Facebook Pixel Την έπιασαν στον ύπνο! Αυτή η έλλειψη έφερε πίσω την ΑΕΚ
| 2017-07-25 21:29:00

Την έπιασαν στον ύπνο! Αυτή η έλλειψη έφερε πίσω την ΑΕΚ

Την έπιασαν στον ύπνο! Αυτή η έλλειψη έφερε πίσω την ΑΕΚ

Το sportdog.gr αναλύει την εικόνα του ημιχρόνου στον αγώνα της Ένωσης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο αφού ο κόσμος τη συμπαρέσυρε με τον παλμό του. Η κίνηση του Χιμένεθ με τα τρία χαφ στο κέντρο βοήθησε πολύ τους κιτρινόμαυρους στο να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να ανοίξουν το παιχνίδι από τα άκρα. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι οι Ρώσοι είχαν κλείσει τους δημιουργικούς παίκτες, με αποτέλεσμα η Ένωση να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Ακινφέεφ. Και δεν ήταν λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές έκαναν φιλότιμες προσπάθειες αλλά δεν απέφεραν καρπούς, αφού δεν είχαν παίκτες να δώσουν τη μπάλα. Ίσως η κίνηση του Χιμένεθ να θέσει εκτός αποστολής Γιακουμάκη και Τρίστασον να ήταν λανθασμένη, αφού ο Έλληνας επιθετικός και ο Ισλανδός μέσος θα μπορούσαν να συνεισφέρουν κάτι παραπάνω.

Το ματς άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον μετά το 17', όταν απείλησε για πρώτη φορά η ΤΣΣΚΑ με τον Γκολοβίν. Η ΑΕΚ έκανε δύο ευκαιρίες (η πρώτη του Αϊντάρεβιτς) με κορυφαία αυτή του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος δέχτηκε φοβερή κάθετη από τον Λιβάγια, αλλά ο Σενίκοφ του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Οι Ρώσοι ήταν περισσότερο ψύχραιμοι και δεν έκαναν ριψοκίνδυνες κινήσεις. Η τακτική τους ήταν να αποσυντονίσουν την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία τα πήγε καλά για αρκετή ώρα και βγήκε σώα μετά την τρίλεπτη πολιορκία της ΤΣΣΚΑ στα καρέ της, όταν κέρδισε τρία σερί κόρνερ. Μία στιγμή όμως ηταν αρκετή για να γίνει η ζημιά. Στο τέλος του ημιχρόνου, οι παίκτες του Γκοτσαρένκο έπιασαν την ΑΕΚ στον ύπνο. Ύστερα από κόρνερ, ο Ανέστης έμεινε κολλημένος στη γραμμή, του ο Βασίν πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Τζαγκόεφ στη δεύτερη την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν αυτή που έβαλε την ΑΕΚ πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος, ο Χιμένεθ πρέπει να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του, προκειμένου να βαλει την ελληνική ομάδα ξανά στο παιχνίδι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags