Facebook Pixel Μπεργκ δεν βρίσκεις ούτε σε πάγκο λαϊκής
| 2017-07-06 11:05:00

Μπεργκ δεν βρίσκεις ούτε σε πάγκο λαϊκής

Μπεργκ δεν βρίσκεις ούτε σε πάγκο λαϊκής

Το κτίσιμο ομάδας ξεκινάει από το Νο 1. Από τον ποδοσφαιριστή που φοράει τη φανέλα με το Νο1. Τον τερματοφύλακα.

Αυτόν που δύσκολα τρώει γκολ. Αυτό που με την απόδοσή του ανεβάζει το ηθικό των συμπαικτών του.

Πόσα γκολ μπαίνουν κατά μέσό όρο σ’ ένα παιχνίδι; Δύο, δυόμισυ. Πολλά τελειώνουν χωρίς η μπάλα να περάσει τη γραμμή του τέρματος, και στις δύο πλευρές. Ένα λάθος του τερματοφύλακα διαμορφώνει αποτέλεσμα. Να, γιατί ο γκολκήπερ, ο υπερασπιστής της “κρεβατοκάμαρας” της ομάδας είναι ο περισσότερο κρίσιμος της ενδεκάδας. Αυτός που κρίνει τον αγώνα.

Νο 2 είναι ο γκολτζής. Ο επιθετικός, κεντρικός ή πλάγιος, κρυφός ή ενδιαμεσος, που κάνει το γκολ. Ξεβράκωτη βγαίνει στο σεργιάνι η ομάδα χωρίς αξιόπιστο Νο1 και Νο2. Τερματοφύλακα και γκολτζή.

Ο Παναθηναϊκός των οικονομικών προβλημάτων δεν έχει τερματοφύλακα για ομάδα με απαιτήσεις πρωταθλητισμού. Χάνει και τον Μπεργκ. Ποια τύχη να ‘χει η ομάδα την προσεχή σαιζόν;

Ψάχνουν, λέει, τον αντι-Μπεργκ. Δεν υπάρχει γκολτζής ούτε στον πάγκο της λαϊκής αγοράς, ούτε σε σουπερμάρκετ, ούτε σε επώνυμη μπουτίκ.

Κυνηγό καλό πιθανόν να βρουν. Επιθετικό με προσόντα. Και γκολτζή; Απίθανο. Είναι, δηλαδή, μικρές οι πιθανότητες να βγει γκολτζής και στη νέα του ομάδα ένας από σόι κανονιέρης.

Τι σημαίνει για Παναθηναϊκό η απώλεια Μπεργκ, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags