλου, τη νέα σεζόν.

Ο τελικός πάει πέρασε, αλλά τίποτε δεν ξεχάστηκε. Όλα στη ζωή κάνουν κύκλο, και τα…δανεικά δεν είναι αγύριστα. Μια εξέλιξη με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ ή ένα φαλτσοσφύριγμα, μπορεί ν’ αποτελέσει μια αιτία για να «μεγαλουργήσουν» πάλι οι αδικημένοι οπαδοί του Βορρά και σε αυτή την περίπτωση, βλέπω να παίζουν μισό πρωτάθλημα για να σβήνουν τα... μείον τη νέα σεζόν. Ο Μελισσανίδης δεν μιλάει και αυτό είναι το πιο σημαντικό κι όταν είναι ήσυχος, τότε κάτι έρχεται. Συνεχίζοντας να επιβεβαιώνουν τελικά, πόσο ζήλευαν όλα αυτά τα χρόνια οι ΠΑΟΚτσήδες και ποτέ δεν μισούσαν τον Ολυμπιακό, άρχισαν τις διαρροές για τον «Καλογερόπουλο που ήθελε η ΑΕΚ». Θεωρώ πως σε λίγο θ’ αρχίσουν να ζηλεύουν στον Πειραιά με τέτοια non paper.

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά. Όσο και αν προσπάθησε και βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση ο Μανόλο, όσο και αν ο Αραούχο έδωσε μια σταθερή πηγή γκολ, το πρόβλημα στη δημιουργία βασάνισε την «Ένωση» σε μεγάλο διάστημα της φετινής σεζόν και ήταν ο λόγος για τον οποίο έμεινε και τόσο πίσω νωρίς, έξω από την διεκδίκηση. Ακόμα και η κάποια βελτίωση, τόνωσε αισθητά την εικόνα της ομάδας, που όμως παραγωγικά μοιάζει να έχει «μπουκώσει». Αν θέλει να διεκδικήσει τίτλο, χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση, κυρίως στα χαφ της, αλλά και έναν –τουλάχιστον – επιπλέον ακραίο τη νέα σεζόν. Κάτι που σημαίνει προσθήκες ποιοτικών ποδοσφαιριστών.

Ο Πέτρος Μάνταλος πάνω στον οποίο στήριξαν πολλά στην πρώτη διετία οι άνθρωποι της ΑΕΚ, είναι σίγουρο πως δεν μπορεί να επωμιστεί μόνος του το βάρος της δημιουργίας, ούτε καν να είναι η ηγετική μορφή, όπως κάποιοι ανάμεσα από τους Ενωσίτες μπορεί να φαντάζονταν και ποτέ δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο ο ίδιος. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι πως πλέον, για τις απαιτήσεις που υπάρχουν σε μια πρωταθληματική ομάδα, το δίδυμο Σιμόες – Γιόχανσον, δεν μπορεί να είναι εκείνο που θα παράξει ποδόσφαιρο, ώστε να στηριχθεί η δημιουργία της ΑΕΚ. Οπότε ο χώρος, στον οποίο είναι απαραίτητη η ενίσχυση για να δούμε κάτι διαφορετικό από την ΑΕΚ, είναι η ενίσχυση στα χαφ.

Δεν θέλω να αδικήσω ούτε τον Σουηδό, ούτε τον Πορτογάλο. Όμως η δημιουργία σε εκείνο τον χώρο που απαιτεί μια ΑΕΚ που θα είναι ανταγωνιστική για τον τίτλο, δεν είναι μέσα στο βεληνεκές των δύο ποδοσφαιριστών. Κάτι τέτοιο φανταζόμουν και το καλοκαίρι, όταν έλεγα να φύγει ο Πορτογάλος αν υπήρξε πρόταση, αλλά ΑΕΚτζής, επειδή ακριβώς δένεται με πρόσωπα, πολλές φορές, δεν μπορεί ή δεν θέλει να δει και το παρακάτω. Η ομάδα για να έχει εξέλιξη, χρειάζεται χαφ που θα έχουν και δημιουργία μέσα τους ή τουλάχιστον να υπάρχει ένας εκ των δύο που θα κάνει αυτή τη δουλειά. Είναι προφανές λοιπόν πως η ΑΕΚ θέλει κάτι καλύτερο σε δημιουργία στην πίσω ζώνη των χαφ και από αυτούς και από τον Αϊντάρεβιτς.

Τώρα ως προς τον Μάνταλο, θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει η προσθήκη ενός καλού δεκαριού. Αυτός ίσως δώσει τη δυνατότητα να πάει ο Μάνταλος πιο πίσω, αλλά σαφέστατα να είναι περισσότερο απελευθερωμένος έχοντας έναν ποδοσφαιριστή για να κάνει εκείνος παιχνίδι. Θεωρώ λοιπόν πως δύο προσθήκες στα χαφ είναι απαραίτητες.

Από εκεί και μετά ένα αριστερό μπακ, ένα γρήγορο εξτρέμ που θα δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στην ομάδα και φυσικά και πριν απ’ όλα, προπονητή τερματοφυλάκων. Κάτι που εδώ και καιρό φωνάζουν και οι…πέτρες. Τώρα αν συνοδευτεί με έναν έμπειρο γκολκίπερ, καλοδεχούμενος και αυτός.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags