Facebook Pixel Αρρώστια η ΑΕΚάρα! Στους ομίλους μετά από 6 χρόνια
Ποδόσφαιρο
| 2017-08-24 22:48:00

Αρρώστια η ΑΕΚάρα! Στους ομίλους μετά από 6 χρόνια

Αρρώστια η ΑΕΚάρα! Στους ομίλους μετά από 6 χρόνια

Μεγάλη βραδιά για την Ένωση που επικράτησε 3-0 της Μπριζ και επέστρεψε στους ομίλους του Γιουροπα Λιγκ. Λάζαρος, με πέναλτι και Σιμόες από δύο, τα γκολ του Δικεφάλου, ο οποίος πάτησε τους Βέλγους.


Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ επέστρεψε η ΑΕΚ μετά από 6 χρόνια! Η Ένωση ήταν ανώτερη σε όλα από τη Μπριζ, της οποίας επιβλήθηκε και πήρε το εισιτήριο για την επιστροφή της στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Με συνταγή Βελγίου

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ στον επαναληπτικό με τη Μπριζ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός ακολούθησε συνταγή Βελγίου, εφαρμόζοντας το 3-5-2. Ο Ανέστης υπεραπίστηκε την εστία, τριάδα στα χαφ τοποθετήθηκαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς, με φουλ μπακ τον Μπακάκη με τον Λόπες. Στη μεσαία γραμμή ανασταλτικό ρόλο είχαν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, ενώ ο Μάνταλος έπαιξε λίγο πιο μπροστά αναλαμβάνοντας οργανωτικά καθήκοντα. Στην κορυφή αγωνίστηκαν δύο όχι τόσο καθαρόαιμοι επιθετικοί. Ο λόγος για τον Χριστοδουλόπουλο και τον Κλωναρίδη.

Δοκάρι με Κλώνα

Αν και οι Βέλγοι μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και με διάθεση να μην κλειστούν, κάτι που είχε ξεκαθαρίσει ο Ιβάν Λέκο στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, η ΑΕΚ κατάφερε, να πάρει το κέντρο (χάρη στην τριάδα Σιμόες-Γαλανόπουλος-Μάνταλος), να ελέγξει τον ρυθμό και με οργανωμένη πίεση, από τα άκρα, να γίνει απειλητική για τους φιλοξενούμενους. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Στο 5' ο Λόπες, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές, έκλεψε τη μπάλα ψηλά, ο Κλωναρίδης έγινε αποδέκτης, έπιασε διαγώνιο σουτ με το αριστερό, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Πορτογάλος πήρε την επαναφορά, πλάσαρε, αλλά μετά από κόντρες η μπάλα έφυγε κόρνερ.

H πρώτη καλή στιγμή ζέστανε πολύ επιθετικά την ΑΕΚ και ξεσήκωσε τον κόσμο που με τον παλμό του «έφτιαξε» τους παίκτες του Χιμένεθ. Με σωστή αμυντική νοοτροπία (δεν απειλήθηκε καθόλου), η Ένωση έβγαινε μπροστά με τους χαφ της και πίεζε, να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 12' η εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι, ένα λεπτά αργότερα η Ένωση διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι για τράβηγμα στον Μάνταλο (υπήρχε παράβαση αλλά εκτός περιοχής), ενώ στο 24' η προβολή του Σιμόες από κοντά καταλογίστηκε οφσάιντ.

Γκολ με πέναλτι ο Λάζαρος

Στο 26' όμως ήρθε η στιγμή που όλοι περίμεναν, το γκολ. Έπειτα από πάσα του Κλωναρίδη, ο Σιμόες πρόλαβε την έξοδο του Χόρβαθ κι εκείνος τον ανέτρεψε στην έξοδο, με τον Μανθάνο, ο οποίος ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των Βέλγων (ιδιαίτερα του Παλάτσιος) να δίνει την εσχάτη των ποινών, την οποία μετουσίωσε σε γκολ ο Λάζαρος.

Καθάρισε την πρόκριση ο Σιμόες

Το 1-0 έκανε ακόμα πιο επιθετική την Ένωση, η οποία έψαξε για ένα ακόμα τέρμα, πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Και το πέτυχε στο 39'.Ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Λόπες έβγαλε καταπληκτική σέντρα από αριστερά, η σκαστή κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου αποκρούστηκε από τον Χόρβαθ, στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Σιμόες ήρθε για να τη σπρώξει -με νέα κεφαλιά- στην κενή εστία!

Ταμπούρωμα και αντεπιθέσεις

Όπως ήταν φυσικό, η ΑΕΚ έχοντας αποβάλλει το άγχος, έκανε ειδική διαχείριση στο δεύτερο μέρος. Η Ένωση έδωσε χώρο στη Μπριζ, την περίμενε αρκετά πίσω, προκειμένου να τη χτυπήσει, ούσα ανοιχτή, στις αντεπιθέσεις. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή που κατάφεραν να κάνουν οι Βέλγοι ήταν το σουτ του Ντιαμπί στο 48', το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ανέστης. Εν αντιθέσει, ο Δικέφαλος είχε δύο φασείς που σήκωσαν τον κόσμο από τη θέση του με χαρακτηριστικότερη αυτή του 57'. Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν πολύ γρήγορα το τρανζίσιον, βγήκαν πέντε με δυο, αλλά ο Λόπες προτίμησε να σουτάρει από αριστερά, αντί να γυρίσει για τον Κλωναρίδη και η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία!

Όσο περνούσαν τα λεπτά και οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να μειώσουν τόσο η ανέβαινε η ΑΕΚ, η οποία με τις αλλαγές (Γιόχανσον, Αλμέιδα και Γκάλο) ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο στο κέντρο. Η Ένωση έφτιαξε δύο ευκαιρίες με δημιουργό τον Αλμέιδα, αλλά Γιόχανσον (72') και Γαλανόπουλος (77') δεν κατάφεραν να τη μετουσιώσουν σε ένα τρίτο τέρμα. Μάλιστα ο Πορτογάλος σκόραρε στο 80' με το κεφάλι, αλλά ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ, γι'αυτό το γκολ δεν μέτρησε. Άκουσε όμως το όνομά του από την εξέδρα, η οποία τον στήριξη για τη φιλότιμη προσπάθεια. Οχτώ λεπτά αργότερα ο 33χρονος επιθετικός είχε μεγάλη ευκαιρία να γράψει το όνομά του στον πίνακα τον σκόρερ, ο Χόρβαθ όμως απέκρουεκαι διατήρησε το 2-0, το οποίο δεν ήταν το τελικό σκορ.

Το κερασάκι στην τούρτα το τρίτο και ο Αραούχο

Το 3-0 διαμόρφωσε ο Αντρέ Σιμόες! Στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος έβγαλε με κεφαλιά τον Πορτογάλο φάτσα με το τέρμα κι αυτός με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Έτσι η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από 6 χρόνια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τον κόσμο να ζητά στο τέλος μεταγραφή τον Σέρχιο Αραουχο.

 

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες (60' Γιόχανσον), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης (67' Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (78' Γκάλο)

Μπριζ (Λέκο): Χόρβαθ, Παλάσιος (46' Ρεφαέλοφ), Ένχελς, Ντένσβιλ, Βόρμερ, Νακαμπά, Βανάκεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Βόσεν (46' Κουλς), Ντένις (57' Λιμπόμπ)

Διαιτητής: Μανθάνο
Βοηθοί: Ροδρίγκες, Νίκολας
Τέταρτος, Μονουέρα


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags