Facebook Pixel Άδεια... στην άμυνα, τέλειωσε νωρίς το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ για την ΑΕΚ!
| 2017-07-25 22:21:00

Άδεια... στην άμυνα, τέλειωσε νωρίς το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ για την ΑΕΚ!

Άδεια... στην άμυνα, τέλειωσε νωρίς το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ανέτοιμη και γνώρισε ήττα-μαχαιριά από την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ με 2-0. Μόνο για ένα απίστευτο «θαύμα» στην Ρωσία. Έγκλημα τα δύο… εύκολα γκολ από κόρνερ!

Το εορτινό κλίμα, λόγω της έκδοσης της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, μία εξελίξη που έφερε πολύ κόσμο στο γήπεδο, δεν βοήθησε την ΑΕΚ στην πρώτη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι έπαιξαν εξυπνότερα, ήταν καλύτεροι και πιο ουσιαστικοί, πήραν τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισαν σκορ πρόκρισης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκπλήξεις από Χιμένεθ

Ενδεκάδα έκπληξη επεφύλαξε ο Μανόλο Χιμένεθ στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, σε μία προσπάθεια να ξαφνιάσει την ΤΣΣΚΑ. Ο Ισπανός τεχνικός τοποθέτησε στο αρχικό σχήμα μαζί τους Γκάλο – Μπακάκη. Ο Κλωναρίδης, λόγω των προπονήσεων που έχασε, έμεινε τελικά στον πάγκο, ενώ εκτός αποστολής έμειναν ο Γιακουμάκης και ο Τρίστασον! Στο 4-3-3 του Χιμένεθ, ο Ανέστης υπερασπίστηκε την κιτρινόμαυρη εστία, με τον Γκάλο δεξί μπακ, τον Μπακάκη αριστερό και τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι στα στόπερ. Τριάδα στον άξονα ήταν οι Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς με τον Πορτογάλο καθαρό κόφτη. Ο Μάνταλος αγωνίστηκε στο ένα άκρο της επίθεσης, ο Χριστοδουλόπουλος στο απέναντι και στην κορυφή της επίθεσης ο Λιβάγια.

Μπήκε με διάθεση αλλά εγκλωβίστηκε

Το ματς άργησε πολύ να πάρει ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι Ρώσοι προσπαθούσαν να παίξουν συντηρητικά, χωρίς να ρισκάρουν με αποτέλεσμα να γίνει κλειστό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και να μη δούμε καμία ευκαιρία.

Η Ένωση, παρασυρμένη από τον παλμό του κόσμου, μπήκε δυνατά, με διάθεση, να κυκλοφορήσει τη μπάλα στο χορτάρι και να αναπτυχθεί επιθετικά από τα άκρα. Οι «κιτρινόμαυροι» πατούσαν πολύ καλά και με τα τρία χαφ στη μεσαία γραμμή διατηρούσαν την κατοχή. Οι κινήσεις τους όμως δεν τους βοήθησαν, να απειλήσουν την εστία του Ακινφέεφ, αφού οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στη δημιουργία και τον Λιβάγια εγκλωβισμένο και ακίνδυνο. Παρά την φαινομενική, ελληνική κυριαρχία, η πρώτη ευκαιρία ανήκε στη ρώσικη ομάδα με τον Γκολοβίν στο 17' να σημαδεύει πολύ ψηλά.

Κάντο ρε Λάζαρε!

Από εκείνη την στιγμή το παιχνίδι άρχισε να γίνεται περισσότερο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ ανέβηκε περισσότερο και κατάφερε να δημιουργήσει ορισμένες επικίνδυνες στιγμές για την ΤΣΣΚΑ. Στο 18' το μονοκόμματο εκτός περιοχής σουτ του Αϊντάρεβιτς πέρασε λίγα εκατοστά, δίπλα από το αριστερό δοκάρι, αλλά η φάση του 19' ήταν αυτή που έκανε τους Ενωσίτες να σηκωθούν από τη θέση τους. Ο Λιβάγια βρήκε με κάθετη τον Χριστοδουλόπουλο που βγήκε μόνος του με το τέρμα, αλλά ο Σενίκοφ τον έκοψε από πίσω, παίρνοντάς του τη μπουκιά από το στόμα.

Δοκάρι η ΤΣΣΚΑ!

Η αμέσως επόμενη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους! Η μπάλα έφτασε στον Βέρμπλουμ ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σιμόες και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η άμυνα της Ένωσης ένιωσε λίγη πίεση από το 31' και μετά, όταν οι Ρώσοι κέρδισαν τρία κατά σειρά κόρνερ, αλλά με τη λήξη της πολιορκίας επανέκτησε τον έλεγχο. Σε εκείνο το διάστημα η ΑΕΚ σημείωσε και την πρώτη της τελική στον αγώνα, με τον Λάζαρο να σημαδεύει πάνω στον Ακινφέεφ.

Φθηνό γκολ

Οι Ρώσοι ήταν πιο επίμονοι στο τέλος του ημιχρόνου. Πίεσαν, κέρδισαν κόρνερ και στο 45' κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Υστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ανέστης έμεινε κολλημένος στη γραμμή του, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Βασιν προ του Μπακάκη πήρε την πρώτη κεφαλιά και στη δεύτερη ο Τζαγκόεφ την έστειλε στα δίχτυα.

Το δις εξαμαρτείν

Θα περίμενε κανείς, ότι η ΑΕΚ θα έβγαζε αντίδραση στο δεύτερο μέρος. Η Ένωση όμως έμοιαζε να μην έχει επιστρέψει από την ψυχρολουσία του 0-1. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν πολλά λάθη και έδειχναν αποσυγκεντρωμένοι. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΤΣΣΚΑ στο 56', όταν χτύπησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή από κόρνερ. Αυτή τη φορά ο Βερμπλουμ ήταν αυτός που σκόραρε με το κεφάλι και διπλασίασε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, φανερώνοντας για δεύτερη φορά το πρόβλημα που έχει η ελληνική ομάδα στα στημένα.

Ο Χιμένεθ, μετά το δεύτερο, χτύπημα άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1. Έβαλε άμεσα στο παιχνίδι Αλμέιδα και Κλωναρίδη (αντί των Σιμόες, Λιβάγια) και λίγο αργότερα τον Πατίτο (αντί του Λάζαρου). Οι αλλαγές όμως δεν μπορούσαν να σώσουν ό,τι δεν σώζεται. Η ΑΕΚ παρέμενε άοσμη και ακίνδυνη. Έδειχνε, ότι δεν μπορούσε με τίποτα να αλλάξει την κακή της εικόνα. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Κάποια μακρινά σουτ (ένα Χριστοδουλόπουλου, δύο του Κλωναρίδη και ένα του Αλμέιδα) ήταν τα μόνα επιθετικά δείγματα της ελληνικής ομάδας, τα οποία δεν ήταν ικανά να απειλήσουν τον Ακινφέεφ.

Έτσι διατηρήθηκε το 0-2 υπέρ των Ρώσων, οι οποίοι ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα πλέι οφ, αφού το συγκεκριμένο σκορ μόνο με θαύμα θα μπορούσε να ανατραπεί στη Μόσχα.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (60' Κλωναρίδης), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70' Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (60' Αλμέιδα)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γκοτσαρένκο): Ακινφέεφ, Βάσιν, Μπερεζούτσκι Αλεξέι, Μπερεζούτσκι Βασίλι, Φερνάντες, Τζαγκόεφ (75' Νάτχο), Γκολοβίν (83' Μιλάνοφ), Σενίκοφ, Βιτίνιο, Τσαλόφ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags