Facebook Pixel "Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού είναι... θάνατος, κερνούν φαρμάκι" - "Ερχεται τετραπλό χτύπημα"
| 2017-07-28 21:30:00

"Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού είναι... θάνατος, κερνούν φαρμάκι" - "Ερχεται τετραπλό χτύπημα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού είναι... θάνατος, κερνούν φαρμάκι" - "Ερχεται τετραπλό χτύπημα"

Ο Διονύσης Δεσύλλας αποθεώνει συγκεκριμένους παίκτες του Τριφυλλιού μετά την Γκαμπάλα και αποκαλύπτει στο SportDog.gr τι προβλέπει το πλάνο του Ουζουνίδη.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς ο Παναθηναϊκός όχι μόνο στάθηκε στο ύψος του, παίρνοντας τη νίκη απέναντι στην Γκαμπάλα, αλλά έδωσε θετικότατα δείγματα για τη συνέχεια. Η εικόνα του, όμως, θα ενισχυθεί περισσότερο με τις μεταγραφές που θα έρθουν, όπως τονίζει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ο ρεπόρτερ του ΣΠΟΡ FM και διευθυντής του panathinaikos24.gr μίλησε στο sportdog.gr για την εμφάνιση των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη και υποστήριξε ότι ο νέος Παναθηναϊκός "θα είναι ομάδα του προπονητή".

Ο γνωστός δημοσιογράφος ξεχώρισε από τον αγώνα της Πέμπτης τους Χουλτ-Λουντ, οι οποίοι έφτιαξαν πολύ καλό δίδυμο στα αριστερά, αλλά υπογράμμισε το πρόβλημα της ομάδας, όσον αφορά τις χαμένες ευκαιρίες, κάτι που κάνει επιτακτική την απόκτηση επιθετικού.

Ο καλός συνάδελφος σχολίασε την παρουσία των τριών μεταγραφών που έπαιξαν στο πρώτο ματς των προκριματικών και στάθηκε στην παρουσία του κόσμου. Τέλος, απάντησε σε όσους θεωρούσαν τον Παναθηναϊκό... ξεγραμμένο.

Τι αίσθηση σου άφησε ο Παναθηναϊκός μετά το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Γκαμπάλα;

"Υπάρχει ικανοποίηση για τη νίκη. Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι μπορούσε ο Παναθηναϊκός να βάλει περισσότερα γκολ και να πάει στο Αζερμπαϊτζάν για να βγάλει την υποχρέωση. Δεν του έκατσαν τα δύο δοκάρια του Λουντ, είχε πάρα πολλές ευκαιρίες, χαμένα τετ α τετ. Αυτό ήταν και το μείον της ομάδας ότι έχασε φάσεις και σκόραρε (μόνο) μία φορά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται επιθετικό, αφού ο Μολίνς, καλός και χρήσιμος είναι μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν είναι για βασικός. Δεν είναι ο επιθετικός... killer που θέλει ο Παναθηναϊκός. Κατά την άποψή μου έπαιξε ρόλο στις ευκαιρίες που έχασε, η απουσία του Βιγιαφάνιες. Τα πράγματα θα ήταν ίσως λίγο καλύτερα, γιατί θα δημιουργούσε ρήγματα και θα έδινε κάποιες μπαλιές στους επιθετικούς".

Ποια δείγματα της ομάδας είναι ενθαρρυντικά;

"Τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πλάνο στο παιχνίδι του. Ήταν ασφυκτικά πιεστικός, σε όλο το διάστημα του αγώνα. Ήταν πάρα πολύ καλός στο επιθετικό αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι. Θυμίζω ότι η Γκαμπάλα έκανε μιάμιση ευκαιρία".

"Κερνούσαν φαρμάκι Χουλτ και Λουντ"

Ποιες μονάδες ξεχώρισαν;

"Ο Χουλτ με τον Λουντ ήταν εξαιρετικοί. Η αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού ήταν... θάνατος. Κερνούσαν φαρμάκι. Διακριθέντες ήταν επίσης ο Ζέκα με τον Κουρμπέλη στο κέντρο. Αλλά οι δύο πρώτοι, πιστεύω, ξεχώρισαν περισσότερο απ' όλους".

Προανέφερες ότι οι δύο μεταγραφές, ο Λουτσιάνο με τον Καμπέσας, είναι ανέτοιμοι. Ο Άλτμαν σε τι κατάσταση βρίσκεται;

"Είναι ένας παίκτης με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Το έδειξε σε 1-2 περιπτώσεις, σε μία ευκαιρία όταν άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και σε ένα καλό σουτ ύστερα από ατομική ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ένας περιφεριακός επιθετικός που είναι τεχνίτης, παίζει με το κεφάλι ψηλά, έχει επαφή με την μπάλα. Νομίζω ότι ακόμη είναι λίγο αργός και πίσω σε φυσική κατάσταση σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες.

Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, όχι όμως ο βασικός παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας παίκτης που μπορείς να τον έχει ως εναλλακτική επιλογή και να τον έχεις στο ρόστερ σου. Επαναλαμβάνω στο ματς με την Γκαμπάλα ήταν καλός και έχει περιθώρια εξέλιξης. Δεν είναι αυτήν την στιγμή, για να ξεκινά στο αρχικό σχήμα, αλλά να χρησιμοποιείται ως εναλλακτική".

Ο Χατζηγιοβάνης που ξεκίνησε βασικός θα έχει περισσότερες συμμετοχές φέτος;

"Σίγουρα θα τον βλέπουμε περισσότερο. Μην ξεχνάμε όμως ότι επιστρέφει ο Βιγιαφάνιες σε λίγο καιρό. Είναι ένας παίκτης που παίρνει ευκαιρίες και τον πιστεύει ο Ουζουνίδης. Δεν λέω ότι είναι βασικός και αναντικατάστατος. Με την Γκαμπάλα έδειξε θετικά στοιχεία, σε ένα σημείο έδειξε ότι κουράζεται. Σιγά σιγά ψήνεται ποδοσφαιρικά. Έχει πολύ καλά στοιχεία αυτό το παιδί. Αν δουλέψει σωστά μπορεί να καθιερωθεί".

Ποια φιλοσοφία θα έχει φέτος ο Παναθηναϊκός;

"Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός πάει να χτίσει μία ομάδα... προπονητή, μαζί με τις μεταγραφές που θα γίνουν και σιγά σιγά όταν θα μπούνε καλύτερα Λουτσιάνο και Καμπέσας που είναι ανέτοιμοι. Είναι ξεκάθαρη η φιλοσοφία του Ουζουνίδη, με γρηγορο ποδόσφαιρο, πολύ πρέσινγκ και χωρίς τον σταρ. Με αυτά τα στοιχεία θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Χρειάζεται όμως μεταγραφές, γιατί έχει πολύ μικρό ρόστερ".

"Έρχονται τέσσερις μεταγραφές"

Πόσες μεταγραφές ακόμα θα κάνει ο Παναθηναϊκός;

"Θα πάρει ένα δεξί και ένα αριστερό μπακ, έναν επιθετικό και έναν εξτρέμ. Δηλαδή θέλει άμεσα 4 μεταγραφές και... βλέπουμε για οποιαδήποτε άλλη προσθήκη. Έτσι θα γεμίσει το ρόστερ και θα υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Ο Άλτμαν και ο Χατζηγιοβάνης θεωρητικά δεν θα είναι βασικοί. Όπως και ο Μολίνς. Θα είναι για να ενισχύουν το ρόστερ".

Ο Μολίνς με τον τρόπο που πανηγύρισε έδωσε την αίσθηση ότι αρχίζει να δημιουργεί σχέση με την εξέδρα. Συμφωνείς;

"Δεν το γνωρίζω, μην πω ψέμματα. Εντάξει, πανηγύρισε και έδειξε την εξέδρα. Ίσως το έκανε, γιατί είδε πρώτη φορά τόσο κόσμο στη Λεωφόρο, υπό την έννοια, ότι πέρσι όταν ήρθε, οι οπαδοί ήταν πιο παγωμένοι. Χθες για να πούμε την αλήθεια, δεν περιμέναμε να έχει τέτοια προσέλευση. Περιμέναμε 11-12 χιλιάδες. Ο κόσμος της ομάδας ανταποκρίθηκε και ίσως γι' αυτό του αφιέρωσε το γκολ.

Η εικόνα της κερκίδας είναι το επιπλέον ευχάριστο εκτός της εμφάνισης του «τριφυλλιού». Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος θέλει να στηρίξει αυτήν την ομάδα, τον Ουζουνίδη και τους παίκτες. Περιμένει όμως να δει αποτελέσματα, όχι μόνο σε αγωνιστικό, αλλά σε κάθε επίπεδο. Έστειλε ένα μήνυμα χθες, “είμαι εδώ”, αλλά περιμένει να κάτι να δει, γιατί έχει περάσει πίκρες, στεναχώριες και έχει στηρίξει τα προηγούμενα χρόνια".

Η νίκη και η εμφάνιση επί της Γκαμπάλα είναι μία απάντηση σε όσους πίστευαν ότι φέτος ο Παναθηναϊκός έχει... ξοφλήσει;

"Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα και δεν αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό. Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τόσο αγωνιστικό όσο διοικητικό. Εννοώ ότι πρέπει να υπάρξει μία αλλαγή φιλοσοφίας. Φυσικά είναι και οικονομικό το ζήτημα. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αλλά δεν μπορεί κανείς να ξεγράψει τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία τεράστια ομάδα. Δεν γίνεται να τον έχει ξεγραμμένο από τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός μέσα στη χρονιά και αν καταφέρει να φτάσει μέχρι τέλος τους στόχους του, θα το δούμε. Αυτό, όμως, εξαρτάται από το διοικητικό κομμάτι, τα οικονομικά και τις μεταγραφές που θα έρθουν. Ειδικά ο Παναθηναϊκός με τον Ουζουνίδη φαίνεται ότι κάνει σωστή δουλειά. Θεωρώ ότι με τις μεταγραφές που θα γίνουν, η ομάδα θα είναι πολύ καλή φέτος. Η επίτευξη των στόχων θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags