Facebook Pixel «Καλύτερος ο Παναθηναϊκός όλη τη χρονιά – Εμείς πάμε F4 για να πάρουμε κούπα, όχι για την παρουσία…»
| 2017-06-12 03:23:00

«Καλύτερος ο Παναθηναϊκός όλη τη χρονιά – Εμείς πάμε F4 για να πάρουμε κούπα, όχι για την παρουσία…»

«Καλύτερος ο Παναθηναϊκός όλη τη χρονιά – Εμείς πάμε F4 για να πάρουμε κούπα, όχι για την παρουσία…»

Ο Πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, μίλησε για την εντυπωσιακή υποδοχή στο ΟΑΚΑ, για τη νίκη μέσα στο ΣΕΦ, για τις διαφορές με τον Ολυμπιακό, τον Πασκουάλ, αλλά και την… επόμενη ημέρα.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Αυτό που έγινε σήμερα είναι πρωτοφανές! Είμαι σχεδόν 30 χρόνια στην ομάδα και δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα, που έγινε σήμερα με τον κόσμο, παρότι έχουμε κάνει μεγάλες νίκες. Εγώ ήμουν σίγουρος για αυτό. Ότι η ομάδα πάει για τίτλο».

Για το πότε άλλαξε το κλίμα, μετά τη Φενέρ: «Το κλίμα άλλαξε μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ. Είδαν όλοι οι παίκτες, τότε, ότι αν παίξουμε σαν ομάδα, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και τα καταφέραμε! Τα παιδιά τον αξίζουν αυτόν τον τίτλο. Ήταν καλύτεροι όλη τη χρονιά. Να σημειώσω, επίσης, ότι ο Παναθηναϊκός έκανε τις ίδιες νίκες με τον Ολυμπιακό και η διαφορά ήταν ένα παιχνίδι εδώ, που είχαμε σοβαρά προβλήματα και καθόλου χρόνο ξεκούρασης».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην Ευρωλίγκα και στο Final 4: «Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει να πηγαίνει στα Final 4, για να τα παίρνει και όχι για να έχει, απλά, παρουσία… Παιχνίδι με παιχνίδι, η ήττα από τη Φενέρ συσπείρωσε την ομάδα και οι παίκτες ένιωσαν το βάρος των έξι αστεριών. Αυτό είναι που κάνει τον κόσμο και εμάς να είμαστε απαιτητικοί. Υπάρχει αλλαγή εποχής. Παίξαμε απέναντι στην ομάδα που πήρε την Ευρωλίγκα και σε εκείνη που έφτασε ως τον τελικό. Δηλαδή, απέναντι στις, θεωρητικά, δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σήμερα ήταν ένας πόλεμος. Και τον κερδίσαμε.».

Για τον Πασκουάλ και την κριτική που δέχθηκε: «Ο προπονητής μας είναι υψηλού επιπέδου. Ο καθένας μπορεί να λέει οτιδήποτε. Έχουμε ακούσει πολλές αρλούμπες για τη διαχείριση… Και θέλω να πω κάτι εδώ: Η ΤΣΣΚΑ δεν μπόρεσε στο Final 4 να κάνει μια στοιχειώδη επίθεση και έχει τα καλύτερα και πιο ακριβά γκαρντ στην Ευρώπη. Αν μας έλεγαν ποιον θέλουμε να πάρουμε, τον Ντε Κολό θα λέγαμε. Θέλω να πω ότι υπάρχει και αντίπαλος. Παίζει και αυτός. Απλά, οι συνθήκες δεν είναι πάντα όπως τις θέλεις».

Και πρόσθεσε: «Σίγουρα, αυτό που κάναμε δεν ήταν απλό, γιατί οι αντίπαλοί μας είναι υψηλού επιπέδου. Αλλά ήμουν σίγουρος, το έλεγα στους παίκτες μας. Και ήρθε το κίνητρο και κατακτήσαμε τον τίτλο. Δεν θα μπορούσε κανείς να είναι αδιάφορος απέναντι στον Ολυμπιακό, που έκανε έναν φοβερό πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο δεν ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Ασφαλώς και έκανε την υπέρβαση, φτάνοντας ως τον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά η οικογένεια Γιαννακόπουλου πήγαινε πάντα στα Final 4 για να τα πάρει, πλην του 2002. Και ίσα ίσα, δεν μειώνω τον Ολυμπιακό… Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, μπορεί να ήταν και διαφορετική η εξέλιξη του πρωταθλήματος αν πηγαίναμε εμείς στο Final 4».

Τέλος, είπε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για μεγάλους παίκτες όταν τους χλευάζεις και τους λες ότι δεν αξίζουν. Πλέον, από την Τρίτη θα κάτσει ο προπονητής και θα ασχοληθεί με την επόμενη μέρα.. Η διοίκηση του έχει εμπιστοσύνη. Είναι μεγάλος προπονητής. Σήμερα, ξύπνησα στις 7. Πήρα δύο κουλούρια και έναν καφέ και πήγα στο γήπεδο. Εκεί, βρήκα τον Πασκουάλ. Ήταν ο μοναδικός εδώ, στις 7 το πρωί και αυτό λέει πολλά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags